9 comentarii la “România, o ţară comunistă în care nu ti se permite să spui NIMIC!

 1. Pingback: România, o ţară comunistă în care nu ti se permite să spui NIMIC! | No Justice | radupopescublog

 2. Comentariu este just.
  Chiar daca s-a dovedit ca poporul roman este inventiv datorita posedarii unei gene miraculoase, liderii lui inca nu a gasit solutia sa se foloseasca de acest sistem, educat sa fie corupt si opresiv. Din acest motiv au preferat sa faca pasi in alta directie.
  Ma duce gandul la eforturile Anei Aslan si la ce s-a ales din munca ei, la ce s-a ales din muzeul Coanda, la eforturile materiale ale lui Justin Capra, la migratia cadrelor universitare din Facultatea de electronica anul 1974, etc.

  Exista un caz emblematic, privind premierea unui pui de roman, care a si realizat in premiera, cu mari eforturi un tub catodic cu mare remanenta. Ceausescu impresionat a dispus sa fie premiat din fondurile Fabricii de ciinescoape cu circa 100.000 lei. Acest inginer a primit dupa mult timp, o prima de circa 3.000 lei. Imi povestea ca obtinerea materialelor costasera ani de viata si cu mult peste acesta suma, pe care de frica a trebuit sa o accepte si niciodata ca pe un merit. Restul sumei a fost folosita de cloaca de activisti de partid din sectorul 2, care au avut ideea sa-i prezinte realizarea.

  Din pacate, familiile noastre prefera si acum sa-si trimita copii geniali in occident, din dorinta asigurarii unui trai decent si a recunosterii deosebitei valori pe care au mostenit-o.
  Cred ca permanent, acolo, se va evita ca oricui reprezentant al unui sistem corupt si opresiv sa-i fie acordat un asemenea premiu. Tot sistemul a gresit ! Pentru ca niciodata acest sistem corupt si opresiv nu a prezentat in detaliu faptul ca romanii la momentul acordarii premiului, coordonau cercetarea in institutii de cercetari de prestigiu din lumea occidentala.

 3. Sa nu facem iluzii… totul sta in educatie…. insa educatia nu tine de morala. Oamenii sunt, au fost si vor fi la fel de profitori si avizi dupa bani, pentru ca nu au fost educati altfel. Banii dicteaza multe, prea multe. Proababil este o noua morala. – Morala care nu exista si nici nu va exista.

 4. Foarte bune exemplele dvs. cu Ana Aslan, Justin Capra si ceilalti.
  Da, tot sistemul organizational de stat este gresit. Urmareste doar satisfacerea intereselor individuale si de grup, lipseste cu desavarsire interesul national, evolutiv. Tot felul de oprelisti se pun in fata celor care vor sa schimbe cate ceva. S-a cam pravalit toata lumea. Trebuie sa vina o schimbare la nivel mondial.

 5. Schimbarea in bine nu vine din exterior, cel mai apropiat eveniment – schimbarea din 1989, dovedeste acest lucru. Schimbarea vine din interior,atunci cand cu adevarat va exploda mamaliga romaneasca, dar nu va fi ,,confiscata,, ci va merge pana la capat si nu cu sacrifici umane, ci cu inteligenta si necesitatea protejarii natiei romane.

 6. Democratia a pierit peste tot in lume,a fost inlocuita cu DICTATURA banului. Ce se pretinde azi ca-i democratie este un miraj inselator….

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s