5 comentarii la “Dacă vă pasă de România: NU, Exploatării gazelor de şist! DA, Metodei FISHER-TROPSCH de gazeificare a cărbunelui!

 1. 1) Ce ar fi sa incepeti cu educatia !!! ???
  2) De ce nu faceti o societate comerciala care sa se ocupe de batalia juridica pentru creat energie „romaneasca”… Adica de ce nu treceti si la fapte, daca cunoasteti problema tehnica. Oamenii nu au constiinta pentru ca nu au educatie, vezi punctul 1)

 2. Pe baza acestui articol…..Apropo de protectia mediului….voi nu vedeti ca Garda de Mediu trebuie desfiintata si concediati toti din Garda de Mediu, ca urmare acestui articol…. si desfiintata institutia, ca urmare a acestui articol? Sunteti chiori sau spalati pe creier ?

 3. Dac-ar fi ramas de pe vremea lui Ceausescu, metoda ar fi dat roade si azi. COMBINATUL COXO CHIMIC DE LA CALARASI ar fi trebuit sa produca si azi toate substantele de sinteza din petrol si din carbune, inclusiv gazele naturale NENOROCIREA ABATUTA ASUPRA ROMANIEI DUPA 1989 A DUS LA DISTRUGEREA A TOT CE A FOST BUN DIN ACEASTA TARA. Un astfel de combinat ne dorim acum? Dar, mai ieri l-am avut !!!!!!. Mai vor conducatorii nostri sa construim un altul? ACESTA E REZULTATUL CE-L AVEM DE PE URMA „GOSPODARILOR” DE LA CIRMA TARII PUSI DUPA „89. NU VEDETI CA TARA E DUSA PRIN TOATE FUNDATURILE NUMAI PE DRUMUL BUN NU!!! Parca ni se cauta capcana in care sa fim prinsi. SI-ATUNCI CARE MAI E VIITORUL COPIILOR NOSTRI? Primul pas pe care trebuie sa-l facem e sa scapam de morala pe care ne-o impun aceste lichele si apoi sa ne aparam si sa ne gospodarim tara.

 4. Combustibil ”solar” pentru aeronave, obținut în laborator prin metoda Fisher-Tropsch (proiectul Solar-Jet)

  Proiectul de cercetarea SOLAR-JET fost finanțat de UE și a permis obținerea, în premieră la nivel mondial, unui combustibil „solar” pentru aeronave pe bază de apă și dioxid de carbon (CO2). Cercetătorii au evidențiat pentru prima dată cu succes întregul lanț de producție a kerosenului regenerabil, utilizând lumina concentrată ca sursă de energie cu temperatură înaltă. Proiectul se află încă în faza experimentală: în condiții de laborator, cu ajutorul luminii solare simulate, s-a obținut un pahar de combustibil. Cu toate acestea, având în vedere rezultatele obținute, se poate spera că, în viitor, toți combustibilii lichizi pe bază de hidrocarburi ar putea fi produși din lumină solară, CO2 și apă, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

  Comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: „Prin această tehnologie, am putea obține cândva un combustibil mai curat și ușor de produs pentru aeronave, autovehicule și alte mijloace de transport. Astfel, securitatea energetică ar putea spori considerabil, iar unul dintre principalele gaze cu efect de seră responsabile pentru încălzirea globală ar putea fi transformat într-o resursă utilă.”

  Într-o primă etapă, s-a utilizat lumină concentrată – care simula lumina solară – pentru a converti dioxidul de carbon și apa în gaz de sinteză (singaz) într-un reactor solar cu temperatură ridicată (a se vedea imaginea de mai sus) care conține materiale pe bază de oxizi de metal, dezvoltate la Universitatea ETH Zürich. Gazul de sinteză (un amestec de hidrogen și monoxid de carbon) a fost apoi convertit de Shell în kerosen, prin procesul „Fischer-Tropsch”.

  Deși producerea gazului de sinteză cu ajutorul radiației solare concentrate se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, transformarea gazului de sinteză în kerosen este deja utilizată la scară mondială de mai multe companii, inclusiv de Shell. Combinarea celor două abordări ar putea permite o aprovizionare sigură, sustenabilă și adaptabilă cu combustibil pentru aeronave, dar și cu motorină și cu benzină, sau chiar cu materiale plastice. Combustibilii obținuți prin metoda „Fischer-Tropsch” sunt deja certificați și pot fi utilizați de vehiculele și de aeronavele existente fără a fi necesare modificări ale motoarelor acestora sau ale infrastructurii de combustibil.

  Proiectul SOLAR-JET, cu o durată de patru ani, a fost lansat în iunie 2011 și este finanțat de UE cu 2,2 milioane de euro din cel de Al șaptelea program-cadru pentru cercetare și dezvoltare tehnologică (PC 7). Proiectul SOLAR-JET reunește organizații de cercetare din mediul academic și din industrie (ETH Zürich, Bauhaus Luftfahrt, Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR), Shell Global Solutions și ARTTIC, partenerul responsabil cu gestionarea).

  În următoarea etapă a proiectului, partenerii intenționează să optimizeze reactorul solar și să evalueze dacă tehnologia poate funcționa la o scară mai largă și la costuri competitive.

  Găsirea de surse de energie noi și sustenabile va rămâne o prioritate în cadrul programului de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, lansat la 1 ianuarie 2014 pentru o perioadă de șapte ani. În cadrul cererii de propuneri Competitive Low-Carbon Energy (energie competitivă cu emisii reduse de dioxid de carbon), publicată la 11 decembrie anul trecut, Comisia a propus investiții de 732 de milioane de euro în acest sector, pentru o perioadă de doi ani. Cererea de propuneri include o temă privind dezvoltarea următoarei generații de tehnologii pentru biocombustibili și pentru combustibilii alternativi sustenabili.

 5. 1. DE CE SE DOREȘTE FRAGMENTAREA HIDRAULICĂ?

  Fragmentare? Parca e fracturare…

  2. CINE SUNT ADEVĂRAȚII ECO-ANARHIȘTI: POLITICIENII SAU OPOZANȚII LOR?

  Aveti idee care este definitia termenului pe care l-ati folosit?

  3. CARE A FOST POZIȚIA CERCETĂTORILOR DIN DOMENIU CARE ACTIVEAZĂ ÎN CADRUL ACADEMIEI ROMÂNE?

  De ce nu ne spuneti dumneavoastra, pareti preocupat de subiect.

  4. AVEM O CONDUCERE POLITICĂ PROFESIONISTĂ, APLECATĂ SPRE INTERESELE REALE ALE ROMÂNIEI SAU UNA SUPUSĂ ŞI VÂNDUTĂ MARILOR INTERESE ECONOMICE MONDIALE?

  Va place sa formulati idei sub forma intrebarilor, nu?

  5. EXISTĂ ÎN ROMÂNIA POLITICIENI PATRIOŢI, CAPABILI SĂ NE REPREZINZE PE PLAN INTERN ŞI INTERNAŢIONAL INTERESELE NAŢIONALE CARE INCLUD ŞI INTERESELE CETĂȚENILOR ROMÂNI?

  Reformularea intrebarii 4.

  6. AVEM ÎN ŢARA ASTA VREUN POLITICIAN ONEST DISPUS SĂ PROMOVEZE LA NIVEL EUROPEAN POLITICA ENERGETICĂ BAZATĂ PE METODA GAZEIFICĂRII SUPERIOARE A CĂRBUNELUI?

  Adica daca exista un politician care sa va sustina punctul dumneavoastra de vedere? Va plac numai oamenii care sunt 100% de acord cu dumneavoastra, nu?

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s