4 comentarii la “Plata medie pe ora de muncă în Uniunea Europeană

  1. La noi emigranții, în construcții de exemplu la 8 ore, câștigă mai bine ca românii calificați ce lucrează 9-10 ore, statul român le plătește angajatorilor până la 60% din cheltuielile patronilor ce au angajat emigranți… și nu-s bani, un vietnamez ia până la 1500 euro net, o mie au zis că o trimit lunar acasă, au cazare și două mese gratis, un român în germania sau franța ia cam de la 1400 la 2000 euro, plătesc cazare transpot mâncare, trimit acasă tot cam 1000 de euro,(dacă e econom)… deci nemernicia e la ea acasă, sigla n.o.m.funcționează; dezbină și cucerește.

    Apreciază

  2. Este vorba despre salariul brut și sunt amestecate salariile de 50000+lei, ale trântorilor, cu cele de 2200-2500lei, salarii preponderente; la multinaționale, comerț, pază, etc., în România mai scazi minim 45% impozit pe salar, dacă adaugi sporurile; de noapte, vechime, etc. abia vii acasă cu 1600-1900lei,(dacă nu ai bancă sau alte propiri). Aș vrea să cunosc și eu Românul acela care primește în franța sau germania 35 euro la oră, cifrele astea sunt furnizate de niște conțopiști care habar nu au de realitatea din teren.

    Apreciază

  3. Salariile sunt calculate în medie, e adevărat, ca și la noi. În România, salariul mediu este de 5.380 lei din martie 2021. Evident că aici se face media unui salariu brut de 20.000 euro (bancherii și alți funcționari) cu cei care au 2.300 lei. În occident este discriminare salarială între cetățenii unei țări și emigranții de la ei. La fel ca la noi, există un minim de salarizare.

    Apreciat de 1 persoană

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s