12 comentarii la “„Barosanul” Sorin Oprescu nu admitea întârzieri şi accepta doar mita în euro

 1. Oprescu a fost un fericit al sortii, nascut si crescut in Primaverii, lipsit de griji si fara sa fie atins de neajunsurile acelor vremuri, intr-o familie de evrei – numele adevarat fiind Sorin-Hirsch Opescu. Tatal lui la acea vreme era General in Securitate. El a fost unul dintre sefii Serviciului D – Dezinformare. Mircea Oprescu a contribuit activ, sub comanda lui Alexandru Drăghici, la epurarea dusmanilor din interiorul partidului comunist roman!

  Fiul, Sorin- Hirch Oprescu, in tot acest timp savura viata de beizadea comunista in cartierul de lux. Cartea nu i-a prea placut, dar tatal la functiile sale, a avut grija ca odrasla sa promoveze si de fiecare data cu note mari. Nici la medicina n-ar fi intrat daca nu ar fi fost sustinut de prietenul tatalui sau, securistul Fica – medicul personal al lui Ceausescu. Mai tarziu devenindu-i ginere, casatorindu-se cu fiica acestuia. Pe toata perioada facultatii, a fost protejatul profesorului Fica – omul de nadejde al Securitatii, iar la terminarea studiilor ca sa nu fie repartizat prin cine stie ce fundatura din tara, i s-a aranjat un post de medic chirurg la Elias, unde mai tarziu Oprescu devine director!

  Merita amintit un episod povestit de Columbeanu senior de pe vremea cand era secretar al Guvernului în 1990. Acesta a pus o vorba buna pt Oprescu la Iulian Mincu, ca sa-l angajeze. Dupa ceva timp, Columbeanu s-a trezit mustrat de catre mistrul sanatatii de atunci, citez: ” Mi-ai trimis puslamaua aia de Oprescu acolo, un sarlatan, mi-a transformat cabinetul intr-un troc, vrea el să angajeze… vrea să vindă functiile…”!

  Sotia lui Oprescu – Simona Fica – este medic primar endocrinolog la Elias. Din casnicia lor a rezultat un fiu, caruia ca si tatalui, nu i-a placut cartea, dar au avut grija sa-i asigure si baiatului – Mircea Oprescu – un viitor. Pentru ca a fost un copil care le-a creat mereu probleme, avand un apetit, spun fostii săi colegi din facultate, catre o viata aventuroasa, n-a fost posibil să devina chirurg. Drept pentru care, s-au tras sfori si a fost plantat profesor la Universitatea de Medicină, unde preda management sanitar ocazional, deoarece tot colegii spun ca fiul risipitor, sta mai mult in Dubai decat la servici!!

  În 1988 divorteaza de sotia sa – securista la randul ei. Afacerile de succes pe care le-au derulat impreuna a consolidat realita desi erau separati. Cei doi soti au inceput să facă „afaceri“ specifice profesiei. Afaceri cu medicamente, cu furnizori alesi pe sprancă. La fel erau si investitiile pentru spitalele in care lucrau. Asa au acaparat absolut tot ce tine de spitalele din Bucuresti, toate au ajuns pe mana lor!!

  Ce nu se prea stie despre acest individ libidinos si parsiv este ca, a reusit sa pacaleasca pana si pe evreii lui. Un exemplu: Sorin-Hirsch Oprescu a candidat la conducerea Comunitătii Mozaice din Romania, după decesul lui Moses Rosen. Campania lui Oprescu a fost sponsorizata la greu de comunitatea mozaica doar ca al naibii golan după ce s-a văzut ales PG le-a tras teapa lasandu-i cu ochii-n soare la afacerea Plaza unde Ofer Eyal a pierdut o gramada bani!

  In paralel cu meseria de medic, Sorin Oprescu, ca sa nu-si dezminta tatal, face parte din echipa KGB reactivata in Romania si bineinteles toate acestea fiind bine ascunse sub masca unui individ aparent simpatic, pozand in genul de tip care cunoaste problemele oamenilor(!!!) el, care niciodata nu le-a trait, deci, nu ar avea cum sa le inteleaga! Un alt aspect: afacerile mergandu-i de minune datorita abilitatii sale, ascunzandu-si castigurile prin acele off-shoree din Cipru si Grecia, continua cu aceeasi nesimtire si ca PG sa fure, sa insele, sa minta si sa se laude cu munca precedesorilor sai!

  Un cunoscator anonim

 2. Averea lui Oprescu, de când ocupă funcţia de primar general al PMB, depaseste 1 miliard de euro! (asta-i pentru conesseuri)
  Multe bunuri sunt pe numele lui Mircea (fiul sau) sau in policlinicile si firmele familiei.
  A dijmuit toate contractele primariei, din fiecare departament si-a facut un centru personal de profit.

 3. Surse din Serviciile Secrete mi-au furnizat informaţii şocante. Astfel, cele mai multe şpăgi le recolta Sorin Oprescu prin şoferul său, Cristian Stanca, poreclit Grenadă. Acesta a fost „lucrat” de Direcţia A din SRI (Apărarea Constituţiei, Anticorupţie etc.) încă de acum 8 luni. În martie 2015, primarul şi şoferul s-au deplasat la Viena, unde s-au întîlnit cu unul dintre mafioţii lui Traian Băsescu – Bogdan Buzăianu. Tranzacţia era următoarea: Buzăianu să-i dea lui Oprescu 2,5 milioane de euro (bani ghiaţă) ca să primească de la Primărie un proiect-pilot pentru instalarea unor panouri solare pe acoperişurile şcolilor şi grădiniţelor din Capitală. Apoi, pe toate clădirile Primăriei. Tîrgul a fost făcut. Valiza cu bani a fost predată şoferului lui Oprescu de şoferul lui Buzăianu, în holul Hotelului Sacher.

  La înapoierea în ţară, Grenadă a fost chemat la DNA, unde i s-a arătat filmarea. Ameninţat şi şantajat, Grenadă a acceptat să coopereze. O altă mega-şpagă: şoferul respectiv a primit 1,4 milioane de euro de la Bartolomeu Bogdan, din New Jersey – cetăţean român cu domiciliul în SUA. Sorin Oprescu i-a promis că, în schimbul banilor, îi va elibera autorizaţii pentru construirea a două immobile P+14 în Parcul Herăstrău, prin modificarea Planului de Urbanism Zonal.

  În iunie, Oprescu şi Grenadă se deplasează cu autoturismul AUDI A-8, de culoare neagră, în Grecia. Pe tăbliţa de înmatriculare scria PTP (Primarul Tare-n P…, golănie de-a pederastului). Ei aveau în portbagaj mai multe cutii de pantofi, mărci de lux: Prada, Gucci etc. Înăuntru erau ascunse fişicuri de bani: cîte 200.000 de euro în fiecare cutie, în total 5,2 milioane! Avînd paşaport diplomatic, primarul n-a fost controlat la vamă. Banii au fost depuşi la Banca Piraeus, din Salonic (aproape de vila personală).

  În martie 2011, UM 0962 (fostul Doi şi-un sfert) a deschis o lucrare pe numele lui Sorin Oprescu, încercînd să-l prindă în flagrant. El se deplasa tot către Grecia. A ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse. I s-a percheziţionat maşina, dar nu s-a găsit nimic. De ce? Foarte simplu: fusese avertizat, pe şest, de fostul lui coleg de partid, G.C. Maior, directorul SRI. Gratis? Gurile rele spun că atît Maior, cît şi Coldea au primit mari sume de bani de la Oprescu.
  Zilele trecute (duminică la prînz), Oprescu s-a întîlnit cu Grenadă în parcarea Restaurantului McDonald din Aeroportul Otopeni. Şoferul i-a dat primarului un plic cu 75.000 de euro – dar era „blindat” cu tehnică audio-video.

  Am aflat şi faptul că Sorin Oprescu vorbea, aproape în exclusivitate, pe telefonul şoferului de încredere: 0742.096.060. Averea primarului este estimată la 375.000.000 de euro, bani lichizi. El mărturisea unor apropiaţi că vrea să ajungă la 1 miliard de euro (Aşa le spunea prietenelor, la o cafea, şi Dana Năstase despre soţul ei premier, prin 2002 – că vrea să ajungă la 1 miliard de dolari). Sursele mele mi-au mai relatat că Sorin Oprescu a deschis, la o bancă din Elveţia (Berna) un cont pe numele „inventatorului” său, Ion Iliescu, în care a depus 150.000.000 de euro. Probabil că tot el manevra aceşti bani. Practic, ucigaşul de cîini scotea bani din absolut orice: din măcelărirea maidanezilor, din stadioane şi poduri, din retrocedări, din cimitire, de la salubritate, din reabilitarea termică, din parcări etc. „Puşlama” şi „lichea”, cum l-au caracterizat, în anii ’90, Iulian Mincu şi Ion Columbeanu.

  Fine del primo tempo. Secondo tempo: de ce a ratat DNA flagrantul? Intenţionat? Ca să lase o portiţă pentru eliberarea celui arestat – fireşte, după ce dă o şpagă imensă? Aşa se explică dispariţia celor 15.000.000 de euro din seiful îngropat sub coteţul cîinelui Rottweiler, din grădina Vilei de la Ciolpani. În mod sigur au existat acei bani, dar ei au fost confiscaţi şi „palmaţi”. Nici Sorin Oprescu, nici DNA n-au nici un interes să recunoască existenţa acelei sume imense. Aşa a procedat DNA şi în alte cazuri.

  Şi acum, bomboana pe colivă: femeia care conduce DNA este o nemţoaică, Renate Mathias Bako, absolventă a Facultăţii de Medicină şi colonel al BND (principalul Serviciu Secret din Germania), Direcţia Operaţiuni Europa RMB (România, Moldova, Bulgaria). Ea a fost băgată în coasta Laurei Codruţa Kövesi de Angela Merkel, acum 9 luni, imediat după farsa „alegerii“ lui Klaus Iohannis.
  Mai nou, aud că se lucrează de zor la eliberarea lui Sorin Oprescu, sub control judiciar. Ce şpagă va da el procurorilor care se prefac că se luptă contra şpăgii? Alo, bă, nenorociţilor! O să vă explodeze Grenada asta în ochi. Noi îi scoatem cuiul.

  CORNELIU VADIM TUDOR
  10 septembrie 2015

 4. A fost arestat Sorin Oprescu. Era şi cazul, după cîte nelegiuiri a făcut. Dar s-a „ratat” flagrantul, el fiind săltat de pe stradă, cu numai 5.000 de euro în buzunar. Doar atît? Dar martori la percheziţie au vorbit, ulterior, sub protecţia anonimatului, că a fost găsit un seif (îngropat sub coteţul cîinelui Rottweiler!) burduşit cu 25.000.000 de euro. Nimeni însă – nici doctorul şpăgar, nici procurorii DNA – nu are interes să recunoască. Marele hingher pentru a nu fi silit să spună de unde avea suma asta uriaşă şi de ce-a ascuns-o într-un asemenea loc demn de migraţiile din Evul Mediu întunecat – iar anchetatorii, pentru a nu trebui să dea explicaţii cu privire la destinaţia pe care au luat-o banii. Avem cea mai clară dovadă că DNA împarte prada cu Mafia. Cît le-o fi revenit americanilor? Am spus toate astea la televizor, dar presa e speriată de bombe, parcă nici n-a auzit.

  CORNELIU VADIM TUDOR
  9 septembrie 2015

 5. „Cetăţenii care l-au votat pe acest domn de două ori ar trebui să aibă un moment de meditaţie acum. (…) Un marţafoi, un individ incoerent în vorbire, un individ care şi-a prezentat proiecte, ca primar, de autostrăzi zburătoare, de fântâni cântătoare, a realizat cel mai mare cârnat din lume, cea mai mare ciorbă din lume, a reacţionat dincolo de limita penibilului în cazul câinilor vagabonzi şi în cazul omorârii copilului Ionuţ. Acest individ jalnic a fost totuşi ales, atâţia ani de zile. Nu m-ar mira, dacă domnul Oprescu ajunge prin hotărârea justiţiei în puşcărie, ca distinşii mei concitadini să îl voteze şi din puşcărie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

 6. Acest Oprescu este un produs tipic al dictaturii comunisto-securiste dinainte de 1989. Este un aşa-zis „băiat deştept” al anilor ’80 – că erau şi atunci – care s-a adaptat ulterior. (…) De ce ajunge el să fie implicat în acest scandal de luare de mită, când are vârsta pe care o are? La ce mai adună banii ăştia, când are loc această vânătoare de corupţi de câţiva ani? Am un singur răspuns: nu se poate abţine. Există o cultură a şpăgii în ţara asta. În care domnul Oprescu se înscrie cu cinste. Dacă îi vorbeşti acestui om despre un posibil primar care nu ia un leu, un individ ca Oprescu l-ar categorisi drept tâmpit”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 7. Oprescu se știa apărat de tatăl său, general de securitate. În tinerețe, Sorin Oprescu, era la facultate, unul dintre cei care, pe criterii politice, își tutuiau profesorii. Și asta nu din cauza geniului său medical, ci tot din cauza tatălui. Cînd a devenit medicul preferat al lui Ion Iliescu și s-a ales cu o mulțime de funcții de conducere din cauza asta, Sorin Oprescu s-a dus probabil tot la generalul lui tată să-i mulțumească.

  Dacă-l întrebai pe Sorin Oprescu despre cariera lui medicală fulminantă de după 1989, deși nici cea dinainte nu era de lepădat, și despre faptul că era senator în partidul condus de Ion Iliescu, te privea cu milă de parcă l-ai fi întrebat pe Paracelsus cum a ajuns ce-a ajuns.

  Toată lumea se întreabă acum de ce Sorin Oprescu nu s-a astîmpărat, după ce a văzut ce pătimesc oamenii lui din primărie și după ce colegi de-ai lui de politică au ajuns unii în arest preventiv, alții la pușcărie. N-am un răspuns sigur. Presupun doar că lui Sorin Oprescu nu i-a venit să creadă că procurorii care erau la mîna tătuțașului său pe vremea lui Ceaușescu, și ulterior pe mîna sereiștilor, foști securiști sau învățăcei ai foștilor securiști, vor îndrăzni să se apropie de el.

  Autor: Cristian Teodorescu – Vox Publica

 8. Schema şpăgii de la PMB: Cei din Primăria Bucureşti atribuiau conctracte către diferite firme pentru diverse lucrări, însă acestea puteau păstra doar 30-33% din profitul brut. Ceilalţi bani mergeau către diverşi angajaţi din Primărie. 10% din profitul brut ajungeau la primarul Capitalei – Sorin Oprescu. Aceste evenimente confirmă suspiciunile care planau faţă de unele investiţii, printre care şi Arena Naţională.

  Valoarea iniţială a contractului a fost de 119 milioane de euro, pentru un stadion de 50.300 de locuri. În 2008, pe fotoliul de primar al Capitalei a ajuns Sorin Oprescu şi, ulterior, au mai fost adăugate încă 5.000 de locuri, au fost semnate alte patru contracte şi valoarea totală a ajuns la nu mai puţin de 234 de milioane de euro. Numai proiectarea a costat 16 milioane de euro.

  Arhitectura Arenei Naţionale se aseamănă foarte mult cu cea a stadionului Commerzbank Arena din Frankfurt, arenă inaugurată în 2005, cu intenţia de a găzdui meciuri de la CM 2006.

  Commerzbank Arena a costat aproximativ 150 de milioane de euro, în condiţiile în care materialele folosite au fost superioare calitativ celor utilizate la Arena Naţională. Aici se adaugă şi mâna de lucru mai scumpă de cel puţin patru ori în Germania decât în România.

  După toate aceste evenimente, revine în mintea tuturor întrebarea ”cât a costat în realitate Arena Naţională şi câţi bani au mers în alte direcţii?” În condiţiile în care procurorii spun că Sorin Oprescu&Co primeau mită peste 65% din profitul brut al firmelor care primeau contracte de la Primăria Capitalei.

  (Articol aparut in ziarul Pros Sport cu titlul „Cat a costat în realitate construcţia Arenei Naţionale?)

 9. Lista completa cu paradisuri fiscale:

  Europa: Andorra, Liechtenstein, Guernsey si Monaco;
  Africa: Liberia, Mauritius si Seychelles;
  Asia: Brunei, Hong-Kong si Maldive;
  Oceania: Insulele Cooks, Nauru, Niue, Insulele Marshall si Vanuatu;
  Americile: Anguilla, Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Grenada, Montserrat, Panama, Sfantul Vicentiu si Grenadinele, Sfantul Cristofor si Nevis, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Americane.

  O tara a intrat in acest “clasament” daca a fost pe lista neagra a cel putin 10 state membre UE.

  Dintre cele 30 de tari, doar oficialii Insulelor Cayman s-au simtit lezati de titlul de “paradis fiscal”.

 10. Judecătorul Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a decis pe rămânerea în arest preventiv a lui Sorin Oprescu (14 septembrie 2015). Decizia este definitivă.

  Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitalei, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

  Prefectul Capitalei Paul Petrovan va dispune suspendarea lui Sorin Oprescu în cel mult 48 de ore după ce va primi de la instanţă o comunicare oficială privind decizia definitivă de arestare preventivă a edilului. Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească apoi în şedinţă de îndată pentru a alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea sau Dan Darabont.

 11. Judecătorul Daria Isabela Miheţ, de la Tribunalul Bucureşti, care a dispus prima oară arestarea lui Oprescu, a arătat, în motivarea deciziei, că edilul a primit suma de 25.000 de euro pentru menţinerea în funcţie a unui funcţionar din subordine şi nu cu titlu de împrumut, aşa cum a susţinut „în mod cu totul neconvingător” în faţa instanţei.

 12. În acelaşi dosar au mai fost arestaţi, în 7 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaiaşi omul de afaceri Claudiu Bengalici.

  Instanţa a dispus şi luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi pentru Romeo Albu.

  Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, ar fi cel care cerea şi intermedia mita între firmele care doreau contracte din partea instituţiilor publice conduse de el, iar banii ar fi fost împărţiţi între el, primarul Sorin Oprescu şi directorul economic din Primărie, conform anchetatorilor.

  „Executantul păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, diferenţa de profit reprezenta mită şi/sau preţ al influenţei, după caz, având trei destinaţii: 10 la sută din valoarea contractului pentru Oprescu Sorin Mircea, ca primar al municipiului Bucureşti (Primarul), 5 la sută din valoarea contractului pentru Constantinescu Mircea Octavian, director economic în cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti (Directorul economic), iar restul era mita pentru Popa Bogdan Cornel, director la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului în perioada 2013-ianuarie 2014 şi la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane în perioada ianuarie 2014-prezent”, au arătat procurorii.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s