Termene valabilitate documente


1. Hotararea AGA – este obligatoriu sa aibe pe ea data la care a fost emisa si este  valabila 14 zile. Daca ati emis AGA in data de 01 a unei luni, daca mergeti la Registrul Comertului si depuneti dosarul pe 15 ale lunii, hotararea AGA nu MAI ESTE VALABILA. Model de hotarare AGA gasiti aici.

2. Decizia asociatului unic  – este obligatoriu sa aibe pe ea data la care a fost emisa si este  valabila 14 zile. Daca ati emis AGA in data de 01 a unei luni, daca mergeti la Registrul Comertului si depuneti dosarul pe 15 ale lunii, Decizia asociatului unic nu MAI ESTE VALABILA. Decizia asociatului unic se va face la fel ca hotararea AGA, respectand aceeasi parametri si continut..

3. Certificatul de atestare fiscala – se scoate de la Administratia Financiara de care apartine firma si este valabil 30 de zile calendaristice. In ziua 31 este expirat si nu mai poate fi folosit, trebuind sa scoateti un altul. Cum se scoate un certificat de atestare fiscala pentru o firma gasiti aici.

4. Certificatul Constatator – se scoate de la Registrul Comertului si este valabil 30 de zile, dupa care, daca este nevoie, trebuie solicitat un altul. Cum scoateti un Certificat Constatator de la Registrul Comertului gasiti aici.

5. Adeverinta medicala – se scoate de la medicul de familie si este valabila 30 de zile.

6. Cazierul judiciar – se scoate de la Politie si este valabil 6 luni de la data emiterii. Ca sa il scoateti trebuie sa platiti la trezoreria de care apartineti cu buletinul o taxa. Mai aveti nevoie de 2 timbre fiscale de cate 2 lei (sau 4 de cate 50 bani) si o cerere pe care o puteti completa acolo, pe loc.

7. Rezervarea de nume de firma – se scoate de la Registrul Comertului si este valabila timp de 2 ani. Daca vreti sa stiti cum rezervati denumirea unei firme la Registrul Comertului gasiti aici.

8. Certificatul de cazier fiscal – se eliberează numai la cererea scrisă a contribuabililor sau a reprezentanţilor acestora, depusă la organul fiscal competent (formular gratuit 502) .Eliberarea certificatului de cazier fiscal se face de îndată, numai personal contribuabilului, respectiv reprezentantului, sub semnătură, cu condiţia prezentării actului de identitate şi a împuternicirii, după caz. Certificatul de cazier fiscal este valabil 30 de zile de la data emiterii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s