13 comentarii la “Despre opresori şi victimele lor

 1. Mda…….treaba este de tehnica administrativa…… sa se ocupe specialistii care au un cuvant de spus impotriva……sau sunt toti vanduti en gros, ca e mai simplu asa si mai „economic”

  Apreciază

 2. Mda……. insa ca sa poti sa faci o „treaba legislativa in primul rand” trebuie sa o iei de la inceput adica sa faci tehnica administrativa. Adica ele sunt sinonime, dar nu ne intelegem.
  intentia conteaza, nu cuvintele, nu semantica. In stilul acesta nu ma mira ca nu se mai rezolva nimic, daca vorbim pe langa cuvinte.

  Exact. Cine se pricepe atat de bine la cuvinte si poate sa faca diferenta intre „administrativ” si „legislativ” inseamna ca stie ce vorbeste, e in cunostinta de cauza si are capacitate intelectuala si tehnica necesara, sa vada nuantele si sa se apuce de treaba. Eu pot sa va ajut cu ceva ? Cine poate sa ii opreasca pe tehnicienii care sunt in cunostinta de cauza ? Eu nu pot.

  Apreciază

 3. Parerea mea personala este tot mai mult ca oamenii si specialistii nu pot sa fie salvati daca nu doresc acest lucru din interior.

  Efectiv toata societatea trebuie creata pe alta principii, alte principii…. si repede, pana nu te omoara principiile actuale.

  Cine are cap sa inteleaga treaba lui. Cine nu… sa creada in continuare in ce doreste si in religia denumita : stat, sau ce a mai ramas din el. Sau sa creda in ce doreste el/ea.

  Problema celor destepti e ca nu sunt atat de destepti pe cat se dau de destepti.

  Unde este TARA DESTEPTILOR, CA SA NU MA MAI LOVESC DE TOTI PROSTII INFIECARE ZI. VREAU SA PLEC IN TARA DESTEPTILOR, UNDE E? PE CE CONTINENT? POATE NU EXISTA ACEASTA TARA PENTRU CEI DESTEPTI NU AU FOST CAPABILI SA O CREEZE. PROSTII CU PROSTII, DESTEPTII CU DESTEPTII…. NU E NORMAL ASA ?

  Apreciază

 4. MOMENTAN SOCIETATEA UMANA ESTE CREATA PE BANI, ADICA BANII TIN LOC DE MORALITATE. ASTA ESTE STRUCTURA ACTUALA. DACA SCHIBI ASTA SE SCHIMBA TOATA PARADIGMA. DAR NU AI CU CINE SA VORBESTI. ZICE CA ESTI NEBUN. MAI GREU E DE FACUT DE CAT DE ZIS.

  Apreciază

 5. Administrativul se ocupa cu altceva si poate fi corectat oricand daca exista vointa si viziune.
  Legislatia insa trebuie schimbata complet deoarece prin legi s-au reglementat marile si micile fapte de coruptie.
  O legislatie corecta, morala poate emana doar de la un parlament cu aceleasi calitati ori … in Romania nu se poate vorbi despre asemenea politicieni! Si nici macar in viitorul apropiat.

  Apreciază

 6. Ceva-ceva tot se poate face…..mai ales ca eu nu sunt expert, dar altii sunt… sa faca expertii.

  nu sunt expert, dar nu inteleg, ceva imi jigneste inteligenta de neexpert.

  1) cum de nimeni nu raspunde penal pentru nepunerea in aplicare a micsorarii parlamentului …?
  2) pentru traseismul politic, daca este impotriva legii ?

  Deja este un curcubeu de posibilitati si ne-a farierit ca pe niste copii… ne-a lasat cu ochii in soare.

  3) Daca Romanii au fost consultati prin referendum cu privire la forma de guvernare: republica. Iar daca nu au fost consultati prin referendum….cum de a devenit legal ceva ilegal….?

  Eu nu sunt expert, sa spuna expertii, Dar mai mult decat sa spuna, mai bine sa faca.

  Apreciază

 7. Politicienii nu au o lege de raspundere profesionala, de aceea….nici nu poti sa ii tragi la raspundere ca profesionsti. Adica sunt niste impostori. Niste escroci. Asta sunt. Asta vreti, asta aveti.

  Daca oamenii destepti erau atat de destepti, atunci isi faceau tara desteptilor si lasau totul in urma si se duceau acolo. Dar tara desteptilot pe pamant nu exista, Nu s-a infiintat inca. Probabil pentru ca nu sunt atat de destepti pe cat par. Daca nici desteptii nu sunt capabili sa comunice cu desteptii… Atunci sa suporte.

  Apreciază

 8. Cum sa sanctionezi si pe cine pentru nepunerea in aplicare a unei propuneri?
  Propunerile sau proiectele de legi pentru a genera sanctiuni mai intai trebuie sa imbrace forma de lege!

  Legea traseismului politic a fost declarata neconstitutionala.

  Pana in prezent n-am auzit de vreun referendum care sa fi avut ca intrebare „Doriti Republica?” iar majoritatea a raspuns „Da”. Au fost altele, printre care unul a decis ca numarul parlamentarilor sa fie de maximum 300. A ramas in aer. Doar s-au cheltuit milioanele de euro (vorba vine. au intrat in buzunarele unora!)

  Politicienii nu sunt profesionisti, ei sunt alesi pe anumite functii. Profesionist e cel care are diploma (de licenta, master, post-universitare, doctorat) sau certificat de calificare in diverse meserii. Diploma de politician, senator sau ministru nu exista.

  Apreciază

 9. Atunci sa ne conduca non-valorile si sociopatii catre destinul suprem. Poate cineva s-a gandit sa infiinteze in sfarsit o altfel de tara, fara autoritatrism, unde sunt oameni mai destepti. Dar unde este….

  Apreciază

 10. Si care e consecinta daca a fost declarata neconstitutionala……
  si care e consecinta ca nu a exista un referedum pentru schimbarea formei de guvernare…..
  si care e consecinta ca nu au ramas 300 de parlamentari …..

  Acolo nu mai specialistii ar putea sa determine nisteeventuale rasturnari de situatie,
  Eu nu ma pricep. Eu doar constat lipsa de consecinta…..

  Apreciază

 11. Pe parte de tehnica adminstrativ-legislativ-juridica sa se autosesizeze specialistii, sau macar sa dialogheze cu societatea civila sa o sprijine pe unde se poate…

  Apreciază

 12. Nefiind specialist, iarasi imi dau parerea ca sunt de preferat litigii masive, in care sunt mai multi implicati si sufera de acelasi lucru, pentru a se rezolva respectiva problema cu minimum de resurse….timp/energie…. eu vorbesc, eu aud.

  de exemplu toate litigiile din Romania au o durata care depaseste termenul rezonabil pentru un proces. Asta inseamna 5 milioane de litigii.

  Toata Romania ar putea deschide un singur proces la CEDO cu cinci milioane de litigii…. Si… toata lumea sa fie despagubita. Atat unii, cat si altii. Uite ce frumos ar profita toata lumea, iar statului i-ar mai veni mintea la cap.

  E adevarat, cei care doresc asta.

  Dar de unde atatea idei ? De unde atatea realizari. Gasiti o posibilitate sa se mai scurteze durata infinita…. si eventual sa ne vina si niste bani inapoi pe tema asa, daca tot suferim in tacere.

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s