7 comentarii la “Înscăunarea frauduloasă a Noului Consiliu de Mediere

 1. Mediatorii nemultumiti de modul in care s-au desfasurat alegerile incep sa reactioneze:

  Spune DA unui Consiliu de Mediere legitim ales

  Dragi colegi mediatori,

  In calitate de mediator alegator si membru al corpului profesional al mediatorilor, consider ca am interes legitim ca sa ma asigur ca alegerile au fost corecte, iar rezultatele reprezinta vointa majoritatii votantilor.

  De aceea, adresez aici urmatoarele solicitari:

  1. Catre Comisia electorala:
  – sa-si revoce decizia de validare a mandatelor membrilor noului CdM
  – sa ia in discutie recomandarile Comisiei de solutionare a contestatiilor
  – sa dispuna renumararea voturilor, in prezenta observatorilor, altii decat cei care au fost pana acum
  – sa repuna in termen de contestare candidatii care au fost privati de aceasta posibilitate, data fiind nepublicarea la timp a PV al comisiei de validare a voturilor

  2. Catre Comisia de monitorizare:
  – sa ceara ST toata corespondenta cu mediatorii in derularea procesului de vot, sa o analizeze si sa faca raport public
  – sa solicite ST sa ii puna la dispozitie borderourile serviciului de curierat din care rezulta livrarea corespondentei cu semnatura de primire a destinatarului si analiza BV sosite retur si nelivrate.

  3. Catre candidatii „declarati admisi”
  – sa ia pozitie publica privind maniera in care s-a derulat procesul de vot
  – sa ia pozitie publica privnd maniera de a actiona, dpdv procedural (as dori si moral, dar ma indoiesc ca e posibil) a Comisiei electorale ieri, prin emiterea deciziei de validare a mandatelor, cu ignorarea deciziei comisiei de solutionare a contestatiilor

  Colegii mediatori – simpli votanti sau fosti candidati, deopotriva – care sunt de acord cu aceasta petitie, ma pot sustine semnand aici.

 2. Fraudele majore comise pe parcursul intregului proces electoral precum si cele de la numararea voturilor si anularii in masa a acestora, sunt elemente concrete care pot conduce fara tagada la anularea alegerilor. Exista suficiente probe care fac dovada celor afirmate de mine iar acestea sunt cuprinse in toate actele emise de comisiile electorale dar si de fostul Consiliu care declansa procesul electora intr-un mod fraudulos!

  O institutie condusa de un grup ajuns in functie prin mijloace frauduloase nu se poate bucura de respectul nimanui. Instanta trebuie sa puna capat abuzurilor si infractiunilor comise cu prilejul alegerilor altfel masa majoritara a mediatorilor va disparea. Multi dintre ei au anuntat ca se vor suspenda din profesie!

 3. Sugestie primita de mediatorul votant de la curier: „Nu e nevoie sa lipiti votul, votati o singura persoana.” 😉 Cate cazuri de voturi nelipite au fost stiu doar cei care au „numarat” voturile!

 4. Cifrele referitoare la buletinele de vot neutilizate reintoarse la sediul CM-ului cuprinse in Procesele verbale ale Comisiei Electorale si ale Comisiei de Validare a Voturilor nu coincid: prima vorbeste de un numar de 2420 de buletine neutilizate, a doua vorbeste despre un numar de 2391!!!!

 5. Ce s-a intamplat la votul prin corespondenta? Ne informeaza Comisia de Validare a voturilor printr-un proces verbal incheiat in acest sens:

  In 7 plicuri nu se afla nici un buletin de vot!!!
  Numar buletine de vot nereturnate de firma de curierat: 40!!!!
  4 plicuri aveau buletine de vot fara talon!!!!
  in 4 plicuri se aflau 4 taloane fara buletine de vot!!!!
  331 buletine de vot anulate deoarece aveau taloanele necompletate cu datele de identificare ale mediatorului, nesemnate si nestampilate sau prezentau mentiune precum „nu votez”, cat si aplicate stampile in interiorul votului!!!
  725 buletine de vot declarate invalide deoarece sunt semnate insa nu au aplicata si stampila pe talon asa cum prevede art. 19 alin. (9) din Anexa nr. 11 la R.O.F.!!!
  86 buletine de vot declarate invalide deoarece nu a fost aplicata stampila de mediator asa cum prevede art. 19 alin. (9) din Anexa nr. 11 la R.O.F.!!!
  14 buletine de vot declarate invalide deoarece taloanele au fost semnate si stampilate fara insa a exista mentionate datele de identificare a mediatorului votant, fiind aplicate stampile!!!!
  Numar buletine de vot neutilizate: 2391

 6. Ce s-a intamplat la votul prin corespondenta? Iata ce constata aceeasi Comisie de Validare (cifrele difera fata de cele de mai sus!!!)

  Comisia constata in ceea ce priveşte votul prin corespondenta, ca din cele 6409 buletine de vot au fost returnate ca neutilizate un număr de 2420 de plicuri. Lipsesc 11 plicuri care nu au fost returnate de către firma dc curierat pana la incheierea procesului de validare a voturilor.
  Comisia a constatat ca s-au retumat ca utilizate un număr dc 3978 plicuri.
  1297 voturi anulate din varii motive.

 7. „Noua” veche conducere a Consiliul de Mediere din Romania:

  1. Mugur Bogdan Mitroi – presedinte al Consiliului de Mediere (fost membru)
  2. Zeno Sustac – vicepresedinte (fost si actual)
  3. Dorin Badulescu (fost presedinte)
  4. Marin Padeanu (fost membru, formatorul care a castigat peste 2 milioane euro din formari!!!)
  5. Ion Dedu (fost membru)
  6. Anca Iacob (new entry, membra a gastii lui Mitroi)
  7. Gabriela Ichim (new entry, membra a gastii lui Mitroi)
  8. Mihai Munteanu (fost membru supleant)
  9. Nicoleta Ionescu (new entry)

  Membri supleanti: Stefan Coste, Lisman Fanuta si Ana-Maria Tuluc – toti facand parte din gastile fostilor/actualilor membri ai Consiliului!

  In loc de concluzie: CCR a constatat neconstitutionalitatea prelungirii mandatelor fostilor membri ai Consiliului, asa ca oamenii s-au pus pe treaba, au organizat alegerile pastrandu-si locurile cheie in organizare astfel incat rezultatul acestora sa nu schimbe cu absolut nimic situatia ci doar sa „indrepte” lacomia anterioara prin legalizarea noilor mandate. In ciuda neregulilor si ilegalitatilor majore privitoare la alegeri, n-am auzit ca vreun mediator sau vreo asociatie sa porneasca o actiune in justitie pentru a curata breasla de coruptie. Ceea ce se intampla in mediere – la nivel micro – se intampla in intreaga societate romaneasca: ne obisnuim cu atrocitatile si abuzurile, ne supunem oricaror ilegalitati, avem frica de autoritate in detrimentul apararii propriilor noastre drepturi motiv pentru care nu vom fi capabili sa construim nimic durabil de valoare atata vreme cat suntem complicii infractorilor de orice tip.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s