13 comentarii la “Omul înţelept preferă să moară decât să fie sclav!!!

 1. FELICITARI ! superb blog !… omul, prin natura sa, este liber… prin vocatie, este sclav… alegerile ne definesc… suntem singurele fiinte care preferam sclavia desi avem constiinta libertatii…

  Apreciază

 2. Haideti totusi sa lucram la problema educatiei. Chiar asa nimeni nu se ofera? Nimeni nu intelege, ca in saracia noastra…stau resursele. Totul este doar o problema de inteligenta pura.

  Un elev, student prost instruit va fi medicul, avocatul si politicianul prost de maine. Asta vreti? Este foarte mult de munca pentru a crea niste specialisti. Mintea nu se cristalizeaza din impresii artistice pe la scoala. Chiar si profesorii trebuie educati, stimulati…chiar de societatea civila. Chiar nu gandeste nimeni sa si umplem institutiile statului de petitii bine gandite si instantele de actiuni bine scrise? Chiar si avocatii buni trebuie sa inceapa sa munceasca gratuit !

  Trebuie cateva demisii, cateva sanctionari disciplinare, acum nu o sa ne impiedicam in niste birocrati prost scolarizati…de acelasi sistem, care e „la butoane” si oricum ei iau bani ca sa isi pastreze locurile. E totusi un razboi al inteligentei, nu e o joaca de copii.

  Exista vreo familie din Romania, care sa nu fi avut in familia lui un malpraxis de medic, de avocat, de arhitect sau un malpraxis de politist – Exista? Ei bine Si Atunci ? …Si atunci?

  Apreciază

 3. Esti foarte usor de manipulat cand nu ai o reprezentare corecta a ceea ce esti si ceea ce poti. Doar educatia ar putea sa ne cizeleze putin… De exemplu exista in toate domeniile pregatire profesionala continua? Daca nu exista… sa nu va mirati atunci. Totul este explicabil. Se promoveaza incompetenta si prostia. Nu exista un sistem al inteligentei pentru ca nimeni nu l-a facut.

  Apreciază

 4. Numai specialistii ar putea da niste raspunsuri. dar nici specialistii nu au raspunsurile

  1) Scurtarea duratei proceselor pe plan intern
  2) Scurtarea duratei proceselor la CEDO
  3) Eficientizarea fluxului de bani pe baza de eficienta si gradul de satisfactie.
  4) Eficientizarea sistemului de educatie prin evaluarea calitatii profesorului la sfarsit de semestru de catre proprii lui studenti pe baza de formular, daca nu e capabil sa predea in mod accesibil si inteligibil fiecaruia in parte….inseamna ca primeste banii degeaba iar actul profesional are de suferit. Nu toti invatatorii sunt buni de ceva.
  5) Solutii tehnice simple la nivel national
  6) Institutii avem, salariati avem, mai lipseste mintea.
  7) Mintea nu ti-o da nimeni.

  Apreciază

 5. Lasa ca sunt destui sclavi si dobitoci care sa serveasca imediat…. mafia e f profesionala si profesionista . Are structura si disciplina! Ii duce capul la TAMPENII. La ceva bun nu i-ar duce capul…

  Apreciază

 6. @ Dasha

  Exista pregatirea profesionala continua: la avocati, mediatori etc. Importanta acestui aspect depinde de … FORMATORI! Daca cei care organizeaza cursurile sunt mai slab pregatiti decat cursantii, devin inutile si lipsite de interes. Pana la urma piata este cea care cerne valoarea profesionistului liberal si nu cursurile. Cunosc destule cazuri in care formatorii erau necunoscatori in ale legilor si aplicatiilor practice ale acestora, incat am considerat ca ascultarea lor echivaleaza cu o pierdere de vreme. Daca cursul nu aduce nimic nou sau are o valoare discutabila, nu ajuta pe nimeni.

  Apreciază

 7. Tocmai am venit cu o solutie CARE NU COSTA NIMIC. Dar parca vorbesc cu surzii.
  – evaluarea profesorului de catre studenti –
  Astfel se poate cuantifica faptul ca un curs de la pregatirea profesionala continua e bun de nimic si luate masuri administrative imediate? Sau daca aveti alte solutii mai simple si mai eficiente?

  Daca studentul e tratat ca o maimuta care nu are nici un cuvant de spus in actul educational, atunci de unde vreti sa porneasca schimbarea? De la profesorii prosti sau de la cei jmecheriti?

  Sau de la cineva care a avut de suferit de pe urma sistemului imbecil de educatie?

  In alte tari mai destepte, sistemul functioneaza si este implementat ca o necesitate. Nu trebuie sa inventam noi sisteme sau apa calda. Uneori am impresia ca au reusit sa va fure creierul si mintea. Unde sunt desteptii cand ai nevoie de ei?

  Studentul care nu are intrebari si dificultati este maimuta ideala.

  Imi pare foarte rau – dar nu toate profesiile liberale sunt recunoscute ca fiind liberale, si nu toate au formare profesionala continua. in nici un caz nimeni nu evaluareaza aceste :pierderi de timp”

  Daca toti profesorii din Romania sunt prost educati cum o sa rezolvati aceasta Gaura ?

  Apreciază

 8. Avem mii de avocati si juristi in Romania, genii, dar nici unul, dar nici unul nu stie sa isi foloseasca inteligenta ca actul de educatie sa se faca pentru studenti, impreuna cu studentii, pentru binele oricui, pentru excluderea profesorilor in legatura cu care exista nemultumiri concrete pe baza unui simplu formular la fiecare sfarsit de semestru.

  Unii profesori sunt tupeisti, altii sunt smecheriti, altii sunt sfidatori, altii poate nu tin cont de parerile studentilor…in afara de sa ii concediezi si sa angajezi altii ce poti sa le faci?

  Exista institutii, exista salarii, exista legi si totusi vantul bate prin capul tuturor.

  Din miile de studenti care au fost cu bursa prin strainatate si care au completat rapoarte despre calitatea profesorului strain la sfarsit de semestru, nici unul nu a fost suficient de tampit sa ceara introducerea acestui sistem foarte simplu, care nu costa nimic in Romania???

  Acest lucru simplu ca apa calda este valabil si pentru pregatirea profesionala continua, si pentru predarea la facultati si eventual si in licee….

  Nu stie nimeni cum arata un formular pe care il completezi la psiholog la sfarsitul unei sedinte ?

  Formularul este identic si este banal. reconstitui din memorie.

  1Considerati ca ati fost multumit?
  2Considerati ca vi s-a rezolvat problema?
  3Ce aspecte considerati ca trebuie imbunatatite?
  4Considerati ca vi s-a raspuns la intrebarile pe care le-ati adresat profesorului?
  5 ce nota i-ati da profesorului pe o scala de la 1-5.

  Si cu asta i-am spart la bot.

  Eu vorbesc, eu aud.

  Voi cititi …

  Si cu asta am putea scapa de niste generatii de imbecili scosi pe banda rulanta.

  Apreciază

 9. De ce nu se cuantifica aceste pierderi de timp? De ce nu sunt concediati cei care genereaza pierderi de timp? De ce nu optimizati sistemul. Sistemul exista, Asteapta sa fie optimizat. Cereti sa fie optimizat. Daca nu ne duce capul, cine sa o faca in locul nostru? Chevron ?

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s