2 comentarii la “Viaţa e grea; mai ales dacă eşti prost!

 1. E putin mai complicat decat doar atat…

  Asa cum ii educi pe oameni, asa ii ai, ei au niste mecanisme interioare, sunt manipulabili, nimeni nu are interes sa ii faca pe oameni nemanipulabili, din multe motive

  este greu sa ai o educatie perfecta, trebuie investiti bani si vointa politica
  revolutia se face din interior, nu din exterior
  nu toata lumea este educabila

  Este cunoscut faptul ca statul este un prost manager si vreau sa il laud pentru prostia lui.
  Daca ne dorim o existenta perfecta….probabil trebuie o altfel de organizare.

  Ori, politicienii sunt garantii unei proaste organizari. Ei nu garanteaza pentru nimic. Ei pot sa spuna orice. Intro societate perfecta, nu de politicieni am avea nevoie.

  Deja intra intro filozofie a perfectiunii institutionale, cand de fapt….batalia e pierduta de mult si castigata de baietii destepti cu tupeu, care au inteles cum merge sistemul

  Daca vrei o cultura a lucrului bine facut, e mult de munca…. Ori noi nu suntem nemti si nici macar nemtii…nu sunt infailibili. Daca nici nemtii nu sunt un model. Atunci de unde sa luam modele ?

  Romania nu are cultura respectului fata de valori. Noi suntem renumiti pentru proasta organizare.

  Probabil cateva cursuri mici si esentiale sunt cheia unui inceput

  Un curs obligatoriu de comunicare interpersoanala pentru toti functionarii statului – medici, asistente, functionari publici, politisti, etc etc etc

  Efectiv te trateaza ca pe un dobitoc, pentru ca nimeni nu a cerut ceea ce trebuia, unde trebuia.

  Noi vedem doar efectele firesti ale unor inactiuni. Stai si te miri, te miri de greaba. Vorbim mult pe internet … pana o sa ne saturam.

  Eu am propus o masura simpla: elevii studentii sa isi evalueze profesorii….Intrun sistem inchis nu poti sa pretinzi ca cauti oamenii de valoare ( care sunt putini. foarte putini), Nu poti sa ii cauti peste tot, pentru ca iti pierzi energia. Daca nu exista un control minimal… astea sunt rezultatele. Vorbim mult intelegem putin.

  Am auzit ca ar exista niste cursuri de ascultare. Eu nu am fost la nici un curs de ascultare. Observati ca fiecare vorbeste pe limba lui si nu ne intelegem intre noi…Cursurile de ascultare ar trebui introduse in toate facultatile. Daca nu exista… fiecare interpreteaza cum il duce capul.

 2. Nici un politician nu poate sa inlocuiasca societatea civila. E o iluzie. Politicianul este doar un tehnocrat. Efortul trebuie sa mearga spre societatea civila, din partea societatii civile, adica vointa politica a populatiei. Ori este clar ca „vointa” politica este sinucigasa, adica…politicienii se strecoara iar cetatenii suporta consecintele, intotdeauna. E ceva putred in noi.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s