8 comentarii la “Ce votăm? Rotirea pe funcţii a politicienilor vechi de 25 ani, NICIODATĂ SCHIMBAREA! De aceea NU PROGRESĂM!

 1. Majoritatea zic ca merge si asa…..dvs sunteti o voce singulara….daca votezi raul mai mic, tot rau este….Daca am fi toti filozofi tot ar fi ceva.

  Exista o solutie concreta, dincolo de politica, sa o stim si noi explicit?

 2. „Mi-am propus sa nu comentez campania la prezidentiale, decat daca e vreo situatie speciala. Asa cum fac si cu „politica” de la noi. Si totusi nu ma pot abtine de la o exceptie, pentru ca rad intruna de ieri (de mine rad in primul rand): mi-a luat vreo cateva ore si cateva postari ale altora ca sa inteleg ca o candidata cu o mega-notorietate, cunoscuta pentru tinutele si posetele ultra-fashionable, s-a lansat camuflata intr-un costum muncitoresc si cu o casca de protectie in cap. Si mai si promite „Romania frumoasa!”. Nu prea rad la bancurile cu blonde, dar viata bate bancul in campanie. Sau rad eu nervos de la ce se intampla cu viata noastra… politica si nu numai……..” (Oana Marinescu)

 3. Mizeria tuturor alegerilor de pana acum se gaseste in legea prost facuta. Lege care permite oricarui, nimeni sau nimic, sa se inscrie in cursa electorala. . Sa fim intelesi. Pentru acestia, care ne privesc cu speranta obraznica, putem organiza un maraton. Dar ma tem ca acolo nu au curajul sa se inscrie. Pentru ca nu au … antrenament.
  Astia, de-i vedem au atrenanentul lor, dar la dat cu gura si spus … vorbe. Goale. Sarace in continut si rupte de realitatea in care ne zvarcolim de 25 ani. Asa ca, solutia ar trebui sa se gaseasca in Parlament, in preocuparile actualilor parlamentari. Dar ei, nu : Ei actioneaza pe principiul mostenit din epoca de aur : Ei gandesc cam asa : Ei, adica noi, romanii, sa-i platim, iar ei, alesii, unii cu scaunele de acasa, sa se faca, si anume, ca muncesc. Pentru amatorii de scaun prezidential propun, va fi premiera absoluta, dar este necesar : sa li se impuna obligatia unei practici, sa cunoasca tarisoara asa cum este ea, de jos. Ca de sus, am inteles cum o vad politicienii. Doritorii sa treaca, doua alegeri in intrevalul dintre doua legislaturi, prin activitati in agricultura, adica sa ” traga ” sapa. Ca nu-i nici-o rusine. Ca sa-l inteleaga si sa-l respecte pe taran. Sa stea alaturi de medici in spital, ca sa le inteleaga menirea si sa vada cum este tratat pacientul roman, cel cu pensia cat doua pachete de tigari sau o sticla de wisky. Sa intre in clasele insalubre in care invata copiii, generatia de maine. Nu de transport scolari, avea nevoie invatamantul romanesc si nici de programe sofisticate pe calculator. Cine vrea sa invete, face efortul sa mearga la scoala si pe distante mai lungi. Ca sa se invete de mici cu greutatile vietii. De investitii are nevoie invatamantul, de investiti are nevoie sanatatea. Banii se duc aiurea catre servicii de tot felul. Inutile. La o tara in care munca la negru nu poate fi i n t e r z i s a prin cateva articole de lege, facuta bine, nu de aruncat banii contribuabilului avem nevoie. Evaziunea fiscala sufoca economia tarii si Romania isi permite sa plateasca servicii. Ca sa ce? Sa-mi asculte mie telefonul? Ma opresc. Raman cu gustul amar al neputintei in fata nerusinarii cu care indraznesc sa vina unii sa-mi ceara mie votul. Legea nu trebuie sa permita accesul pe liste decat doar cu prezentarea publica a cazierului judiciar. Doamna/ domnule candidat, ai probleme cu justitia? Stai acasa. Rezolva-ti problemele si vino sa-mi ceri votul. Nu moare tara daca orice persoana are permisiunea legii si se poate inscrie in cursa pentru cea mai inalta demnitate in stat. Am scris cuvantul : d e m n i t e t e. Cine nu stie, are la dispozitie Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.

  Una habar nu avea care sunt atributiile presedintelui. Dar se vrea acolo … unde, unul, din eroare, m-a reprezentat in lume si m-a facut de rusine.

 4. Pingback: Ce votăm? Rotirea pe funcţii a politicienilor vechi de 25 ani, NICIODATĂ SCHIMBAREA! De aceea NU PROGRESĂM! | No Justice | radupopescublog

 5. A nu merge la vot este în favoarea candidatului cu cel mai mare electorat stabil; știm unde se află cel mai numeros și mai dezinformat electorat. Deci + pentru D-l. Ponta. Comentariul D-nei Oana Marinescu este explicit, iar cuvintele sunt cele folosite de același D-n. Ponta. Rezultă încă un + pentru D-l. Ponta. Eu nu știu încă cu cine votez, dar o voi face cu certitudine, cu credința că justiția își va face treaba cu aceeași corectitudine, perseverență și demnitate ca în ultimul timp, dacă omul politic de la Cotroceni nu se va amesteca, așa cum a făcut-o D-l. Băsescu (dovadă: cazul Mircea Băsescu, primarul Clujului, prieten cu D-l. Boc ș.a.m.d.). Inteligent, abil, prezentabil, prin tinerețea lui, actualul prim-ministru, ar avea un viitor strălucit, dacă inteligența nu i-ar aluneca spre șmecherie bășcălioasă și dacă nu ar vorbi cu atâta ușurință despre prezumția de nevinovăție, în ciuda evidențelor și chiar a unor celebre hotărâri judecătorești. E păcat de calitățile D-lui. Ponta, care, cu buni sfetnici, l-ar face un om politic de valoare, de care țara chiar ar avea nevoie. A-i astupa greșelile (cum s-au străduit Pop și Andronescu, de pildă, în cazul plagiatului dovedit, croind strâmb și cârpind o comise de analiză as-hoc, în ciuda expertizei neutre, de afară…) nu-i face bine nici lui, nici țării, doar profitorilor pe care, cred că cu bună-credință, îi apără… Oricum, succes celui mai de folos Țării, României de astăzi !

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s