7 comentarii la “Medierea – o afacere rentabila doar pentru Consiliul de Mediere si scolile de formare mediatori!!! Pentru justitiabili si mediatori este o costisitoare teapa!

 1. Preocuparile Consiliului de Mediere … pe plan extern:

  Consiliul de Mediere a fost înscris în Registrul de Transparență al Parlamentului European

  In vederea conectării permanente la construirea politicilor europene în domeniul medierii, Consiliul de Mediere a fost înscris în Registrul de Transparență al Parlamentului European și a demarat procedurile de acreditare pe lângă acest organism, în virtutea rolului său proactiv.

  București / 23.09.2014

  Președinte – Dorin Valeriu Bădulescu, Vicepreședinte – Zeno Daniel Șuștac”

  Intr-o tara in care medierea practic NU functioneaza, este aproape nula, organul adminstrativ al profesiei are preocupari … externe iar membrii acestuia participa de zor la diverse conferinte internationale, pe unele chiar le sponsorizeaza!!!! N-au dat niciodata nimanui socoteala cu privire la sumele incasate de la mediatori ori de la Guvernul Romaniei, n-au prezentat niciodata vreo statistica, n-au facut niciun demers in vederea promovarii medierii, ce mai, nu si-au indeplinit in niciun mod atributiile ce-i revin conform legii!!!

  Sat fara caini, stat anomic, institutii paralizate!

 2. Ca medierea a devenit o afacere de stat impotriva intereselor justitiabilului, mi-a fost clar inca de la primul proiect de lege al medierii care l-am avut sub ochii mei. NU pot decat sa imi clatin capul cu nedumerire si tristete sa vad ca banuielile mele au devenit adevar. Din pacate, doamna justitie isi face propria imparatie in Romania pe spinarea justitiabilului roman.

 3. Medierea a devenit o afacere in parteneriat stat-privat atat in defavoarea justitiabililor cat si a mediatorilor. Cert este ca mediatorii au fost inselati. Le lipseste aproape complet obiectul muncii, de aceea multi isi inchid birourile si se reorinteaza spre alte joburi.

  Medierea – o teapa data prin lege in scopul de a se imbogati unii smecheri!

 4. NU tin sa fiu sarcastic cu orice pret,,, dar cine are sa dea 4000 lei pe un curs… Este mare domn sau doamna…. daca mori de foame cu siguranta nu ai banii acestia.

  Nu ca educatia ar fi ceva rau in sine. Unii au facut o afacere din educatie. Sa mai spui ca formatorii nu au avut „material de lucru o gramada”. Daca vrei sa te educi scoti bani din buzunar pentru educatie. Rezultatele…. o sa isi gaseasca de lucru ca muncitori necalificati pe santier.

 5. APROAPE TOATE PROFESIILE LIBERALE SUNT VARZA…. NU DOAR MEDIEREA, CAND O SA LE VINA MINTEA LA CAP LA DESTEPTII NEAMULUI….(ADICA NICIODATA)…. ?

  CEI DESTEPTI SE OCUPA SA LE MEARGA LOR BINE IN DETRIMENTUL TUTUROR..

  DACA TOATE PROFESIILE LIBERALE AR FI UNITE SI AR LUA APARAREA CHIAR SI CELEI MAI „SARACE RUDE”, ATUNCI CAND TREBUIE SA SE APERE RECIPROC, ATUNCI…. AM PUTEA DISCUTA DE O FORTA MAI CREDIBILA A INTELECTUALILOR.

  ORI REALITATEA ARATA CA TOTUL ESTE INVERS.

  O EDUCATIE CARE NU PUNE IN CENTRU DEZVOLTAREA PERSONALA A INDIVUDLUI CREAZA INDIVIZI CARE NU SUNT CAPABILI NICI PROFESIONISTI BUNI SA FIE…DARA MI TE SA MAI FIE SI UNITI impotriva profesionistilor rai.

  CAZURILE DE MALPRAXIS AR TREBUI SA FIE NISTE EXCEPTII, NU UN OBICEI. VORBESC DE POMANA, ORICUM NU INTELEGE NIMENI NIMIC SI NU INTERESEAZA PE NIMENI DECAT SA FIE LASAT IN PACE. SA NU FIE „AGRESAT INTELECTUAL”, SA NU ISI PUNA MINTEA LA CONTRIBUTIE…

 6. SI MAI AM CEVA DE COMENTAT AIUREA:

  NICI UN POLITICIAN NU RASPUNDE IN BAZA NICI UNEI LEGI DE RASPUNDERE PROFESIONALA….ASA CA POATE SA SPUNA SI SA FACA APROAPE ORICE…FARA SA FIE TRAS LA RASPUNDERE, MINUNAT.

  IN ACESTE CONDITII, PE CINE O SA SALVEZE EI MAI INTAI: PE EI SAU PE VOI? (HAHA)

 7. Se vor organiza alegeri pentru un nou Consiliu de Mediere.
  In competitie s-au inscris diversi candidati. Candidaturile care frizeaza ridicolul sunt cele ale actualilor si fostilor membri ai Consiliului. O parte din mediatori sunt extrem de revoltati.

  Iata un sondaj postat pe un site de specialitate la care au raspuns chiar actualii membri ai Consiliului:

  Esecul medierii si neindeplinirii obiectivelor strategice potrivit membrilor Consiliului de Mediere

  Potrivit Strategiei privind medierea si dezvoltarea profesiei de mediator pentru perioada 2014-2020, perceptia membrilor Consiliului de Mediere si a membrilor supleanti privind obstacolele in calea atingerii obiectivelor strategice este urmatoarea:

  Pagina 37.
  Intrebarea 3) – 69% dintre membrii CdM si supleanti considera ca in mare si foarte mare masura se datoreaza NEASUMARII obiectivelor de catre membrii CdM?!
  Intrebarea 5) – 77% dintre membrii CdM si supleanti considera ca in mare si foarte mare masura se datoreaza PROMOVARII neprofesioniste a medierii?!
  Intebarea 6) – 70% dintre membrii CdM si supleanti considera ca in mare si foarte mare masura se datoreaza LIPSEI unui mesaj unitar al membrilor CdM?!
  Intrebarea 7) – 53% dintre membrii CdM si supleanti considera ca in mare si foarte mare masura se datoreaza perceptiei de CONFLICT de interese a membrilor CdM?!

  Practic membrii CdM si supleantii recunosc ca ESECUL medierii (neindeplinirii obiectivelor) s-a datorat faptului ca nu si-au asumat obiectivele strategice, au condus campanii de promovare neprofesioniste (ineficiente), nu au format o echipa si nu au avut un mesaj unitar (70%) si nu in ultimul rand datorita conflictului de interese in care s-au aflat.

  In aceste conditii, in care iti recunosti incompententa, cum poti sa te prezinti in fata mediatorilor si sa ceri sa iti acorde un nou mandat?!

  Ursan Iuliu
  Mediator”

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s