12 comentarii la “Dacă administraţia statului nu-şi îndeplineşte rolul, trebuie schimbată!

 1. Rolul economistilor este de a creea bunastare materiala. Asta e functia si rolul de baza al economiei si al economistului. Restul sunt povesti. Nu exista mana invizibila a lui Adam Smith ci doar mana vizibila a cartelurilor de afaceri si financiare.

 2. @ Adelina

  Rolul economistilor n-a fost indeplinit si da, mana invizibila a lui Adam Smith nu se vede nicaieri desi e atat de actuala filosofia lui.

  Ai perfecta dreptate cand afirmi ca ceea ce se vede si actioneaza drastic in toata lumea (nu doar la noi) sunt cartelurile (afaceri, bancare, farmaceutice etc.)

 3. Trebuie schimbata mai intai si radical aceasta clasa politica, dovedita de viata, prin propria prestatie, ca fiind una corupta, o adunatura de gascari.
  Apoi, se impune ca populatia, prin acces la scoala, cultura si informatie, sa-si schimbe mentalitatea. Suntem o populatie care, nu poate s-au nu vrea sa inteleaga ca toate guvernarile care au incurajat, prin ajutoare sociale indecente, lenea si inconstienta, au adus Romania in stare de criza generala.
  Am dreptul la opinie si ma declar impotriva statului-dadaca pentru puturosi. Numai munca ne va scoate din saracia in care ne-au aruncat gascarii cocotati in jilturi dupa lovitura de stat.
  Asasinii nepedepsiti, acestia sunt marii vinovati de toate relele din tara mea.

 4. 1) inventati voi alt sistem…
  2) o parere de pe internet….( nu imi apartine)

  „Nu suntem nici mai inteligenti nici mai prosti decat alti europeni/americani. Ne lipseste o politica educationala coerenta. Salariile profesorilor sunt asa de mici incat respectul cuvenit unui dascal s-a transformat treptat intr-o compatimire… In plus statul nu ofera un studiu din care sa rezulte cerintele pietei peste 5 ani, 10 ani, 15 ani astfel incat universitatile si studentii sa se orienteze in concordanta. Parca si programa e mai slaba ca alta data. Eu sunt economist in varsta , am avut si performante in domeniu dar toata viata a trebuit sa recunosc, chiar cu un pic de invidie, ca inginerii vechii Politehnici (poate si actualei) au o gandire mai aplicata, mai pragmatica si imi pare rau ca numarul acestora a scazut mult. Consider o grava eroare si absenta mult timp a scolilor profesionale. Cunosc meseriasi excelenti cu calitati umane deosebite care nu reusit sa faca un liceu dar au fost recunoscuti de societatea in care au trait ca oameni admirabili cu aport deosebit in comunitatile lor. Sa sprijinim deci orice initiativa de incurajare a tinerilor catre tehnica, stiinta si mai ales cercetare. As face ca stat centre de cercetare de excelenta cu bani multi pe masura realizarilor, dincolo de orice grila de salarizare. Asa a reusit America!”

 5. Mai adaug:
  1) introducerea consilierii profesionale a viitorului student si a unui test psihologic la intrarea in facultate

  2) Depistarea talentelor pe care le are viitorul student si consilierea in functie de acestea.

  3) Evaluarea performantei profesorului de catre student, pe baza unei fise de evaluare semestriale/trimestriale pentru a se tine cont de sugestiile subiectului educatiei – adica personana umana educata.

  4) destituirea secretarilor de stat care se impotrivesc unor masuri eficiente, dinamice si moderne.

 6. Pingback: Dacă administraţia statului nu-şi îndeplineşte rolul, trebuie schimbată! | radupopescublog

 7. @ Societatea civila

  Un documentar mincinos si comunist o jignire adusa tinerilor si celor care vor sa munceasca.
  Este pentru prima oara cand aud ca tinerii nu vor sa munceasca 8 ore! Ei vor sa munceasca, sa fie creativi, nu sa fie sclavi pe 100 euro asa cum accepta parintii lor!!!
  La noi nu se dezvolta creativitatea individului ci se merge pe reproducerea ideilor altora, pe redarea conceptelor altora. Li se ingradeste gandirea. Invatamantul este primul care-i indobitoceste!

 8. Eu cred ca e vorba de schimbari care tin strict de punerea in aplicare a unor legi existente, cu singurul scop de a arata incompetenta unor functionari publici din partea societatii civile.

  Suntem in situatia absurda in care „Ce te faci daca iese alt politician decat cel pe care l-ai votat” ?

  Adica juristii vigilenti sa puna mana sa scrie „tehnic” mai des pe la institutiile de care sunt nemultumiti. Daca NICI cetateanul avizat nu stie ce si unde sa ceara…

  Credeti ca daca 1000 de cetateni suparati ar scrie la toate judecatoriile ca doresc aplicarea unitara a legislatiei nu vor trebui sa se ia acolo niste masuri…? Unde sunt cei 1000 ? sau 100 sau macar 10. Toti sunt facuti pe ei de frica.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s