10 comentarii la “Si i-a condamnat pe toti la MOARTE! CCR-ul a decapitat profesia de MEDIATOR! Traiasca Mafia!

 1. Salut cu multa satisfactie Decizia CONSTITUTIONALA a CCR! Nu poti ingradi cetateanului dreptul la justitie de dragul medierii. Atunci cand justitiabilul apeleaza la justitie, inseamna ca este constient de faptul ca o mediere nu (mai) poate avea loc cu adversarul, altfel nu s-ar fi adresat justitiei cu cerere de chemare in judecata impotriva lui.
  Cei care au cheltuit sume imense de bani pentru profesia de mediator, nu au pierdut inca nimic si nici nu sunt condamnati la moarte. Traim intr-o economie de piata. Asa ca, cei mai buni vor putea profesa in continuare ca mediator. Si cei care au absolvit facultati au cheltuit o groaza de bani si timp din viata proprie, si astazi nu pot profesa in domeniul in care au studiat si s-au licentiat.
  Opinia mea de mai sus am exprimat-o in calitate de jurista.

  Apreciază

 2. @ Carpatina

  Daca ai mai studia si ce se intampla prin lume legat de mediere, poate ai pricepe mai multe.
  Asa… te limitezi exact la mentalitatea comunista.

  Apreciază

 3. Pingback: Si i-a condamnat pe toti la MOARTE! CCR-ul a decapitat profesia de MEDIATOR! Traiasca Mafia! | radupopescublog

 4. Daca tot ne dam toti cu parerea 100%……Opinez ca profesiile liberale sunt dezbinate. Nu e nevoie sa fii jurist ca sa vezi asta cu ochiul liber. Modul de organizare al profesiilor liberale este dezastuos. Ele nici macar nu se recunosc intre ele. Unele profesii liberale sunt foarte prost vazute de catre alte profesii liberale. Nu o sa spun care, exact din acest motiv. E de nedescris.

  Apreciază

 5. @ Nume

  „Profesiile liberale” – o sintagma perimata demult. Corect este CASTA!
  Castele se urasc intre ele si isi construiesc ziduri in jur.
  Nimeni nu poate trece dincolo de ziduri cu exceptia rudelor, cunostintelor si pilelor celor care deja fac parte din ea!
  Valoarea profesionala n-are loc in selectie si nici nu intereseaza pe nimeni.
  Importanta este famiglia!

  Apreciază

 6. Am inteles ca totusi s-au deschis portile profesiei de avocat … in ceea ce priveste barouri care sa isi faca concurenta loiala…..Cel putin la avocati s-a spart monopolul. Daca nu iti place un barou te duci la celalalt. O exceptie.

  In general profesiile liberale sunt foarte batute de soarta si incapabile sa isi ia apararea.

  Eu revin la problema educatiei. Daca educatia merge prost, orice merge prost. toata societatea merge prost. Hai sa umblam la educatie. Educatia nu se poate faca impotriva studentului, ci numai impreuna cu el.

  Sistemul de invatamant de fix 3 ani sau 4 ani este inuman. Fiecare trebuie sa aiba sansa sa asimileze in ritmul lui anumite cunostinte. Un sistemul rigid… va crea profesionisti slabi. S-au incetatenit niste lucruri foarte proaste. Se genereaza absurdul.

  Apreciază

 7. In invamamant conteaza cantitatea, volumul, nu calitatea….
  Ne facem ca muncim mult cu rezultate proaste.

  Apreciază

 8. In ceea ce priveste medierea…… atunci cand ai un litigiu civil trebuie sa faci dovada ca inainte de proces ai invitat partea adversa la conciliere/mediere……. Corect? Ce parere aveti in calitate de jurist ?

  Invitatia la conciliere exista si inainte de asa zisa legalizare a medierii…. Aceasta invitatie la conciliere era obligatorie si inainte. Am impresia ca discutam discutii absurde, doar ca sa ne auzim pe internet. Tot felul de persoane avizate isi dau anopoda cu parerea. De unde atata prostie ?

  Apreciază

 9. @ Nae

  Concilierea, care era reglementata de art.720 Cod Procedura Civila, se referea doar la situatia unui litigiu comercial.
  Invitatia la informare (nicidecum la mediere asa cum ar fi fost normal) era obligatorie in diverse cauze, fie ca erau persoane fizice, fie ca erau persoane juridice. Neparticiparea reclamantului la aceasta aberanta informare era sanctionata cu inadmisibilitatea cererii de chemare in judecata. Acum, CCR a declarat neconstitutionalitatea acestor prevederi desi in procedura speciala a ordonantei de plata reglementata de art. 1013-1024 Noul Cod de Procedura Civila, avem somatia adresata debitorului prin care se solicita plata sumei datorate in termen de 15 zile de la primirea acesteia. Dovada comunicarii somatiei se ataseaza cererii de chemare in judecata sub sanctiunea … respingerii ei ca inadmisibila. Somatia intrerupe prescriptia potrivit art. 2540 NCC numai daca este urmata de chemarea in judecata in termen de 6 luni de la data punerii in intarziere.

  Pe cale de consecinta, pentru unii se poate, pentru altii nu. Medierea este Cenusareasa justitiei romane. N-o suporta nici magistratii (in general), nici avocatii, nici notarii. Toate aceste profesii sunt „afectate” de mediere… la buzunare! Si daca nu direct, au rude carora li s-ar reduce considerabil veniturile! Acesta este adevarul. In plus, chiar este convenabil sa NU functioneze medirea, de aceea nu se promoveaza pe posturile tv nationale si in presa importanta a tarii. Scopul? Pur si simplu este perfect asa pentru grupurile de interese care continua sa castige sume imense din specializarea celor care inca n-au aflat ca Medierea este un fiasco iar celorlalte profesii juridice nu le mai scade in nici un fel venitul.

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s