9 comentarii la “Ce este INTEGRITATEA?

  1. In perioada interbelica integritatea era folosita la consilierii locali de drept. Deputattii si parlamentaii nu ar i indraznit sa se implice in astfel de scandaluri.
    La consilierii locali numiti in dreptul legii:
    O data constatata incompatibilitatea (prin o simpla reclamatie adresata prefectului) era acordat un termen de 5 zile pentru depunerea demisiei, din postul de consilier local. Acest timp era acordat de regula si breslei din care facea parte consilierul de drept pentru numirea unui alt consilier. Apoi prefectul avea ca termen 10 zile pentru convocarea breslei si ca urmare a unui proces verbal era numit noul consilier local.
    Totul se efectua in baza legii fara procese. De regula termenul era foate scurt (pana la 5 zile).
    Asa erau legile pe atunci. Incompatibilitatea era inclusa in legea electorala.

    Apreciază

  2. La ce liceu se preda cursul de integritate ? unde are loc… ca poate e doar un concept fantastic, sinonim cu ceea ce ar trebui sa fie educatia.

    Apreciază

  3. Pingback: Ce este INTEGRITATEA? | radupopescublog

  4. Poate blogul ar trebui redenumit „Justitie criminala” in loc de „Romania fara justitie” sau macar sa aiba un subcapitol „justitia criminala”

    Apreciază

  5. Foarte logic si corect ar fi ca incompatibilitatea si integritatea sa fie reglementata in legea electorala. Din pacate… legea electorala doar restrange niste drepturi constitutionale si permite abuziv numai rotirea partidelor politice existente deja in piata.

    Apreciază

Opinia ta