13 comentarii la “Monica Macovei a castigat despagubiri la CEDO de aproape 130.000 euro pentru casa din Ioanid a carei proprietar real este Ana Maria Petrini!!!!

 1. Imi cer scuze, dar nu am inteles…..in ce consta nedreptatea…..Cum ar putea sa castige cineva o casa care nu ii apartine lui sau familiei lui? Cine i-ar da-o?

 2. Nu a castigat casa ci despagubiri. Ea a fost castigata de adevarata proprietara Ana Maria Petrini, cu mari eforturi, supusa la ordinare presiuni si dupa multi ani de lupta!!! Despagubirile au fost date de CEDO pentru o casa care … n-a fost a familiei sale (Gherghescu)!!!
  Citeste povestea familiei Petrini in acest caz. Poate te lamuresti.

 3. Splendida vilă în care a crescut, cu vedere spre Parcul Ioanid, în buricul târgului, a revenit prin hotărâre judecătorească proprietarului de drept. Casa din Intrarea Ioanid nr. 3, confiscată abuziv în 1950 şi din care proprietarii fuseseră izgoniţi, a devenit reşedinţa tovarăşului Gherghescu, tatăl viitoarei procuroare a regimului comunist şi ministru al Justiţiei în regimul băsist – Monica Macovei. Gherghescu nu era fitecine ca să obţină o asemenea casă. Îl găsim consilier la Consiliul de Stat, calitate în care a fost decorat de Ceauşescu.

  După 1989, familia Gherghescu a ignorat cererile proprietarilor de drept – familia Petrini. Deşi fuseseră notificaţi pentru cererea de revendicare, Ghergheştii cumpără imobilul în care erau chiriaşi şi se înstăpânesc în bunul altuia. Procesul a fost pierdut de Petrini după un calvar judiciar la Înalta Curte, printr-un abuz al instanţei, care i-a făcut cadou casa temutului ministru, care tăia şi spânzura, ca mână dreaptă a lui Băsescu.
  Scandalul declanşat de hotărârea nedreaptă a declanşat o anchetă a Inspecţiei Judiciare şi, a deschis calea revizuirii procesului după ce Monica Macovei nu mai conducea Justiţia.
  O veste rea nu vine singură: a intrat şi în gura lui Băsescu Traian, mentorul ei politic, pentru că nu i-a luat la harţă pe parlamentarii PDL care au votat “strâmb”. Băsescu a acuzat-o că îşi protejează ciolanul de europarlamentar, ceea ce a întristat-o adânc pe Monica.
  Fără casa părintească, fără sprijinul lui Băsescu, Monica Macovei este fiica ploii în prag de Crăciun. Dumnezeu când loveşte nu dă cu parul, dar nimereşte pe cine trebuie!

  După 63 de ani dreptatea a sosit şi pentru Maria Petrini. Iată câteva extrase din hotărârea instanţei:
  “Instanţa a constatat în primul rând că preluarea imobilului nu s-a făcut pentru cauză de utilitate publică, că ingerinţa nu viza un scop legitim, că la momentul ingerinţei, 1950, nu existau dispoziţii legale care să reglementeze dreptul de despăgubire al proprietarilor cărora le-au fost preluate imobilele de către stat.

  În atare condiţii, în care imobilul a fost preluat de către stat în mod evident fără titlu valabil şi rezultă că reclamanta nu a pierdut niciodată dreptul de proprietate asupra imobilului din cauză, existând în patrimoniul său un bun, în sensul art. 1 din Protocolul nr. 1 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, act normativ ce face parte din dreptul intern încă din anul 1994.

  Prin urmare la compararea titlurilor de proprietate exhibate de cele două părţi, instanţa are în vedere faptul că titlul de proprietate al reclamantei este preferabil, fiind mai bine caracterizat, provenind de la adevăratul proprietar, pe când titlul statului este fundat pe violenţă, fiind preluat abuziv prin nerespectarea dispoziţiilor legale privind dreptul de proprietate.

  Imobilul deşi a fost vândut anterior formulării acţiuni în revendicare, reclamanta formulase notificare în baza Legii nr. 112/1995 prin care solicitase restituirea în natură a imobilului.
  Prin decizia civilă nr. 96A/22.10.2004 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă au fost respinse apelurile ca nefondate declarate de apelanţii Gherghescu Vasile, Municipiul Bucureşti şi Popa Rodica Ileana Anca.

  Prin decizia nr. 7498/30.09.2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au fost admise recursurile declarate de Gherghescu Vasile, Municipiul Bucureşti şi Popa Rodica Ileana Anca împotriva deciziei civile nr. 96A/22.01.2004 a Curţii de Apel Bucureşti, a fost casată decizia atacată, au fost admise apelurile aceloraşi părţi şi schimbată în tot sentinţa civilă, în sensul că a fost respinsă acţiunea.

  Ulterior, ca urmare a admiterii acţiunii disciplinare împotriva preşedintelui completului de judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de revizuire formulată de reclamanta Petrini Ana Maria împotriva deciziei nr. 7498/30.09.2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a schimbat în tot decizia în sensul că a respins recursurile, ca nefondate.

  Admite acţiunea principală formulată de reclamanta-pârâtă Petrini Ana Maria, cu domiciliul în Bucureşti, Piaţa Naţiunile Unite, nr. 3-5, Bl. A, et. 1, ap. 1, Sector 4 în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Gherghescu Silvia, cu domiciliul ales la CA Popescu Nicoleta, cu sediul în Bucureşti, Şos. Iancului, nr. 53, Bl. 102B, sc. B, ap. 60, Sector 2. Obligă pârâta să-i lase reclamantei în deplină proprietate şi liniştită posesie apartamentul din Bucureşti, Intr. Ioanid nr. 3, et. 1, Sector 2, precum şi asupra camerei de serviciu de la subsol, WC., baie, duş, culoar, bucătărie, cămara de la subsol, camera de serviciu, WC. la mansardă, pivniţă”.

 4. „Despăgubirea acordată prin decizia CEDO pentru erorile judiciare din timpul procesului este o măsură compensatorie care demonstrează, încă o dată, că celor cărora li s-a făcut o nedreptate, prin ultima decizie a ÎCCJ, au fost părinții mei.” (declaratia Monicai Macovei)

  Eu as intreba-o pe dna Macovei cu cat a cumparat casa din Ioanid? Cu 25 mil.lei bani vechi? Ma intereseaza foarte mult acest aspect pentru ca stiu persoane care au cumparat niste vile extraordinare ce apartineau altora, cu sume derizorii. N-am auzit pe nimeni sa fi dat mai mult de 100 mil.lei vechi desi valoarea lor era uriasa!!! Si atunci se ridica o intrebare fireasca: De ce a primit de la CEDO despagubiri de 130.900 euro?

 5. Coruptul e corupt indiferent de culoare politica.
  Este gretos sa-i vad pe toti cum declara ca-s niste sfinti si ca demascarea hotiilor lor nu sunt altceva decat arme ale adversarilor. Care adversari? In politica adversabilitatea este numai un joc pentru media si prostime, in spatele circului, sunt toti prieteni si-si rezolva interesele. Asta este adevarul.
  Degeaba urla unii, se improasca cu noroi, problema de fond e aceeasi: toti sunt corupti si nu toti sunt subiecte de presa. Or fi si exceptii, dar acelea nu cred sa depaseasca 10 persoane si poate ca cifra e prea mare.

  Chiar nu vede nimeni dincolo de aparente?

 6. Judecatorul nostru din CEDO care a fost la CCR sigur i-a dat despagubirea….la cat de dusa cu capul e.Dar nu a fost doar ea.

 7. Treaba e simpla, dar complicata:

  Statul nu trebuia sa puna impotriva pe fostii proprietari cu actualii chiriasi/proprietari.
  Problema trebuia sa se rezolva elegant si frumos – la nivel administrativ. FARA STRESS.

  Adica – fostii proprietari despagubiti in bani.
  Iar actualii chiriasi lasati sa traiasca si ei. Ei ce vina au?

  Statul criminaloid si sociopat a pus doua categorii de cetatenii unii impotriva altuia
  generand procese inutile si stresante, cheltuieli cu avocatii si taxe judiciare. etc etc

  Atat chiriasii, cat si proprietarii trebuie protejati de catre stat, in calitatea lor de cetateni.

  Policitianul care a decis soarta amandurora a luat cea mai proasta decizie posibila.
  I-a invarajbit pe unii impotriva celorlalti. AIUREA ! I-a trimis in instanta…

  Ambele categorii de cetateni au dreptul sa fie protejati.

 8. Pentru casa care o cumparase tatal Monicai Macovei (fost tortionar la Casa Poporului) desi adevaratul proprietar notificase familia Gherghescu in sensul ca a demarat procedura revendicarii imobiliare (asa cum era prevazut in lege!). Cu siguranta vila respectiva a fost cumparata de familia Gherghescu la un pret derizoriu dar iata cum CEDO, prin decizia data, o despagubeste cu bani pentru doua case!

  Am citit o decizie CEDO in care despagubirile pentru moartea unui cetatean roman in timpul anchetei (din cauza batailor primite de la politisti) au fost de numai 4000 euro. Atat a apreciat Curtea viata a unui amarat de roman. In schimb inselatoria ordinara de tip securisto-comunist a familiei Gherghescu este despagubita generos de aceeasi Curte! Acesti bani ii vom plati cu totii!

 9. Am inteles ca tot noi platim, Dar pierderea de timp pe la CEDO nu ii deranjeaza pe contribuabilul afectat, chiar mai mult decat faptul ca „toti platim”?
  Daca nu exista masuri concrete…..impotriva acestei situatii generalizate administrative. Nici nu ar mai trebui sa ne miram. Mai stie cineva care ar fi singura solutie juridica? In loc sa plateasca cine greseste profesional.. platesc altii. Bravos natiune. Poate initiaza cineva o petitie ceva. C M-AM SATURAT

 10. @ Nae

  Dupa cum vezi, madam Macovei a pierdut procesul in Romania in vara lui 2013. Niciodata n-am auzit si nici n-am citit despre vreun dosar ajuns la CEDO ca s-ar fi judecat doar in 2-3 luni, ba din contra, dosarele stau in asteptare intre 4-7 ani!!! Cam asta este „egalitatea” in democratie: unii mai egali decat altii, unii castiga si la CEDO sume uriase desi n-au dreptul la ele s.a.m.d. Dupa aceasta perioada excesiv de lunga, se mai asteapta alti 8-10 ani in tara pentru traducere oficiala si cine stie cand primesc oamenii despagubirile dispuse de Curtea Europeana. In speta, inteleg ca d-na Macovei a primit si despagubirile! Totul s-a solutionat rapid. Asa ar fi normal dar de ce se poate NUMAI PENTRU ANUMITE PERSOANE si nu exista aceeasi practica pentru toti justitiabilii?

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s