16 comentarii la “Muncitorii ‘intelectualizaţi’ care conduc România

 1. Cum ii turcu’i si pistolul.

  Legea partidelor este perimata. Si foarte permisiva.
  Astia de-s deputati si senatori, la norma, cu siguranta, nici sa vorbeasca si sa scrie corect nu stiu.
  Despre limbi straine, ce sa le mai ceri?

  Din succesuri … spre marile succesuri.

  Dar este nevoie de ei la vot. Umplutura.
  Pentru legi de tot plansul.

  Si ne mai asteptam la legi bune, la calitate.
  Halal tara. Halal popor.

  Traiasca alegatoru’ roman!!

  Apreciază

 2. Intelectualii sunt ignoranti fata de ei insisi pentru ca

  1) doar o foarte mica parte din populatie are abilitati intelectuale
  Adica lucrurile simple sunt mari „descoperiri”.
  2) doar o foarte mica parte din populatie isi pune la contributie ablitatile intelectuale pentru progres si nu pentru propria bunastare (exploatarea altora)
  3) un prost va genera non valoare si alti zece prosti, ca o cometa pe cer
  4) totul are o explicatie – exista un plan ca lucrurile sa fie asa – aceasta structura este o lucratura a unor specialisti care au creat un diamant al prostiei, o mlastina a dictaturii imbecilitatii si incompetentiei.
  5) ca sa fii politician trebuie sa fii canalie profesionista sau o exceptie.
  6) Treaba e foarte clara, intelecutalii sunt incompetenti in fata propriului destin. Poti sa fii si Eminescu .
  7) un director prost de programe educationale va genera un manual prost care va fi folosit de un profesor prost, care va educa un elev prost, care va genera un politician prost.

  PS: Mintea umana este facuta sa fie diabolica
  Intelectualii nu sunt diabolici, sunt niste flori, sunt incapabili sa vorbeasca aceeasi limba intre ei, chiar daca au acelasi tel.

  Eu nu am auzit niciodata de „dictatura intelectualilor” :))

  Fiecare natiune, fie din africa, europa, america are o psihologie, e un univers neuronal de sine statator cu valori pe care si le alege sau accepta sa ii fie dictate.

  Probabil trebuie facuta o simulare pe calculator….:))

  Doi intelectuali nu sunt capabli sa se adune si sa dea niste lovituri sub centura sistemului de invatamant. Ce atata filozofie in cuvinte. Uite ce propun….Trebuie facuta o echipa, care evident se va lovi de bariera comunicationala si nu vor putea sa vorbeasca aceeasi limba intre ei. Destinul.

  Apreciază

 3. @ nume

  Afirmatia scrisa la „P.S. Mintea umana este facuta sa fie diabolica” este absolut corecta. Omul e nascut sa fie diabolic, doar educatia il mai cizeleaza, problema e ca multi nu-si pot infrange instinctele. Omul e mai rau decat animalul. Animalul ucide de foame sau pentru a-si apara teritoriul, omul ucide pentru orice si la fel de usor face rau altuia, unii fac rau si din placere. Traiesc satisfactia maxima cand vad suferinta pe chipul celuilalt!

  Intelectualii romani de valoare s-au retras in patratica lor si s-au resemnat iar daca s-ar aduna, putine sanse sa ajunga la consens pentru ca la discutii vor fi lupte de orgolii. Asa ca … vorba ta: Destinul!

  Apreciază

 4. @ Ionescu

  Legea partidelor nu e perimata, e anormala, laxa si facuta doar pentru partidele deja existente pe piata. Nu permite intrarea in sfera politica a altor personaje si nici formarea de partide noi – conditiile fiind aproape imposibil de indeplinit.

  Ce nevoie au parlamentarii si politicienii nostri de limbi straine? Unul declara razand la tv ca nu cunoaste nici o limba in afara de romana dar stie fiica lui franceza!!! Raspunsul a fost dat in contextul in care omul pleca la o specializare in Franta si fusese intrebat daca are habar de franceza pentru ca in aceasta limba se tineau cursurile!!! Cam asa se cheltuie o mare parte din bugetul tarii. Pe excursii in tari exotice a tuturor neispravitilor din parlament, primarii si institutii publice, pe programe de fezabilitate care ajung sa inghita sume mai mari decat proiectul in sine, pe autostrazi si drumuri care costa de 10-20 de ori mai scump decat la altii, ba chiar apar in planuri ca ar fi fost incheiate lucrarile si in teren descoperi ca e drum de tara!!!

  Apreciază

 5. Avem trei politii…. nationala, locala, animala… si unde sunt rezultatele lor ? Pff? Trebuia sa duduie de dreptate….si prosperitate.

  Apreciază

 6. Intelectualii de valoare ajung in fruntea statului?? Inseamna ca nu ati auzit de Sheila Jackson Lee, si multi altii ca ea…..

  Apreciază

 7. Jackson Lee graduated from Jamaica High School in Queens. She earned a B.A. in political science from Yale University in 1972, followed by a J.D. from the University of Virginia School of Law in 1975.She is a member of Alpha Kappa Alpha sorority. N-o cunosc, n-am auzit despre ea, dar totusi… are studii universitare. Ma indoiesc ca prin alte state, la putere majoritari sunt muncitorii, soferii si mecanicii…care ulterior devin …telectuali

  Apreciază

 8. Deci daca are studii universitare înseamnă ca e …… Inteligenta, nu? Intelectuala?? Ha ha ha ha ha ha. Ca parca nu s-a mai auzit de diplome primite pe altceva decit pe ceea ce se stie, nu?

  Apreciază

 9. Nu diploma de licenta demonstreaza inteligenta dar ma indoiesc amarnic ca in occident se cumpara diplome si doctorate cu 1000$ chiar daca platitorul n-a terminat nici liceul. In Romania este posibil. Conditia unica: sa fie politician, baron sau ruda cu acestia!

  N-am inteles de ce razi in hohote? Ai dat cumva ca exemplu un nume de politician celebru caruia n-am fost in stare sa-i apreciez corect inteligenta? Daca e sa discutam despre inteligente, atunci nici Obama nu este ce pare a fi. Fara prompter e zero! L-am vazut intr-o conferinta de presa in Europa. N-avea prompter, nu-i iesea nici o fraza inteligibila din gura. Asa ca… diploma e una, inteligenta e alta. A compara inteligenta unui muncitor cu cea a unui licentiat concluzionand ca muncitorul ar fi mai destept decat licentiatul denota perceptie distorsionata asupra realitatii concrete. Evident ca exista si exceptii in ambele tabere, dar sa nu generalizam!!!

  Mai important decat inteligenta este caracterul! Dar… si caracterele se intalnesc foarte rar!

  Apreciază

 10. Nu neaparat ca se cumpara pe bani, exista alte mecanisme. Cit trebuie sa lucreze un copil de liceu ca sa fie acceptat la Harvard sau Columbia?? Enorm. Cum se face ca Obama a fost drogat tot timpul in liceu, dar a fost acceptat la instituțiile cele mai renumite?? Crezi ca pe baza cunostintelor lui? Sa fim seriosi…am ris in hohote pentru ca crezi ca daca cineva are diploma de facultate înseamnă ca a luat-o pentru ca este inteligent/intelectual/etc. Îți garantez ca exista oameni cu mult mai inteligenți decit Lee sau Obama fără ca aceștia sa aibă scoli universitare. Asta o fi o excepție in România, dar nu si in America. Deci nu știu cine generalizeaza aici.

  Apreciază

 11. @ Cristina

  Cred ca nu intelegi ce scriu, altfel nu pricep de unde ai scos ca as identifica diploma de licenta cu inteligenta! Afirmam exact contrariul dar fara a generaliza!
  Am intalnit destui licentiati care habar n-au de gramatica limbii romane si multe altele. Cel mai tulburator exemplu este Eba. Are masterat si e doctoranda (dupa unii).
  De unde ai dedus tu ca as fi apreciat inteligenta lui Obama sau a d-nei Lee?
  Cred ca vorbim aceeasi limba dar ne intelegem separat.
  De la Harvard ne-a venit si noua o ministreasa – la finante – care nu auzise in viata ei de acciza si-i spunea „ABCIZA” desi are master si doctorat in … stiinte economice (ambele luate la Harvard). Asa ca scuteste-ma cu exemplele astea.

  Apreciază

 12. Ok, sa le luam pe rind. Ai spus:

  În occident, în fruntea statului ajung intelectualii de valoare.

  Eu ti-am dat un exemplu ca nu este asa, prin Sheila Jackson Lee. Apoi ai spus:

  N-o cunosc, n-am auzit despre ea, dar totusi… are studii universitare.

  Ca si cum asta demonstreaza ca este intelectuala de valoare?? Sau exemplul dat de tine, Obama.

  Deci pentru ca au studiile astea vrei sa-mi arati ca au ajuns in fruntea statului pentru ca sint intelectuali de valoare. Pentru ca au studii universitare.

  Sa revin la prima propozitie: Nu, in occident , in fruntea statului nu intotdeauna ajung intelectualii de valoare. Generalizari.

  Apreciază

 13. @ Cristina

  Tu gandesti cand scrii?
  Analizezi?
  Iti dai singura in cap cu exemplele.
  N-are rost sa-mi pierd timpul cu supra-explicatii. Sunt lucruri mai importante de facut.

  Apreciază

 14. Orice porcarie se intampla in societate este un rezultat al unui sistem de educatie prost construit. Rezultatul sunt solutii neprofesionale. Nu ma intereseaza cine este de la ce partid. Vorbim despre fiinte umane. Cine a fost la inceput „profesorul sau elevul”?

  Apreciază

 15. @ nume

  Elevul. Si stii de ce? Pentru ca omul nu s-a nascut invatat. El a invatat pe parcurs cum sa-si dezvolte anumite abilitati si apoi a predat altora.

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s