23 comentarii la “10 motive sa (nu) te faci avocat … in Romania

 1. Pingback: 10 motive sa (nu) te faci avocat … in Romania | radupopescublog

 2. angajati-va avocati sa va ia apararea profesiei…. strangeti bani si dati la sefii din profesie, daca nu sunt buni…. schimbatii…..in general profesiile liberale sunt grele, sunt la capatul pamantului si educatia de care ai nevoie pentru a profesa o capeti, fie in strainatate, fie in tara sub forma de „sufletu”, adica fiecare e mai mult cu sufletul, decat cu mintea si educatia.

  atata timp cat educatia nu este evaluata de catre subiectiii ( cobaii) care sunt educati) organele care au putere de decizie, nu vor avea parghiile necesare unei educatii de calitate.

  Este o „educatie”, de tip „Vii bou, pleci vaca”. Esti bun „la de toate”, ca in comunism.
  Nu ai mentori, nu ai modele, Iar daca exista mentori si modele, ele nu au timp de tine in mod special.

  Atata timp cat profesiile liberale nu sunt capabile, FARA DISCRIMINARE, sa se apere INTRE ELE UNELE PE ALTELE…. esecul este garantat din start. Nu traim intro lume ideala. Dar macar sa fim realisti.

  Vezi documentarul „Pregatiti pentru esec” de pe youtube,despre EDUCATIE.

  Am scris de doua ori catre Ministerul Educatiei si de doua ori mi-a incalcat dreptul la petitionare.
  Intereseaza pe cineva dintre avocatii probono sa isi ia niste bani din incalcarea drepturilor mele si ale oricaruia, inclusiv ale lui personale si ale copiilor lui care o sa „beneficieze” de sistemul romanesc de educatie? Trimiteti email la gheorghe7722@yahoo.com. Multumesc.

 3. Avacatii sunt oameni care te insala in functie de situatie. El ca aparator primeste bani si de la infractorii si de la tine. Avocatii sunt ca fratii, pacalind oamenii. In prima instanta voi castiga eu si la urmatoarea instanta trebue sa castigi tu. Sunt atat de mizerabili in functie de cine ii platesc.

 4. @ Ilie

  Sa nu generalizam: sunt avocati si avocati la fel cum sunt judecatori si judecatori.
  NU avocatul este cel care pierde cauza ci judecatorul decide adevarul juridic (cel putin teoretic).
  Avocatul poate pierde – tot teoretic – doar daca este slab pregatit, fiind incapabil sa faca apararea necesara clientului sau habar n-are sa formuleze obiectul cererii de chemare in judecata, altfel…
  Intr-un proces sunt de regula doua parti. Una dintre ele va pierde, cel mult va castiga doar o parte din pretentii. Nu pot fi toti castigatori ca de aceea este conflict. Indiferent cat de corupti ar fi avocatii, pana la urma tot judecatorul este cel care hotaraste verdictul.

 5. Singura modalitate concreta,serioasa, profesionala este ca avocatii sa inceapa sa instrumenteze cazuri de malpraxis de avocati. Dar este clar ca avocatii buni nu sunt capabili sa isi faca ordine si sa se impuna in fata avocatilor escroci si slab pregatiti profesional, care le fac meseria de ras.

  Sa vedem cate cazuri de malpraxis de avocat au instrumentat avocatii buni impotriva celor prosti….ZERO ABSOLUT ?

  atunci putem sa discutam la obiect :)) Este clar ca avocatii cei mai buni din profesie sunt incapabili sa le dea o lectie avocatilor slab pregatiti profesional…. ESTE CLAR….nici cei buni, nu sunt atat de buni pe cat se dau…ei….

  Iar conflictul dintre avocati este o mizerie, prin care se pierde timp, bani si energie in loc sa se judece alte spete si cauze mai importante pentru oameni.

  Nu este exclus unii avocati sa fi facut infarct….TOCMAI DE ACEEA EDUCATIA LOR TREBUIE SA FIE DEOSEBITA., CA SA FIE PREGATITI SA NU FACA INFARCT.

  EU VORBESC, EU AUD, PARCA AS VORBI CU SURZII. AVOCATI SLAB PREGATITI,SCOALA DE PROASTA CALITATE EGAL REZULTATE MEDIOCRE PROFESIONALE.

  Pacat ca din conflictul dintre avocati, nici unul dintre barouri NU E CAPABIL SA IL DESFIINTEZE PE CELALALT. PENTRU A EXISTA FINALITATE.

  EU ASTA AS VREA. SA INVINGA BAROUL MAI BUN SI MAI PUTERNIC. EFECTIV NU EXISTA FINALITATE, DECAT ALTE CONDAMNARI LA CEDO PE CARE LE PLATIM TOT NOI DIN BANII NOSTRI….GASITI, „DRACULUI” O SOLUTIE, DACA SUNTETI AVOCATI ATAT DE BUNI.

  DESFIINTATI BAROUL „TAMPIT”. ADICA BAROUL ILEGAL. ALTFEL PIERDEM TIMPUL PE INTERNET.

  Oamenii sunt incapabili sa gandasca cu propriul lor cap, pentru ca nu au fost educati sa faca fata unui asemenea efort.

 6. @ Prostia infinita

  Inca n-ai priceput care sunt atributiile avocatului desi ti le-am explicat si cu alta ocazie!!!
  Cat despre clarificarea semantica a celor doua entitati numite Barou si Uniune si diferentele dintre ele cred ca cer prea mult, asa-i? 😉
  Restul e can-can!

 7. SA FIM SERIOSI TOTUSI. AVOCATURA A FOST, ESTE SI VA RAMANE O PROFESIE NOBILA, GREA SI FOARTE NECESARA IN ORICE TIP DE SOCIETATE IN CIUDA TUTUROR RAUTATILOR SI A DISPRETULUI UNORA.. RESTUL O REPREZINTA PARERILE SI COMENTARIILE …. DIXIT.

 8. D-le Mircea Pelea, profesia de avocat este absout necesara intr-o societate democratica, normala, insa pe vremea dictaturilor si tiraniilor devine inutila, avocatul doar indeplineste actele de procedura, in rest, este legat de maini si de picioare. De mica visam sa ajung avocat, sa ajut oamenii nedreptatiti, sa aduc lumina in intuneric. Mai tarziu am invatat in facultate lucruri minunate care, in naivitatea mea de om moral, credeam ca le voi pune in practica iar visul meu din copilarie avea sa prinda contur. Apoi… cand am inceput sa lucrez… aproape totul se naruise in jurul meu. Mult prea frecvent constatam ca in Romania, stufoasa teorie n-are nici o legatura cu practica si de aici s-au nascut primele dezamagiri. Pe zi ce trece, dezamagirile se latesc atat de hidos incat intreb trista: Ce-a mai ramas din nobila profesie de avocat? Nimic. Doar o eticheta fara fond.

 9. DACA SI AVOCATII CRITICA PROFESIA DE AVOCAT, CU DECLARATIA DATA MAI SUS, MA INTREB IN CARE CALITATE COMENTEAZA UNII…

  PROFESIILE LIBERALE SE DISPRETUIRESC INTRE ELE SAU IN INTERIORUL LOR… SI NU ISI IAU NICI APARAREA INTRE ELE, SE RAZBOIESC INTRE ELE, IN INTERIOR SAU SE DISPRETUIRESC INTRE ELE LA EXTERIOR…

  ASTA ARATA CALITATEA EDUCATIEI PE CARE AU PRIMIT-O, NU DOAR AVOCATII, CI SI UNII CITITORI SFATOSI.

  PE UNII CHIAR II DERANJEAZA ADEVARUL PENTRU CA SE ATENTEAZA LA INTELIGENTA LOR.

  EU NU AM AUZIT CA VREO PROFESIE LIBERALA SA FIE MAI PUTIN DIFICILA SAU MAI PUTIN USOARA DECAT CEA DE AVOCAT.

  DAR POATE UNORA LE PLACE SA DISCRIMINEZE PENTRU CA ATAT AU INVATAT EI. NIMENI NU GANDESTE PANA LA CAPAT. MAJORITATEA „GANDESC” IN SABLOANE. ADICA NU GANDESC DELOC.

 10. Chiar declaratia data de dna avocat arata incapacitatea sistemului de a educa in sensul ca practica din profesie este o cu totul alta mancare de peste decat teoria invatata la scoala. Ma indoioesc ca a fost invatata cum trebuie. Decalajul dintre teoria din scoala si practica este nepermis de mare si inexplicabil pentru unii.

 11. Inca zece motive sa (nu) te faci nimic in romania,

  Umor cu Popor Imbecilizat de lipsa de Educatie Minima datorita Institutiilor Incompetente

 12. NICI PANA ACUM MINISTERUL EDUCATIEI NU MI-A RASPUNS IN TERMEN LEGHAL DE 30 DE ZILE, FATA DE REVENIREA MEA LA STUDIUL INTITULAT „PREGATITI PENTRU ESEC” DINTRO PETITIE ANTERIOARA LA CARE NU MI S-A RASPUNS IN TERMEN DE 30 DE ZILE CU REFERIRE LA STUDIUL „PREGATITI PENTRU ESEC” TRANSMIS GUVERNULUI ROMANIEI.

  CHIAR NU INTERESEAZA PE NICI UN AVOCAT SERIOS SA INCASEZE BANI DE PE URMA PROSTIEI INSTITUTIILOR SI A FUNCTIONARILOR DIN ROMANIA, LA SFARSITUL PROCESULUI?

  CHIAR NU INTERSEAZA PE NICI UN AVOCAT EDUCATIA DIN ROMANIA. SA VA FIE RUSINE.

  gheorghe7722@yahoo.com

 13. Din materialele de mai sus Considerati, Domnule Pelea, ca s-a incalcat dreptul la educatie prevazut in constitutie sau nu? A existat vreodata o speta referitoare la nedreptatile din educatie ?

  Are timp/curaj vreun avocat pro-bono sa abordeze probleme de educatie sau mai stam asa inca 2000 de ani? Nu stiti sa faceti bani din prostia si incompetenta functionarilor publici?

 14. Revin la cutia pandorei PROFESIILE LIBERALE, pe care unii le considera sfinte:
  (Vezi discrepanta educationala dintre teorie si practica educatiei)

  contact@scoalacdavila.ro drp@gov.ro dirrp@ms.ro casierie@scoala-sanitara-fundeni.ro arsmedica@oamr.ro secretariat_oammr@yahoo.comj uridic@oamr.ro

  Am transmis pe emailul mai multor institutii (vezi lista de mai sus) o petitie la care nu mi s-a raspuns in termen de 30 de zile. Petitia si data , ora minutul si secunda la care s-a transmis este mai jos….

  On Tuesday, December 3, 2013 1:44 PM, x@yahoo.com> wrote:

  In atentia organelor de conducere

  In calitate de consumator doresc sa initiez un dialog cu statul roman (minister, scoli postliceale si orice alte institutii abilitate), prin care sa aflu de ce foarte multe asistente sunt deosebit de prost pregatite profesional, in mod special pe partea de practica.

  Doresc sa se verifice daca exista aceste cursuri de practica pentru luat sange pentru analize, deoarece fie… asistenta baga acul mult prea adanc si produc o leziune care necesita o vindecare de aproximativ 12 zile, fie nu stiu sa schimbe tubul, atunci cand trebuie umplute mai multe tuburi de sange cu ocazia prelevarii sangelui si ii tremura acul sau greseste etc etc

  O alta situatie dificila profesional este atunci cand nu se gaseste vena deoarece pacientul este gras.

  Ma intreb daca la un pacient la care vena se vede perfect se fac greseli cu acul, ma intreb de cate ori trebuie intepata o persoana care este grasa si la care efectiv exista dificultati reale de gasire a venei pentru prelevarea de sange pentru analize, iar asistenta este nepregatita pentru astfel de situatii dificile.

  Din practica rezulta o situatie dezastruaoasa, care nu poate fi explicata decat printro calitate slaba a profesorilor, a actului de educatie, o calitate slaba a cursurilor, o calitate slaba a politicilor educationale, o calitate mediocra a serviciilor unei bune parti a asistentelor, grabite sa faca o treaba de mantuiala. Aceste autorizatii date nu reflecta calitatea serviciilor deprinse pe parcursul studiilor (unei profesii liberale).

  Din practica concreta rezulta ca nimeni nu le-a explicat la modul practic si nu au existat cursuri practice sau aplicatii practice prin care ele sa fie scolarizate de catre profesori, sa existe un real dialog studet-profesor , pentru a putea sa fie puse in fata unor situatii dificile profesionale, astfel incat sa le rezolve cu brio cand ele sunt puse sa puna in practica ce au invatat, ceea ce se presupune ca au invatat teoretic, astfel incat diploma pe care o au sa aiba un corespondent in realitate si in calitate serviciilor pe care le presteaza si in calitatea nivelului de instructaj primit si asimilat in mod real.

  Doresc analizarea situatiei… si, evident, remedierea ei, prin introducerea unor cursuri speciale sau imbunatatirea calitatii cursurilor existente, printro comunicare mai buna intre asistente si profesori, deoarece componenta de practica profesionala, unde esti pus in fata rezolvarii unor probleme strict profesionale… nu le poti invata in alta parte decat la institutia autorizata, adica la scoala care te formeaza la nivel profesional. O data plecat din scoala cu o pregatire practica aproape inexistenta sau mediocra… este clar ca esti un pericol public pentru pacienti.

  In loc sa ai incredere in doctori si in asistente, situatia este reversata, astfel incat te ingrozesti cand ai de a face cu majoritatea asistentelor, care sunt capabile sa iti greseasca cu usurinta un act profesional care trebuie sa fie decent, profesional calitativ si sa reflecte banii care sunt dati ca salariu ca forma de recunoastere a competentelor lor.

  De asemenea doresc inasprirea cursurilor de pregatire profesionala continua si crearea unui dialog eficient si benefic (pe spete) de pacienti intre cadru didactic si cel care deja este asistenta. Astfel incat asistentei sa nu ii tremure mana sau sa nu stie cum sa procedeze profesional pentru un lucru chiar banal, pentru care se presupune ca beneficiaza de tot sprijinul si stiinta practica a profesorilor, care au ca scop in fisa postului sa transmita informatie de calitate, precisa si adecvata necesitatilor contemporane.

  Solicit ca toate asistentele din Romania sa fie rechemate si sa li se faca instructajul practic profesional cu materiale didactice si practica concreta, bazata pe observatie si o comunicare buna cu pacientul, pe dezbaterea de cazuri concrete dificile astfel incat ele sa poata invata. Consider ca asistentele bune sunt mai mult o exceptie de la regula. fie inteapa prea tare-adanc din exces de zel, datorita incompetentei, fie se fastacesc, fie nu stiu sa tina acul fix intre degete in timp ce schimba tuburile si iti cauzeaza durere inutila prin miscarea acului in vena. Toate aceste lucru se datoreaza faptului ca cineva nu i-a instruit pe profesori cum sa isi predea materia viitoarelor asistente. Sa fie identificata persoana raspunzatoare de aceasta situatie si sa se remedieze problema educationala de la radacina.

  Asa cum multe asistente sunt capabile sa iti greseasca o banala recoltare, din incompetenta datorata unui act educational mediocru sau dezastruos si care nu are o comunicare solida la baza in relatia profesor – elev/viitoare asistenta, la fel orice politician poate sa isi ceara scuze… ca v-a dat cu o lege proasta in cap, in orice moment al carierei lor de politicieni, care au influenta directa asupra vietilor altora, printre care si dvs sau copiilor dvs.

  Inteleg ca investitia pe care o face statul in personalul din sanatate nu este neglijabila d p d v financiar. Atrag atentia ca multe asistente nu stiu cat de adanc sa bage acul, sunt complet neinstruite si neverificate si nu au o reprezentare reala a ceea ce fac, nu au indemanare, ceea ce rezulta in greseli, care ar putea inspaimanta orice om normal in asa masura incat sa se adreseze factorilor de decizie.

  Greselile trebuie sa devina o exceptie nefericita. De asemenea probabil exista si elemente de psihologie, cum ar fi stapanirea de sine… prin stapanirea materiei si a practicii profesionale. Chiar si un singur profesor incompetent, care la randul lui a fost slab pregatit sau i s-a permis sa faca exclusiv cum doreste el, va da nastere unor generatii intregi de asistente incompetente si speriate atunci cand trebuie sa puna in practica ceea ce nu au putut sa asimileze niciodata, deoarece exista o explicatie sistemica originara. Sa identificati originea acestei probleme si sa o rectificati in consecinta.

  Fiecare pe palierul lui sa determine verificarile si imbunatatirea sistemului existent, inclusiv printro mai buna finantare sau dialog cu ONG-urile dispuse sa ajute cu materiale educative, didactice sau sa sponsorizeze, acolo unde exista lacune sistemice. Un act educational calitativ nu poate sa vina decat ca urmare a unui efort conjugat institutional-societate civila. Multe asistente nu stiu sa bage sau sa scoata un simplu ac, atunci cand trebuie scos sau bagat. Nu stiu ce insemna diametrul unei vene, cum functioneaza.

  Solicit sa introduceti la cursuri niste tuburi de plastic, pe care asistentele sa faca practica, ca si cand acel tub de plastic ar fi bratul si vena pacientului. Astfel incat sa dobandeasca dexteritatea miscarilor. si a etapelor pe care trebuie sa le parcurga, fara ca pacientii sa devina niste cobai.

  nume,prenume….

  Acelasi dezastru este in toate profesiile liberale si in toata societatea, daca consideram ca profesiile liberale sunt cele mai solicitante intelectual.

  PS: puteti sa citati din acest text oriunde

 15. Durere si profesii liberale.

  UItati-va la minutul 00:58 spuneti-mi si mie daca e normal DITAMAI omul sa se strambe de la o intepatura….. este evident ca asistenta nu stie sa faca o banala intepatura fara sa iti cauzeze stres inutil pentru ca e nepregatita profesional din scoala…. Acelasistres siincompetenta l-amsimtit si eu pepielea mea, cand am stat 12 zile sa imi treaca o umflatura cauzata de o TAMPITA DE asistenta, iar legea nu prevede ca e malpraxis daca iti face prost injectia. Legea sanatatii e scrisa cu picioarele.

  Inexplicabil.

  http://mariusmioc.wordpress.com/2009/09/20/maries-agresat-cu-sprei/

 16. AVOCATII SA PUNA MANA SA INVETE SA CASTIGE PROCESE SI DUPA ACEEA SA SE RIDICE CU PRETENTII FINANCIARE, IMPOTRIVA CELOR CARE AU CAUZAT NEDREPTATILE….

  STAT, ANGAJATORI, FIRME, TOT FELUL DE DEMENTI…

  ALTFEL ESTE UN SANTAJ ORDINAR IN SCHIMBUL A PUTINA DREPTATE.

  STIU CA UNII O SA COMENTEZE…CA NU E ASA. CA SUNT FILOZOF.

  IDEAL AR FI SA NU EXISTE SPETE INDIVIDUALE, IAR ATUNCI CAND SE FACE DREPTATE SA SE FACA PENTRU TOTI CARE SUNT IN SITUATIA RESPECTVA PENTRU A NU SE PIERDE TIMPUL SI ENERGIA SI INTELIGENTA AVOCATULUI.

 17. Nici nu cred ca mi s-a raspuns in termen legal de 30 de zile….la problema de lipsa de pregatire a asistentelor …. aveti permisiunea sa trimiteti si voi acealasi text si sa vedeti daca voua vi se raspunde.

 18. Din discutiile private cu diferite persoane a reiesit ca ele au fost victime ale abuzurilor verbale si presiunilor discrete ale profesorilor de a cumpara anumite examene la facultate si ca ei s-au adaptat la sistemul de invatamant, care i-a „educat bine” cum trebuie sa se „comporte” cu unii profesori parsivi ca sa supravietuiasca intro institutie de invatamant superior de tip romanesc din care nu ai iesire.

  Evident, nimeni nu a avut curajul sa ceara vreo masura, sa faca vreo reclamatie deoarece cei care au indraznit au suferit consecintele imediate represive ….si nu si-au mai luat examenele sau chiar mai grav de atat.

  Educatia din Romania este MUTILANTA PENTRU TOATA SOCIETATEA, ATAT PENTRU STUDENTUL-VICTIMA, CAT SI PENTRU PROFESORUL DE BUNA CREDINTA, CAT SI PENTRU ORICE PERSONALITATE IN PLINA DEZVOLTARE. EDUCATIA AR MEDITA UN PROCES ININSTANTA SI NISTE DEMISII IMEDIATE ALE UNOR SECRETARI DE STAT.

 19. Atata timp cat esti pasiv la faptul ca chiar si unei singure persoane i se face o nedreptate si tu esti pasiv, parsiv si indiferent, inseamna ca si tie ti se poate intampla acelasi lucru…. iar ceilalti sa fie indiferenti.

  Atata timp cat nu exista un sistem simplu gandit, functional, prin care sa ai acces la avocat bun si gratuit, este clar ca nu ai unde sa te duci, chiar daca ai avea dreptate…. unele spete chiar sunt grele si e greu sa te descurci fara ajutor specializat, chiar daca stii ce stii pentru tine, nu e de-ajuns.

  Unele spete sunt grele…sunt impotriva unei sectii de politie, sunt de la revolutie, sunt de la mineriade, sunt concedieri,omororui, abuzuri ale politistilor, nu existaabuz mic sau mare …. chiar nu e usor deloc…cu un avocat care iti strica procesul.

  apoi Sunt spete controversate….unde s-au creat niste clisee ale judecatorilor, paguboase.

  Nici unul dintre barouri nu pune la dispozitie disponibilitate neconditionata pentru infaptuirea dreptatii. Asadar, doar printro minune, mai poti sa crezi ca vei ajunge unde ti-ai propus, atat ca avocat care vrei sa faci dreptate, cat si ca victima a sistemului de justitie.

  O alta tema de gandire este durata nejustificat de lunga a proceselor pe care nimeni nu e capabila sa o rezolve. Pai si ….rezolvati problema asta, daca vreti un deziderat de dreptate. Un simplu muritor nu ar stii ce sa faca si de unde sa se apuce, nici ceicare ar stii ce trebuie facut nu o fac. Asadar, cei care ar putea face ceva, nu o fac.

  Nu cred ca economia e de vina, ci doar un managament prost si incompetenta. Ne pierdem timpul in lucruri marunte, individuale. Degeaba avocatii au interes sa aiba cat mai mult de lucru… pentru ca la un moment dat o sa se rupa craca in stilul acesta parsiv. Si s-ar putea sa ti se intample tocmai tie.

 20. Cui ii trateaza pe cei cu probleme psihice asa ii trateaza si pe cei normali si pe avocati… Chiar nu vad diferenta.

  „Orfelinatul groazei”

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s