22 comentarii la “Scrisoarea deschisă a lui Ilie Şerbănescu adresată poporului român

 1. Domnule Serbanescu ; ati facut si dvs parte din clasa politica care a adus tzara in halul actual….

 2. Sunt total de acord cu dv dle Ilie Serbanescu, ceea ce ma zgarie pe creier este litera î in loc de â… De ce? î se pune numai la inceput si la sfarsit, iar â intotdeauna la mijloc. Nu stiu care a scris relatarea de mai sus, dar are nota 10 la capitolul: Macelarit gramatica limbii Române.

 3. Pai nu era dl Serbanescu cel mai vehement si inversunat dusman al industriei romane. Nu domnia sa striga si repeta pana la isterizare sa fie inchise sau vandute toate unitatile care sunt pe pierdere? Nu l-am auzit macar o singura data sa ceara un management eficient si inchiderea managerilor care au falimentat unitatile capusate si aduse la ineficienta de CLASA POLITICA. Cam tarziu s-a trezit dl Ilie Serbanescu.

 4. Toate se întâmplă din momentul în care politicul este de acord și acceptă ,aproape în fază brută, clauzele diferitelor contracte de împrumuturi similare cu cele pe care Ceaușescu a avut ambiție (prin sacrificiu) să le achite.De 25 de ani noi ne tot împrumutăm și este aproape normal să dăm înapoi ceea ce ni se cere,inclusiv supremația unor puncte strategice.Este foarte târziu să se mai poată face ceva ….cărțile sunt făcute,avem de rambursat prea mulți bani să mai putem hotărî noi ce să facem cu noi. Suntem piața de desfacere,săracii în țară bogată așa cum au vrut Ilieștii și Băseștii ultimilor 25 de ani !….degeaba discutăm și o spun cu tot optimismul meu ce nu mai are decât valoare declarativă,părerea mea fiind ca un lătrat de câine pe care nu-l ascultă decât pisicile !

 5. Hidroelectrica, Oltchim, Combinatul Energetic Oltenia: mari firme româneşti, în mare insolvenţă românească. Ultimii 25 de ani sunt plini de români care au distrus în interes personal întreprinderi, bănci, institute, instituţii româneşti.
  Da, ne-am vândut majoritatea utilităţilor şi resurselor, şi există o nebunie numită „alinierea preţurilor” utilităţilor la cele din UE, fără alinierea veniturilor. Majoritatea produselor din supermarketuri nu mai au nimic în comun cu sustenabilitatea sau bunul simt, devenind de exemplu banal să cumperi legume crescute pe alte continente.
  Pe de altă parte, Europa asta ne-a ţinut mai cu zăhărelul, mai cu joarda pe o cale cât de cât evolutivă. E suficient să treci graniţa în Ucraina sau în Moldova ca să vezi cum arată un stat captat de alte sfere de influenţă.
  În România se trăieşte mult mai bine decât se trăia acum 15-25 de ani, iar oportunităţile sunt mult mai mari. E o discuţie vastă şi complexă, însă consider că nu e potrivit să te apleci doar pe o parte a sa, ignorând-o pe cealaltă.

 6. Am mai spus. Regretă prea târziu, și fără efecte. Când a fost ministru ”ce a făcut???”

 7. Ai domne fi serios si dumneata ai fost de acor d cu privatizarea …atragerea investitorilor straini ….cică

 8. Solutia ne-o da pamantul. Bunica nu platea nimanui apa, curentul, gazul. Daca ne exploatam pamantul, o sa avem tot ce ne trebuie, dupa proiectul Anastasiei. Spor.

 9. Stimate domn. Aveți perfecta dreptate. Si eu am sperat ca odată cu venirea schimbării se vor întoarce lucrurile spre mai bine. Vom evolua spre prosperitate. M am înșelat. Schimbarea a fost dictata in scopul subjugării noastre. Ne au corupt conducătorii si aceștia ne au tradat. Ce putem face? Ma gândesc ca mai sunt totuși niste oameni sa tina si cu țârișoara asta,sa se formeze un nucleu la nivel înalt si sa manevreze pârghiile in scopul înlăturării celor corupți. Sunt si eu un cetățean al acestei tari si va rog sa ma credeți ca sufăr când vad atât dezastru. Cu datorii zero in momentul schimbarii, acum puteam fi cu mult peste multe tari europene. Fie ca Bunul Dumnezeu sa lumineze mințile acestor conducători si in ceasul al 13lea se vor trezi.Amin.

 10. Foarte corect (si cam populist – in paranteza fie scris) ceea ce spuneti, ma intreb insa in conditiile in care chiar dvs. ca ministru in guvernul Victor Ciorbea (cum o spuneti chiar la inceputul articolului dvs) nu numai ca ati ajutat dar chiar ati militat pentru privatizarea marilor „monstri economici” cum erau numiti la acea vreme veniti acum sa ne dati lectii de demnitate. „Tacerea condamna la moarte” scie pe imaginea de pe blog si oare din acest motiv strigati acum sus si tare „Hotii !!!” cand stiti f. bine ca sunteti unul dintre acest hoti ? Sau poate ma insel ?

 11. Deci sa intelegem clar: noi ca sa mancam din gradina noastra dam bani la altul!

 12. TEeastepti de la un econimist la ceva analize mai profunde, dar cand vine cu lozinci de genul „Nimeni nu cere de pomană. Toată lumea dorește un loc de muncă!” (Pe bune?! Sigur i-ati intrebat pe toti?!) e clar ca omul vorbeste sa se afle-n treaba. Iar cand il mai baga si pe Dumnezeu planul de salvare a economiei, e clar prin balarii populiste.

 13. D-le Ilie Șerbanescu vă urmăresc cu interes comentariile, oriunde va găsesc!
  Din nefericire, nu mai este nimic de făcut pentru ca viata noastră aici în România să aibă un curs ascendent, nu mai este posibil de a salva ceva, nu se mai poate redresa nimic pentru ca ACUM, nu mai este cu ce și cu cine!
  Suntem la voia soartei!
  La minte am fi luminați dar nesemnificativ pentru a fi iluminați!
  Dumnezeu ne-a dat, dar ne ia tot pentru ca în tara lui Salam, nimeni nu merita mai mult!

 14. D-le Serbanescu, ca economist si fost ministru de finante in guvernul celui mai compromis avocat al poporului Victor Ciorbea ar trebui sa descrieti detaliat si nu cu nuante bine intentionate care este aportul unei firme private, indiferent de tara de origine, la economia unei tari. Orice firma este obligata sa plateasca la bugetul de stat urmatoarele taxe si impozite (exclud aici investitiile facute, caci ele raman in tara):
  1) ca. 28% din salariul brut al fiecarui angajat la contributiiele sociale obligatorii (contribuţia la pensii= 20,8%, contributia la sanatate datorata de angajator/plătitor de venit = 5,2%, contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate datorata de angajator/platitorde venit=0,85%, contributia la bugetul asigurarilor de somaj datorata de angajator/platitor de venit = 0.5%, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diferentiata in functie de clasa de risc, conform legii, datorata de angajator/platitor de venit = 0,15%-0,85%, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, datorata de angajator/platitor de venit = 0.25%) Deci pentru ca un angajat sa primeasca un salariu net de 800 RON, angajatorul cheltuieste 1335 RON.
  2) 16% din profitul impozitabil (exclud aici firmele cu activitati de natura barurilor si cluburilor de noapte, a discotecilor, cazinorilor si a caselor de pariuri, care sunt impozitate cu 5%).
  Aici exclud insa firmele prevazute la Art.38 din Codul Fiscal ce prevede „Dispozitiile tranzitorii”, adica acele masuri de scutire de impozit incheiate intre statul roman si firmele care au investit in Romania. Daca acele firme sunt acum scutite de impozit, acesta este rezultatul necocierii unui stat sau incompetent sau corupt.
  Iar D-VOASTRA ATI FOST PARTE DECIDENTA IN STRUCTURA ACESTUI STAT.

  https://static.anaf.ro/…/Cod_fiscal_norme_2015.htm…

  Gasesc inadecvata sau mai mult tendentioasa dorinta d-voastra de a va pune in lumina reflectoarelor ca un simplu cetatean al acestei tari, care cunoaste numai evaziv parghiile de conducere a unei tari si omite cu intentie rolul pe care l-a avut si inca il mai are aparatul de stat in implementarea acestui tip de economie, pe care d-voastra acum o contestati. Nu mai amintesc aici cazurile de coruptie in care sunt aruncati decidenti din aparatul de stat in cardasie cu investitorii, fie ei straini sau autohtoni. Asa ca mai intelept ar fi din partea d-voastra sa va abtineti a arunca pe piata asemenea articole tendentioase. Nu va face nici un bine. Romanii nu mai sunt chiar asa de orbi sau prosti precum cred cei de teapa d-voastra.

 15. Asasinii de destine!

  Romania si romanii au ajuns in asemenea situatie datorita celor enumerati mai sus, dar, responsabil pentru aceste „bombe nucleare” aruncate peste Romania, este Corpul Judecatorilor, mai ales o mare parte dintre judecatoare, individe foarte multe din Moldova, individe care de la o stare sociala precara au ajuns la o stare de egoism excetric, caracterizat prin nepasare, prin lipsa de moralitate, carcatere degenerate. Ca terminal al dreptatii, acestea sunt vinovate de a fi pagubit poporul roman cu aproape 1 000 de miliarde de euro. Sper si cred ca sa se va intampla, mai devreme sau mai traziu, ca aceste resturi sa fie eiminate din justitie si sa raspunde pentru acest jaf, jaf care inca continua!

 16. Daca suntem prosti , vin altii si ne fura , nu suntem capabili sa ne asiguram traiul ,asta e realitatea .Ne furam singuri caciula .Ne
  vindem pamintul trupul sufletul , viitorul , suntem niste loaze .

 17. Pingback: Scrisoarea deschisă a lui Ilie Şerbănescu adresată poporului român | Ziarepress - SPERANŢA -

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s