9 comentarii la “Apel către Parlamentul României: MEDIEREA are nevoie de o LEGE NOUĂ!!!

 1. @ Mediator Lacramioara Radulescu

  Proiectul dvs. cred ca merita atentie din partea oricarui parlamentar care are interes sa faca ceva si pentru cetatenii Romaniei! Ceea ce se intampla cu Medierea in Romania n-are nici o minima decenta, atat din partea institutiilor statului cat si din partea Consiliului de Mediere care a avut mai degraba interes in a-si umple buzunarele personale decat s-o promoveze! Mai intai trebuie sa fiti ajutati de stat care, prin mecanismele sale, ar putea implementa medierea asa cum se cuvine si apoi cetatenii va vor respecta si vor avea incredere in serviciile dvs! Mult succes!

 2. Aropo de ceea ce este de utilitate publica….Medierea nu e de utilitate publica ? Nu e profesie liberala ? Pai din modul gresit in care s-a redactat legea rezulta ca nu e de utilitate publica….si nici de interes public… Cine sunt dobitocii care redacteaza asfel de texte de lege ? Mai si primesc bani pentru asta ? nu e nimeni concediat ?

 3. in primul rand salut inititava propunerii de a se initia o noua lege a medierii. Legea medierii incalca demult multe drepturi fundamentale consacrate de Constitutiab Romaniei, si mai ales dreptul cetateanului de a apela la justitie in mod nemijlocit. a sp

 4. @ nume

  Foarte buna observatia: medierea este de utilitate publica la fel ca si avocatura.
  Doar ca interesele de grup au fost mult mai puternice decat interesul national care nu conteaza si n-are nici o relevanta in fata parlamentului corupt al Romaniei!
  In toata lumea functioneaza medierea, statul sprijina institutia medierii, cetatenii sunt educati in acest sens, numai la noi nu se vrea a face nimic benefic. Jupuirea cetateanului pana la sange chiar si atunci cand vrea sa-si gaseasca dreptatea in justitia clasica: taxele judiciare de timbru REPREZINTA CU ADEVARAT O INGRADIRE A ACCESULUI LA JUSTITIE!
  Cati dintre romani care au o problema banala de granituire isi permit sa plateasca taxa judiciara de timbru la valoarea terenului pe care se disputa incalcarea dreptului? Si exemplele sunt nenumarate!

 5. @ Valentina Strauss

  Daca in viziunea dvs. Medierea incalca dreptul cetateanului de a apela la justitie, ce puteti spune despre taxele judiciare pe care nu si le permit decat vreo 20% dintre romani?

 6. Atunci sa se scrie memorii pe tema asta, cu rezultate concrete….Petitii generale, sa fie semnate de cat mai multa lume ! Adica avem logica, dar nu o ducem pana la capat. Si mie mi se pare ca este un santaj….sa pui taxa pe accesul la justitie.

  Daca nu a redactat nimeni un material pe tema asta….. I m sorry…. Sunt foarte multe lucruri de facut si cand e vorba de munca toti fug. Toti vor bani. Ca sa faci o asociatie trebuie sa ai cu cine sa te asociezi. Nu? Daca nu ai cu cine? Cu cine sa te asociezi….? Efectiv trebuie solutii simple, Orice cetatean este un fel de mini-asociatie, are dreptul sa se planga cu sau fara asociatie. Asociatiile sunt utile daca are cine sa le conduca.

  Referitor la Casta avocatilor. Nu e nici o casta… Exista doua barouri ( unul traditional si unul nou) si deci nu se poate vorbi despre casta, cel putin nu la avocati, deci optiuni exista…. Sa nu dai spaga.

  Pe logica asta…Si donatia de 2000 lei ca sa intri in baroul mai cinstit… mi se pare tot o spaga sau o taxa pe prostie, ca sa ti se dea dreptul sa profesezi….Adica? Cum vine asta? Ca sa imi exercit profesia trebuie sa platesc o taxa undeva ?? Doamne iarta-ma. Aceste lucru tin de filozofia juridica.

  O spun si eu cum imi vine la gura. Ca nu costa nimic.

  Vin ca un prost si intreb ?

  Avocatii sunt niste idioti ca accepta sa plateasca 2000 lei, ca sa aiba dreptul sa practice o profesie, cand de faptul dreptul de a-ti alege profesia este gratuit si garantat de constitutie. NU>?

  Dar astea sunt detalii tehnice, la care nici un avocat nu stie sa iti raspunda…. daca il intrebi. De ce platesti taxa de 2000 de lei?
  In domeniul administrativ – juridic, nu prea exista, logica sau bun simt. (E ca la turma de vaci…). Deci tot ce spun e logic. Realitatea este inversa. Mie imi sta mintea in loc, personal. Sistemul e greu de schimbat. Dar observ ca nimeni nu pune problema corect. Iar eu ma crucesc. De unde atata prostie. Iar o luam de la capat cu discutia educatiei….

  Din 10 petitii macar cateva vor avea succes. Eu m-as baga intro astfel de chestie, dar nu am cu cine. Limba romana este foarte complicata si grea pentru unii. vin si eu ca prostu si ridic niste probleme si semne de intrebare. Acum Sa te tii lipsa de reactie. 😛

  Ideal e sa nici nu ne cunoastem intre noi….Eu semnez, chiar am venit cu aproximativ 10 propuneri de petitii utile.

  Nu trebuie uitat ca raspunsul la petitie sa se trimita la fiecare semnatar individual pe email…chiar in corpul petitiei. altfel se intrerupe comunicarea. Nu mai intelege nimeni nimic.

 7. @ Nae

  In mare parte sunt de acord cu tine.
  Nici mie nu mi se pare normal sa platesti o taxa pentru … a profesa!
  Daca ai o diploma de licenta care-ti confera o specializare, atunci acela este singurul certificat de care ai nevoie pentru a incepe munca. E adevarat ca in anumite conditii, instanta poate suspenda sau retrage dreptul de a profesa, dar asemenea cazuri sunt extrem de rare.

  Ne-am umplut de caste – pentru ca asta sunt, chiar daca nu admiteti: avocati, notari, magistrati, arhitecti, executori judiciari, popi etc. Fiecare isi reglementeaza profesia in asa fel incat este foarte greu sa patrunzi din afara ei daca n-ai in interior o ruda. In cazul in care n-ai, sfanta spaga uriasa rezolva problema.

  Justitia trebuie platita pentru ca este o prestatie ca orice alta munca, dar plata ei nu trebuie sa depaseasca limita bunului simt, altfel… ajunge o justitie doar pentru bogati si nu acesta este scopul ei. De fapt justitia are ca sursa MORALA SOCIETATII si atunci cand morala este incalcata, intervine actul coercitiv al statului care restabileste mersul lucrurilor. In prezent insa, Justitia s-a deparatat nepermis de la conceptul antic si acum vorbim despre o justitie fara justitie, de judecatori fara morala, de adevar juridic naclait in minciuna si gramezi de bani/favoruri!
  In concluzie, astazi nu mai putem vorbi despre STATUL DE DREPT!

 8. Si cu toate acestea mii de avocati isi platesc cotizatia cuminti, indiferent ca vin de la un barou fara acte de infiintare sau de la baroul care ii face concurenta (pe o piata asa – zis „libera”…. )
  Pai daca pe avocatii nu ii duce capul sa isi ia pararea singuri, sa faca niste conexiuni pe care si un nespecialist le poate face… Si accepta sa platesca taxe la barouri pentru ca nu stiu sa aplice ceea ce scrie in constitutie, adica … alegerea unei profesii este libera….atunci taxa si cotizatia pentru practicarea profesiei de avocat ce reprezinta ??? O alegere libera? Inseamna ca avocatii sunt analfabeti si nu stiu sa citesca constitutia sau sa o puna in practica.

  Dreptul reprezinta intelegerea dintre parti. Daca cetatenii si avocatii accepta ceva se considera validat. Adica sistemul neuronal, vointa si putinta sunt defecte. De altfel este cunoscut ca statul este o constructie monolitica si numai societatea civila poate sa vina sa faca ceva, ce de fapt statul ar trebui sa faca in primul rand. Statul de drept sunt cativa destepti care mai inteleg cum functinoneaza statul. Dar nici ei nu se inteleg intre ei.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s