17 comentarii la “Ministerul Muncii, Ministerul Administraţiei şi Primăria capitalei au muşamalizat infracţiuni de fals şi abuz în serviciu săvârşite de directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti săvârşite cu prilejul unui concurs de angajare!!!! RUŞINE!

 1. Sa va spalati pe cap cu pregatirea profesionala, cu institutiile si cu educatia dvs.

  Valabil mai ales pentru juristi, care tot evita sa se confrunte cu problemele unui cetatean simplu…cu toate ca are armele, este speriat de bombe, altfel nu imi explic ….

  Un specialist bun, care sa puna la punct alti specialisti colegi, nu se creaza din intamplare….

  De regula oamenii de valoare sunt inlaturati, poate ca nu sunt capabili sa se apere…. in fata unor mamuti. Si si-au gresit cariera profesionala. 😛

  PS
  JUmatate de in muncitorii necalificati din Bucuresti muncesc la negru, si nu intereseaza pe nimeni….

  Unde este educatia aceea a omului simplu, cu care se lauda unii si se simt jigniti daca critici. cumva. Unde e?

 2. Cred ca ai citit articolul degeaba. N-ai inteles nimic.
  Pai nu vezi ca doamna respectiva a apelat la toate formele posibile şi legale pentru a-si redobandi drepturile incalcate şi a fi trase la raspundere persoanele ce se fac vinovate de faptele savarsite?
  Daca anumite subiecte te depasesc, e mai intelept sa nu comentezi.
  Recomand sa nu-ti mai pierzi timpul citind subiecte pe care nu le pricepi.

 3. Multumesc mult. Acum am priceput. E prea tarziu ?

  Nici dvs nu ati retinut ca

  Jumatate de in muncitorii necalificati din Bucuresti muncesc la negru, si nu intereseaza pe nimeni….

  Credeati ca procesul de educatie e usor?

 4. Unde sunt desteptii aceiai educati care trebuiau sa previna ca aproximativ jumatate din muncitorii necalificaiti din Bucuresti sa nu munceasca la negru ?

  Unde sunt acele persoane educate ? Eu nu sunt educat…eu gresesc…

 5. Poate ar fi utila o schita despre toate comitele si departamentele unde poti sa scrii.

  Daca nu am fost educat cand trebuia, de unde sa stiu de Comisia de Abuzuri a senatului.

  Faceti publicitate ca sa afle prostimea.

  Uite asa mai afla si prostu…

 6. Mersi frumos, am bagat la cap, chiar am ceva care ma doare rau de tot,
  uite asa se face educatia pe INTERNET , asa e modern….acum. Mersi INTERNET.

 7. Nu ma intereseaza faptul ca multi muncesc la negru.
  Daca darile catre stat impuse firmelor n-ar distruge afacerile, fii sigur ca angajatii n-ar fi fost platiti la negru.
  Ai habar cum rezista firmele neafiliate politic la coruptia statului?
  Ai habar cate taxe si impozite platesc patronii ca sa supravietuiasca intr-o tara praduita tocmai de cei care ar trebui sa vegheze la bunul mers al economiei si nu numai? Comitetul european pentru drepturile sociale a emis recent un raport prin care condamna Romania tocmai pentru faptul ca incalca protocoalele semnate in sensul ca angajatului nu i se asigura in general un salariu decent intrucat impozitele instituite de stat depasesc 50% din salariul brut!!!!
  Daca oamenii de afaceri ar fi fost uniti, puteau schimba treburile foarte simplu: greva fiscala! Si uite-asa nu mai aveau politicienii ce fura pentru ca se bloca bugetul statului. Asa, platindu-si darile, au infuzat bugetul si nenorocitii au avut unde sa-si bage mainile!

  Taxele si impozitele NU trebuie sa impovareze nici firmele si nici salariatii. Orice depasire a limitelor distruge tot ceea ce inseamna economie si viata umana. Banul trebuie sa circule in piata si nu in buzunarele si huzurelile praduitorilor!

  Crezi ca jurnalistii care figureaza cu salarii pe hartie de 50.000 – 100.000 euro primesc banii astia?
  Eu sunt convinsa ca nu. Este o alta forma de spalare a banilor.
  Cert este ca sunt multe de schimbat in tara daca se doreste cu adevarat starpirea coruptiei de orice tip!

  Exista Comisie de Abuzuri a Senatului (e-mail: cabu@senat.ro) si a Camerei Deputatilor (srp@cdep.ro).
  La ambele institutii se pot trimite sesizari, reclamatii si propuneri.

 8. NU Ma pricep la afaceri, NU stiu cum se lupta firmele afiliate politic cu cele care nu sunt afiliate politic, Daca vrei sa faci afaceri, e un avertisment, sa stii la ce sa te astepti, pe mine nu ma intereseaza domeniul afacerilor tocmai pentru ca este dificil. Sunt destule genii sa se ocupe si de afaceri. Sistemul de educatie a creat numai genii.

  In schimb shtiu ce inseamna munca la negru si sa raman neplatit de patron, adica inselat, indiferent ca e firma de la colt sau firma afiliata politic sau firma neafiliata politic.

  Eu oricum am solicitat masuri legale impotiva angajatorilor mei, care m-au tepuit, si iata ca ajung pe la comisia de abuzuri, pentru ca nu mai primesc raspusuri de la ITM , s-a blocat acolo la un functionar neprofesionist sau corupt. Si daca nu era Romania fara justitie , nici nu as fi aflat , pe unde as mai fi putut sa scriu.

  Eu stiu, cum e sa nu iti raspunda ITM la o solicitare de ancheta pentru munca la negru la o firma , afiliata politic sau neafiliata politic, nu discriminez. Nu ma intereseaza politica. Ma intereseaza drepturile mele, care nu exista.

 9. Alt caz de coruptie la angajare la Autoritatea de Management în cadrul POSDRU

  Cristiana Bigan, fosta şefă a Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare cu suspendare de Curtea de Apel Bucureşti şi la un termen de încercare de patru ani, pentru dare de mită şi complicitate la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, după ce a cumpărat pentru fiul ei, Paul Fechedău, funcţia de consilier afaceri europene la Autoritatea de Management în cadrul POSDRU.

  În dosar a mai fost cercetată şi Iuliana Coruţ, director la cabinetul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, Paula Mănuceanu, consilier în cadrul aceluiaşi cabinet, şi Simona Dumitriu, colegă cu Cristiana Bigan.

  Subiectele ar fi fost puse la dispoziţia tânărului de către Paula Mănuceanu, la intervenţia Iulianei Coruţ. „Pe 30 noiembrie 2012 şi 3 decembrie 2012, Mănuceanu a transmis prin poşta electronică Cristianei Bigan variantele de subiecte destinate susţinerii probei scrise de la examen, deşi până la deschiderea plicului în sala de concurs, adică până în dimineaţa zilei de 6 decembrie 2012, acestea aveau caracter confidenţial”, arăta un comunicat al DNA.

  Concursul era programat să se deruleze în două etape, proba scrisă şi interviu, în zilele de 6 şi 11 decembrie 2012. La acest examen s-au înscris trei candidaţi, printre care şi Paul Cristian Ferchedău.

  Culmea este că deşi a avut acces la subiecte, Ferchedău a dat răspunsuri incorecte sau incomplete, motiv pentru care, după predarea lucrărilor, Mănuceanu, la iniţiativa lui Coruţ, a sustras din dosarul de concurs lucrarea şi a înlocuit-o cu o altă lucrare rescrisă de tânăr în biroul şi sub supravegherea ei.

  „În acest fel, la momentul corectării, comisia s-a pronunţat prin corectarea unui înscris plăsmuit şi astfel au fost asigurate şansele de reuşită ale lui Ferchedău-Paul Cristian, care, pe 21 decembrie 2012 a fost numit consilier pentru probleme europene”, se mai spunea în informarea DNA.

  În acelaşi dosar a fost condamnat şi fiul Cristianei Bigan, Paul Cristian Ferchedău, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la uz de fals. Totodată, Iuliana Coruţ a primit trei ani de închisoare cu executare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită. Coruţ a fost condamnată şi la un an de închisoare pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. În 11 februarie 2013, după începerea urmăririi penale în acest dosar, directorul de cabinet al ministrului Muncii – Iulia Coruţ – a demisionat.

  În acelaşi caz a fost condamnată şi Paula Mănuceanu, care a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri. Instanţa a condamnat-o şi pe Simona Dumitriu, sora Iulianei Coruţ şi colega Cristianei Bigan la data faptelor, la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

 10. Una este sa muncesti la negru si sa nu te plateasca patronul si alta e sa muncesti la negru dar sa te plateasca! La ITM este aceeasi cloaca de nesimtiti care NU apara deloc angajatii pentru ca sunt mituiti continuu de angajatori!

 11. Sa vina geniile cu solutii, eu nu am . Coruptie, neprofesionalism, incompetenta. Coruptie

  Sa vina cineva cu solutii. Geniile.

  Oricunde exista bani apare si coruptia imediat….ca un mucegai.

  Sistemul e gresit. Toata paradigma Banilor este o mizerie. E nevoie de societatea fara bani. Atunci ar disparea aceste tentatii….diabolice.

 12. In sfarsit ex presedintele Basescu a declarat pe 08 februarie 2015 ca IN ROMANIA, IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI SE ORGANIZEAZA FORMAL CONCURSURI DE ANGAJARE CARE MASCHEAZA IN FAPT ANGAJARILE POLITICE SI PILELE!

  Prea tarziu, domnule! 10 ani ai tolerat aceasta mizerie si inactiunea ta a distrus destine, a blocat condamnarile celor vinovati de catre instante!

 13. Poate reusim sa facem ceva …. ce trebuia facut, nu trebuie neparat sa fii presedinte ca sa faci ceva, Trebuie doar disponibilitate, timp, vointa, unele cunostine. LEGILE SUNT ACELEASI…. Asadar poti sa fii oricine pentru ca aplicarea lor este problema reala. Asadar nu vad care e problema tehnica.

  Un om poate sa faca o asociatie sau poate sa scrie pe persoane fizica….LEGILE SUNT ACELASI, masurile leghale care se iau sunt aceleasi. Nu va mai faceti iluzii ca vine nu stiu ce asociatie si face nu stiu ce….ele sunt foarte limitate.

  Dar tu singur poti sa invoci toate legile existente, fara sa ai obligatia sa te constitui intro asociatie formala. legile sunt aceleasi pentru persoane fizice si juridice.

  Asadar vointa este singurul factor real.

 14. Interesant…si cat adevar trist am regasit in continutul articolului prezentat, inclusiv in unele comentarii ulterioare postate de dvs,
  Este de notorietate faptul ca in institutiile de stat aproape TOATE angajarile s-au facut si se fac doar pe baza celebrelor PILE, cel putin in ultima perioada de asa-zisa consolidare a statului de drept, slogane fara continut mult trambitate pana la saturatie de acel minuscul om caricatural al carui nume il detest intr-atat incat mi-e sila sa-l mai pronunt (am motive personale si profund intemeiate).
  Da, si pe mine m-a amuzat faptul ca un mascarici penibil a declarat ca in Romania, in toate institutiile statului, se organizeaza formal concursuri de angajare, pe pile, in acest context sa intelegem ca faptele sunt de notorietate si nu trebuie dovedite (o sti el ce-o sti… probabil cand a fost primar general)
  Din pacate in institutiile de stat toate acele angajari pe PILE nu au avut si nu au nimic in comun cu competenta reala a candidatului, fiind bazate in principal doar pe interventiile politice si/sau relatiile de „cumetrie” . De ce ? Simplu …. “Omerta” si protejarea anumitor interese pecuniare ale „angajatorului” care, la randul lui si el un simplu angajat numit pe pile, are ca obiectiv obtinerea unor foloase cat mai mari din bani publici (pe care ii pastoreste dupa bunul plac si fara a avea in acest sens nici cel mai mic stress) atat pentru el cat si pentru cercurile de putere care l-au propulsat in acea functie de decizie …
  Or, asa cum v-ati intrebat si dvs. tot asa ma intreb si eu, retoric … Cum este posibil ca un angajat la stat, cu un salariu modest de bugetar si declaratie de avere ZERO, sa isi permita asemenea calatorii excentrice (expeditii in Africa, Nepal samd) in raport cu veniturile realizate? Cine o sustine pe aceasta persoana cu buletin de Botosani care pana mai ieri nici macar nu avea stabilit un flotant in capitala si totusi, din anul 2008, ocupa o functie importanta in sistemul de asistenta sociala a capitalei, institutie subordonata CGMB, dispunand printre altele si criteriile de repartizare a unor locuinte cu rol social pentru anumiti angajati „nevoiasi” cu functii de conducere din cadrul primariei capitalei ?
  Sunt convins ca la o analiza mai atenta, in cazul in care institutiile abilitate de control ale statului s-ar sesiza, asa cum este normal – iesind astfel din hibernarea cu care ne-a obisnuit deja, multe dintre aceste necunoscute vor fi devoalate, inclusiv culoarea politica a clientilor abonati la contractele banoase ale institutiei… probabil mai mult ca sigur ca PORTOCALIU.
  De asemenea, este interesant spre a fi analizata chiar si relatia speciala pe care aceasta persoana din Botosani, care in prezent ocupa si abuzeaza de functia de director general in cadrul unei importante institutii de asistenta sociala din Bucuresti, a avuto si/sau o are cu anumiti consilieri generali din cadrul CGMB, si nu numai cu acestia, astfel probabil s-ar explica ascensiunea fulminanta si plina de “succesuri” ale doamnei din “Botosani” precum si fondurile uriase alocate cu atata darnicie pentru diferite proiecte, multe dintre ele aproape aberante, de care a dispus si dispune in continuare dupa bunul ei plac (parca mi-e cunoscuta povestea, sau traiesc doar un amplu sentiment de deja-vu ?).
  Sper din suflet ca Doamna M. sa aiba castig de cauza in demersurile propuse, cu toate ca, recunosc, sunt un pic cam sceptic avand in vedere sistemul in care traim, inca cu mult prea corupt …

  Oare Primarul General al Capitalei ce parere o avea ?
  E bine domnule Sorin Oprescu, e bine ce se petrece sub atenta dvs. obladuire ? … nu cred 😦

 15. Dr.Argon

  Da, stiu ca in institutiile statului se angajeaza EXCLUSIV PE PILE, fie ca vorbim despre posturi de directori generali ai institutiilor, ministri, magistrati etc.
  Cine sa-i cerceteze pe acesti parveniti cand toti, la randul lor, au fost angajati conform aceluiasi principiu mafiot?
  Se sprijina unii pe altii si impreuna sustin MAFIA INSTITUTIONALA.
  Aceasta d-na din Botosani a fost adusa la Bucuresti de cineva anume, a fost infipta in postul de director general si joaca asa cum i se cere, ba chiar mai adauga si jocul personal in salata coruptiei. Faptul ca are un salariu mic ce nu corespunde desfatarilor ei exotice nu deranjeaza pe nimeni pentru ca toti traiesc la fel. Jobul este doar cartea de vizita prin care vin spagile uriase in buzunarele lor. In ultimele luni, DNA-ul ne arata o parte din fata hâdă a functionarilor publici imbuibati cu milioane de euro dintr-un singur contract! Daca ar exista justitie, am putea vorbi si despre statul de drept. Nefiind justitie, traim in anarhie iar in aceasta stare, fiecare se descurca asa cum poate. Victimele sistemului mafiot sunt valorile reale si oamenii cinstiti!

  Cat priveste sansele de reusita ale doamnei M. pot spune ca ma bantuie acelasi scepticism. Daca va avea sau nu sorti de izbanda vom vedea. Deocamdata n-am mai primit nicio veste. Am convenit sa tinem legatura si sa ma anunte daca s-a miscat ceva in cercetarea penala. Faptul ca pana in prezent nu m-a mai contactat, inseamna ca plangerea dumneaei dospeste printr-un sertar uitat de vreme.

  Sorin Oprescu NU este strain de toate acestea, ba chiar le patroneaza. Si nu e singurul!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s