27 comentarii la “Boala psihică la judecători e foarte întâlnită. Nu există instanță fără unul cu probleme psihice evidente. Sistemul nu are soluții pentru ei, sunt ținuți din milă

 1. PAI VENITI FRATILOR CU SOLUTII SI CU DEMISII DE PRIN MINISTERUL JUSTITIEI, NISTE SECRETARI DE STAT CONCEDIATI

  V-ATI TAMPITI CU TOTII ?

  PROFESINISTII BUNI SUNT FOARTE PUTINI IN TOATE DOMENIILE, NU DOAR IN JUSTITIE.

  CUM E TARA SI GUVERNUL ASA E SI JUSTITIA. ASA E SI POPORUL

  SA VEDEM CE FAC GENIILE, DOAR VORBESC PE INTERNET SI SE PLANG IN LOC SA O PUNA DE NISTE DEMISII SANATOASE CARE AR FACE BINE TUTUROR, CHIAR SI CELOR CARE SUFERA !

 2. Solutii sunt dar nu exista vointa!
  Prefera sa ascunda gunoiul sub covor decat sa faca schimbari imperative si urgente.
  Totusi, discutam despre un loc de munca in care persoana respectiva decide asupra libertatilor si drepturilor cetatenilor. Este extrem de grav si periculos daca se tolereaza asa ceva!

 3. Pingback: Boala psihică la judecători e foarte întâlnită. Nu există instanță fără unul cu probleme psihice evidente. Sistemul nu are soluții pentru ei, sunt ținuți din milă | radupopescublog

 4. Noi, salariati cinstiti, nu mai avem nici un drept, in Romania nici macar dreptul la viata!. Pana si pe asta ni l-au furat magistratii spagarii! Judecatorii nostrii care intr-o țara normala nu ar fi fost judecatorii, ci portari la hotel, îngalonați, cu fireturi, buni doar să care bagaje și să cheme taxiuri pentru clienți. Ca și judecatorii autohtoni și portarii de hotel știu binișor să numere bacșișurile. Portarii, doar cîțiva dolărași, judecatorii noștri cîteva milioane la o tranzacție si nu în lei. Judecatorii nostrii compromisi în diferite Sentinte și incompetenți cît cuprinde sunt pricepuți la mînării și invîrteli, de competența DNA.

 5. Atunci sa scrie cineva un articol despre incompetenta judecatorului,

  care sunt secretele meseriei… si atunci multa lume de la judecatorie merge pe partea de incompetenta…..

  Dar CE ANUME ESTE INCOMPETENTA ? ADICA IN CE CONSTA EA. AZI O VEDEM SI NU ESTE…EFECTIV NU SUNT INFORMAT, NU STIU…SUNT UN SIMPLU CETATEAN. NU AM DE UNDE SA STIU DACA NU MI SE SPUNE.

  Ex.

  Am doua procese castigate impotriva a 2 echipaje de politie. Avocatii din incompetenta sau lipsa de vointa nu au cerut cheltuielile de judecata. Asadar am ramas fara bani, datorita avocatilor.

  Acum trebuie sa deschid un nou proces ca sa imi recuperez cheltuielile de judecata. Datorita incompetentei avocatului. Eu nu am avut multi bani. ca sa fie multimiti avocatii, poate de aia. Pt ca nu suntem bogati, dar vrem acces la justitie.

  Acum.

  Am deschis procesul nou pentru suma de 2×500 cheltuieli de judecata,. dar avocatul nu a cerut si daune morale … asadar, alt avocat m-a instruit sa cer si daune morale si sa le motivez. Am transmis la instanta.

  Primul avocat s-a su[arat foarte tare ca am cerut daune morale. El vroia proces separat. Eu vroiam banii. !

  Rezultat…. in instanta avocatul a fost surprins ca s-au cerut daune morale si a refuzat sa sustina cauza daunelor morale a sustinut doar cheltuielile de judecata. Adica impotriva intereselor clientului lui.

  Asadar, mi s-a respins si cheltuielie de judecata si daunele morale. Daunele morale putea sa nu le dea sau sa le dea. imi este indiferent.

  Dar instanta s-a sucit la 180 d grade….

  Am pierdut pe fond TOT pentru ca avocatul nu a dorit sa sustina daunele morale.

  Asta e incompetenta sau nu?

  Ne jucam cu banii oamenilor ?

  Efectiv imi doresc sa platesca judecatorii din buzunarul lor da i-au partea partii adverse, daca sunt partinitori. Asa ar fi corect.

  Un avocat a zis – ori iti admite cererea ori ti-o respinge.

  Bine, dar am crezut ca ma adresez unei instante impartiale, intrun timp rezonabil. Minciuna !

  Nici timp rezonabil. nici instanta impartiala, nici avocat care sa sustina daunele morale. ( pt ca trebuia sa se mai duca la un termen…pe aceeasi bani putini.)

  Dar putea sa rezolvam dupa aia….daca mai vroia bani. Sa castige procesul si mai vorbim dupa aia, daca mai vrea bani. in plus ca e nemultumit. De unde sa ii dau atatia. ??

  Este incompetenta sau nu e incompetenta?

  E coruptie sau nu e coruptie ?

 6. MI s-a furat dreptul la cheltuieli de judecata ! 1000 lei ! Unde sunt banii?

 7. In momentul in care un proces se pierde in tot, partea pierzatoare (fie ea reclamant sau parat) nu castiga nici cheltuielile de judecata. Nu este coruptie, este absolut legal. Ba mai mult, partea care castiga are dreptul sa ceara cheltuieli de judecata si despagubiri partii care a sicanat-o pe nedrept prin deschiderea respectivului proces.

 8. Atata vreme cat magistratii nu raspund pentru aberatiile lor, au fost, sunt si vor fi hotarari care sfideaza legea si orice urma de ratiune
  Ei nu cunosc ce inseamna profesionalismul, habar n-au ce inseamna respectul pentru cei care apeleaza la serviciile lor, stiu insa ca sunt inamovibili si ca NICIODATA NU RASPUND PENTRU FAPTELE LOR, INDIFERENT CAT DE GRAVE AR FI ACESTEA!

 9. Poate nu m-am exprimat eu bine…

  Am castigat doua procese , si ca urmare am dreptul la cheltuielile de judecata !

  Rezultatul e ca in instanta, cand am cerut daune morale, nu mi-a mai dat nici cheltuieli de judecata nici daune morale. NIMIC. Iar avocatul s-a opus cheltuielilor de judecata.

  EU CASTIG PROCESE SI UNDE SUNT BANII MEI CHELTUITI CU AVOCATII …? Rog reformulati.

 10. procesul de cheltuieli de judecata este un proces separat…. de cele castigate….

 11. STAU SI MA MIR CA PROSTU CATI AVOCATI AU SANCTIONAT DISCIPLINAR JUDECATORI, ATUNCI CAND ERA CAZUL…???????????????????????????????? CRED CA JUMATATE ERAU CONCEDIATI PANA ACUM… SI AVEAM ALTFEL DE JUDECATORI, VENEAU ALTII MAI BUNI IN LOC…

 12. Lamurire referitoare la existenta completului disciplinar

  Urmare cererii dumneavoastră transmisă prin e-mail Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la data de XX ianuarie 2015, vă facem cunoscut următoarele:

  Potrivit art.51 alin.(3) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, împotriva hotărârilor prevăzute la alin. (1) [hotărârile secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a soluţionat acţiunea disciplinară] se poate exercita recurs în termen de 15 zile de la comunicare de către judecătorul sau procurorul sancţionat ori, după caz, de Inspecţia Judiciară sau de către ceilalţi titulari ai acţiunii disciplinare care au exercitat-o. Competenţa soluţionării recursului aparţine Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Din Completul de 5 judecători nu pot face parte membrii cu drept de vot ai Consiliului Superior al Magistraturii sau judecătorul sancţionat disciplinar.

  Precizăm că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţă de judecată, nu poate pune în discuţie printr-o procedură administrativă hotărârile judecătoreşti pronunţate de instanţele judecătorești în cauzele cu care acestea au fost legal investite. Reformarea hotărârilor judecătoreşti se realizează exclusiv prin căile legale de atac, exercitate în termenul şi condiţiile prevăzute de lege.

  Menţionăm că, între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi instanțele de judecată nu există raporturi de subordonare, instanţa supremă neputând exercita un control administrativ asupra activităţii acestora.

  Abaterile disciplinare săvârşite de judecători sau procurori, activitatea ori conduita necorespunzătoare a acestora, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii pot fi sesizate la Consiliul Superior al Magistraturii, în temeiul art.97 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Potrivit alin.2) al aceluiaşi articol (97 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor) exercitarea acestui drept nu poate pune în discuţie soluţiile pronunţate prin hotărâri judecătoreşti, care sunt supuse căilor legale de atac.

  Cu stimă
  Grefier,
  Stelian Bodeanu

  ÎNALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
  Biroul de Informare si Relatii Publice

  Str. Batistei nr.25 Sector 2 Bucuresti
  Tel./Fax: 021-313.76.55
  Centrala: 021-310.39.08, 021-310.39.09, 021-310.39.12, int.126
  e-mail: relatii.publice@scj.ro, http://www.scj.ro

 13. Da-mi voie sa cred ca NU ai castigat procesele.
  Cel care castiga are dreptul si la cheltuielile de judecata (asta in cazul in care le-a si cerut prin cererea de chemare in judecata altfel, instanta NU poate acorda partilor ceea ce NU S-A CERUT).
  Cat priveste daunele morale, acestea trebuiesc dovedite si raman la latitudinea judecatorului daca le acorda sau nu, inclusiv hotaraste cuantumul acestora.

 14. Avocatii NU pot fi sanctionati de judecatori. Exceptie: pot fi sanctionati doar pentru comportamentul si atitudinea manifestata in sala de judecata.

 15. Cunosc doi judecatorii CRIMINALI la Judecatoria Slatina.
  Imaginati-va oameni buni ca acesti incompetenti judecatorii au dat un examen, l-au “promovat”, au fost investiti in functie si ne decide soarta.

  Procedura de numire este acoperita legal prin “sustinerea unui examen” in urma caruia sunt admisi doar cei care trebuie pentru ca numirile se fac pe grade de rudenie, cunostinte, pile, relatii si nicidecum pe competente si aptitudini!
  Practic numirea n-are nici o legatura cu studiile cuprinse in CV Judecatorului care isi cumpara stiinta pentru a-si umfla CV-urile, numai ca … inteligenta nu se vinde la kilogram: ea ori este, ori NU!
  Ganditi-va oameni buni ca acesti judecatori poate genera moarte prin nepedepsirea infractorilor sau poate trimite dupa gratii persoane nevinovate, cum de altfel a mai facut-o in cazurile cunoscute de mine.

 16. Cred ca nu m-am exprimat foarte corect…

  Cele doua procese verbale date de politie au fost anulate de instante (unul anulat si unul transformata in avertisment, adica tot anulata amenda)

  Nu vad motivul pentru care m-as mintii singur ?

  Datorita incompetentei si pregatirii unora dintre avocati, acestia nu au cerut cheltuieli de judecata din motive inexplicabila pentru mine, pentru ca…. probabil au considerat ca i-am platit prea putin, respectiv, eram mai important sa castige procesul, decat sa ceara cheltuielile de judecata. In primul rand ma interesa anularea pv- abuzive.

  Daca avocatii in mod eronat au uitat sa ceara cheltuielile de judecata, nu ma intrebati pe mine….

  Sunt banii cheltuiti, daca avocatii nu au cerut, treaba lor, eu vreau cheltuielile ocazionate, pentru ca e vorba de bani.

  Nu o sa public linkul cu cele doua procese,,,, din motiv, ca nu vreau surprize, dar pot sa vi le transmit in privat. Eu nu am nimic de ascuns. Nu am nimic impotriva.

  Nu am inteles niciodata de ce avocatii nu au cerut cheltuieli de judecata.

  practic, cetateanul este abuzat de politisti, apoi de avocatul care nu recupereaza cheltuielile

  MORALA – si cu procesele castigate si cu banii luati de avocati.

  Altfel nu stateam pe internet sa ma plang, in loc sa ma ocup cu lucruri mai placute. Este destul de neplacut sa stai sa te milogesti pe internet, pagini intregi. Umilinta este suficienta. Multumesc pentru neincrederea acordata.

 17. Avocatul trebuia sa ceara in cerere de judecata…… de ce nu a cerut ? Astea sunt chestii elementare, de clasa intai. E greu sa te certi cu un avocat. Mai ales daca a anulat cheltuielile de judecata.

  Parsivenia avocatului ne invata ca unii avocati, vor cat mai multe procese … ca sa incaseze onorariu peste onoraiu peste onorariu… sa aiba cat mai mult de lucru, sa taxeze.

  Pe ei nu ii intereseaza dreptatea.

  Insusi faptul , ca avocatii incaseaza bani… inseamna ca pe ei nu ii intereseaza dreptatea, CI SA TAXEZE DREPTATEA SI ACCESUL LA DREPTATE.

  Accesul la justitie este neingradit, DAR COSTA. ! Asta nu e dreptate, asta e cancer si umilinta.

 18. Iarasi cred ca nu m-am exprimat corect.

  Judecatorii, atunci cand fac greseli de disciplina sau de gandire…. trebuie sanctionati de catre avocati….cu sanctiuni disciplinare. clare. Daca promovam incompetenta….sa o facem pe cheltuiala justitiabilului.

 19. Daca in cererea intitiala avocatul nu a cerut si cheltuieli de judecata, nu poate formula ulterior o alta cerere cu acest obiect! Astfel, daca partea a castigat procesul dar n-a pretins si cheltuieli de judecata, ramane cu aceasta satisfactie.

 20. Va contrazic,,,, este greseala avocatului nu a partii…..este malpraxis… de avocat. avocatul a gresit avocatul sa plateasca.

  De cand se face stapan avocatul pe banii clientului ?

  Aceasta este alegerea clientului sa le execute sau nu,. nu este a avocatului daca le cere sau nu.

  Si chiar asa. de ce ar trebui sa stie justitiabilul sa faca munca avocatului de a sanctiona disciplinar derapajele judecatorului, cand toate acestea tin de disciplina legii?

  Am ajuns sa fac treaba avocatului care este impotent in fata unui judecator indisciplinat.

 21. Despre ce satisfactie vorbiti ?
  Despre lipsa de profesionalism a avocautlui sau despre satisfactia de a pierde banii, dupa ce s-a indreptat un abuz?
  Ce satisfactie prosteasca mai e si asta ?

 22. Sub masca umanitatii… politicienii, avocatii si medicii se pot transforma in criminali docti prin prisma rezultatelor concrete. Daca te uiti la rezultate te iei cu mainile de cap. Daca te uiti la rezultate nu mai intelegi nimic.

 23. Avocatii mai rau strica procesele, vezi exemplu de mai sus. Ei, nu toti, sa nu generalizam, sa facem alta nedreptate.

 24. Cunosc doi judecatorii CRIMINALI la Judecatoria Slatina.
  Imaginati-va oameni buni ca acesti incompetenti judecatorii au dat un examen, l-au “promovat”, au fost investiti in functie si ne decide soarta.

  Procedura de numire este acoperita legal prin “sustinerea unui examen” in urma caruia sunt admisi doar cei care trebuie pentru ca numirile se fac pe grade de rudenie, cunostinte, pile, relatii si nicidecum pe competente si aptitudini!
  Practic numirea n-are nici o legatura cu studiile cuprinse in CV Judecatorului care isi cumpara stiinta pentru a-si umfla CV-urile, numai ca … inteligenta nu se vinde la kilogram: ea ori este, ori NU!
  Ganditi-va oameni buni ca acesti judecatori pot genera moarte prin nepedepsirea infractorilor sau pot trimite dupa gratii persoane nevinovate, cum de altfel au mai facut-o in cazurile cunoscute de mine.

 25. Cauza „este” dar si lipseste cu desavarsire

  NIVELUL DE EDUCATIE SI INSTRUIRE A CELOR BUNI, CARE AU CAPACITATEA SA TRAGA DUPA EI SI PE CEI CARE NU SUNT ATAT DE INSTRUITI… pe principiul cel mai slab la cap nu poate presta munca intelectuala grea.

  ACCESUL LA EDUCATIE AR TREBUI SA SCOATA GENII SI OAMENI COMPETENTI, EXCLUSIV, REZULTATELE LOR UNDE SUNT ?

  In loc sa va legati atata de poliicieni poate va apucati de treaba. Aia care au capacitatea…Sunt multe lucruri de invatat si multe lucruri de schimbat

  Eu daca vreau sa invat ceva de la niste profesori de calitate…. unde pot sa ma duc unde pot sa ii gasesc daca si ei au fost educati sa fie niste prosti, care nu sunt capabili sa gandeasca clar pentru ca nici ei nu au fost stimulati sa o faca….?

  mistere mistere….

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s