18 comentarii la “Avocatura tradata de baronii avocati din interior

 1. NU am vazut nicii un avocat revoltat impotriva lipsei de educatie din sistemtul de invatamant sau sa puna mana sa schimbe ceva sa demita niste birocrati din functii….

  NU am vazut nici un avocat revoltat impotriva altor „avocati”, sa accepte procese de malpraxis impotriva altor avocati escroci. Isi merita soarta domnii avocatii…

  Sunt de vina cetatenii si consumatorii care nu isi cunosc drepturile pentru ca nu au fost educati sa isi cunoasca drepturile. Vezi din nou capitolul „educatie”.

  Avocatii buni ar trebui sa inceapa procese de malpraxis impotriva avocatilor care isi fac de ras profesia, cu scopul de a-i exclude. Majoritatea avocatilor isi fac singuri de ras profesia. Probabil pentru ca profesiile liberale sunt cele mai grele.

  Sa va intre bine in cap, Evident, toata vina este a CONSUMATORULUI !

  SA PUNA SA MUNCEASCA GRATUIT AVOCATII BUNI IN FOLOSUL COMUNITATII, APOI SA VINA CU PRETENTII SA FIE RESPECTATI SI PLATITI DE CONSUMATOR.

  Daca avocatul face treaba prost, pentru ce sa mai fie platit?

  Dupa ce o sa isi piarda autorizatiile 100-200 de avocati escroci, atunci mai stam de vorba. Sa isi faca temele avocatii buni, daca mai exista cativa.

  „Evaziune” la educatie…

 2. Cei mai mari dusmani ai avocatilor cinstiti, dar si ai oamenilor cinstiti sunt avocatii escroci. Ghici ghicitoare…

 3. Poate ca scriu o tampenie,dar avocatul din penal incepe sa fie de pomana.Avocatul nu mai poate ajuta suspectii in niciun fel,acestia sunt condamnati pe banda rulanta.Se intampla ceva in neregula la judecatori.Parca s-au transformat intr-o organizatie de exterminare,tot ce prind incep sa condamne numai cu executare,parca se vrea ca toata lumea sa ajunga dupa gratii.
  Si oalele se sparg in capul avocatilor,ca iau o gramada de bani,dar nu pot sa-si scape clientii.De niste ani se merge din rau in mai rau.Nu stiu unde este punctul maxim,dar acum se pare ca inca sunt la inceput.In dosare putem sa avem prinsi 200 insi,toti vor lua cu executare.Parca e un ordin,ceva.Promovarile spre instantele superioare se fac doar daca se dau condamnari cu executare.
  Nu stiu daca mai stau mult in tara asta,desi aici am cea mai mare activitate.M-am saturat de ea.Parca e ca un gunoi,care se mareste mereu.
  Nu inteleg de ce mai platim taxe si impozite.Statul asta nu merita nici macar un cent de la noi.

 4. @ balbeck

  La aceeasi concluzie am ajuns si eu de vreo 15 ani: rezultatul unui proces NU mai depinde absolut deloc de profesionalismul sau lichelismul avocatilor ci de cum au fost jucate cartile in culise. Se vinde totul ca la piata: libertatea, adevarul judiciar, sanatatea, moartea, malpraxisul medical etc. Ceea ce se intampla in justitia noastra NU mai are nici o legatura cu statul de drept! Nu pretind eradicarea completa a coruptiei pentru ca ar fi o utopie, dar macar procentul ei sa se reduca sub 20% caci in prezent vorbim despre 80-90%!!!

 5. @ De-Bili

  Tu muncesti gratuit in folosul comunitatii? Cum poti pretinde asa ceva? Asta este o tara a comunismului!
  De ce „avocatul bun” (cum il etichetezi tu) ar trebui sa deschida procese de malpraxis „avocatilor rai”? El a pierdut drepturi sau clientul sau? Cei care o sa-si piarda autorizatiile vor fi exact cei NE-EXCROCI! Cred ca n-ai inteles deloc despre ce este vorba in speta!

 6. Atunci sa acceptam situatia asa cum este. Iar societatea civila sa nu aiba nici un cuvant de spus.

  Unde se ascund avocatii buni sa te salveze de cei rai… Inseamna ca cei buni inchid un ochi fata de cei rai si sunt de acord cu ei. Dreptatea se mai face si cu sacrificii…. Daca punem banii inainte, obtinem ceea ce avem azi. Datorita banilor normal ca, banii conteaza mai mult si ajungem la sintagma …”trebuie” platiti.

  Daca fiecare „avocati bun” ar accepta o singura speta gratuita contra altui avocat s-ar face treaba. Si banii se incaseaza la sfarsit. Daca asta se incepea acum 5 ani. Acum aveam rezultate, nu vorbe pe internet.

  Multi avocati sunt smecherasi in loc sa fie profesionisti, dar unde sunt profesionistii? Daca nu exista profesionisti, atunci unde sunt autodidactii?

  Chiar si medicii mai opereaza gratuit, uneori. Avocatii buni ce fac? Pactizeaza cu ce se intampla? E chiar impotriva profesiei lor si impotriva lor ca indivizi si profesionisti.

  Daca avocatul stie sa castige procese sa iti ia banii la sfarsit. Nu a zis nimeni ca munceste gratuit. Intiai munca si dupa aceea rezultatele/banii. Ori facem dreptate ori ne ocupam de bani. Sunt concepte antagonice.

  Cu alte cuvinte cine nu are bani nu are acces la justitie…ceea ce se intampla.

 7. Degeaba s-au inventat asigurarile pentru avocati, pentru ca nici un avocat nu se baga sa dea in judecata alt avocat, care a gresit….Sistemul e blocat de avocatii buni.

  Daca avocatul bun nu are acces la dosar… sa fie concediati si sanctionati toti….de la portar, grefier, judecator, seful grefierilor, seful judecatorilor, ministru…..toti sa fie concediati si sanctionati, pentru ca nu sunt buni de nimic, dar primesc salarii in schimb.

  Daca nu sunt destui grefieri ….sa mai angajeze un grefier …

  Pai cine sa iti ia apararea decat propriul avocat – care nu stie meserie. Prima lui problema e sa faca rost de bani, nu sa faca treaba buna si sa fie imediat sanctionati cei care gresesc.

  Avocatii buni se fac de ras in fata clientilor lor ( nici ei nu stiu meserie ) dar vor bani in schimb.
  Nici avocatii buni nu mai sunt credibili in fata propriilor lor clienti.

  Daca ar fi macar 50 de avocati ca asta …s-ar mai intampla cate ceva…din cand in cand.
  http://teodorescunicusor.files.wordpress.com/2014/03/cerere-sanctionare-disciplinara-grefieri-si-judecator-dosar-17918-233-2013-al-judecatoriei-galati.pdf

  Solutii, nu discutii.
  Negociem dreptatea?

 8. Problema oamenilor e „cine are burta mai mare din lume” si „cine poate mananca mai multe sarmale la concurs”, astea sunt preocuparile Omenirii. Concursurile de ciudati.

  Paradoxul face ca avocatii nu au un sindicat, care sa le ia apararea. Cine sa stea sa il faca in locul lor?

  La intelectuali nu gasesti un pix in casa.Cand e vorba de munca, toti fug pe alta planeta:)

 9. Asa cum medicii oncologi te omoara chiar ei cu chimioterapia, cu toate ca ai venit sa te vindece de cancer:
  La fel avocatii te omoara chiar ei cu „dreptatea”, cu toata ca ai venit sa te vindece tot de „cancer”.

  Medicii nici macar nu stiu cum functioneaza corpul uman,
  iar avocatii nu stiu parghiile institutionale sa faca dreptate, (macar pentru ei, ca profesie).

 10. Asta nu e de mirare intro lume in care formularele nu fac distinctie intre barbat, femeie si transgender. Suntem mai prosti / destepti decat permite legea.

 11. Avocatura a fost tradata de avocatii buni.
  (Teama, frica, indiferenta, comoditate, nepasare, lipsa de vointa, nesimtire)
  Cand e vorba sa faca o treaba profesionala toti fug pe alta planeta, nu doar avocatii. 🙂
  E un mod de a te apara psihic. Cand esti agresat.
  E foarte greu sa creezi niste profesionisti.
  In spatele lor trebuie sa se afle modele.
  Modelele nu apar din neant.
  Ele sunt rezultatele unui concept social: societatea.
  Totalitatea sistemelor nervoase ale celor cu care te intalnesti.
  Pare simplu…
  Toti suntem niste terminatii nervoase.
  (Asta ca sa nu scriu un joc de cuvinte ca suntem „terminati nervos”.)

  Inteligenta poate fi folosita si in bine, si in rau. In egala masura.

  Baietii buni au cam disparut in ceata. Evident au castigat cei rai.

  Repede si prost este cel mai simplu. Si „functioneaza”.

  Sa ii vad si eu pe cei buni, profesionisti, care isi „apara” profesia, ca sunt cel putin la fel de coalizati precum cei rai. In egala masura. Exista doar exceptii singulare, dar nu exista un sistem performant.

  Este clar ca pe cei rai ii fascineaza mecanismul care genereaza banii si profitul.
  Banii sunt un stimulent puternic, psihologic. Cineva a spus ca o societate in care se vehiculeaza bani, nici nu va putea functiona altfel. Banii distrug relatiile dintre oameni.

  Sa vad si eu ca macar un birou compus din 3-4 avocati…face reclama pe situl lor la procese de malpraxis impotriva avocatilor care gresesc. Si ca poti sa te duci oricand la ei. Nu o sa vezi asa ceva…E clar ca nu suntem prea inteligenti.

  Chiar daca barourile au dat chix. Poate mai sunt cativa care nu sunt de acord, nu au timp sa isi faca un sindicat si atunci actioneaza in mod direct prin insasi cunostintele profesionale pe care le au, Facandu-se clientela din greselile altor avocati mizerabili.

  Nu exista o explicati de ce macar 3-4 avocati nu sunt capabili sa se adune laolalta, plecand de la premiza ca Barourile au dat chix.

  ….sugerand unui avocat curajos care il critica pe un alt avocat celebru din Romania, ca ar fi la limita escrocheriei in legatura cu lupta impotriva bancilor, sa deschida procese impotriva colegului lui de breasla, pentru a-l elimina de pe piata si a castiga bani corecti din greselile profesinlale pe care le-a facut indicand in eroare si de pe urma consumatorilor care au pierdut bani investind intrun avocat celebru care isi facea reclama, ….Primul avocat nu a ales sa isi demaste colegul. si nici sa faca profit de pe urma asigurarii de malpraxis a colegului criticat aspru, cu toate ca teoria legii asa revede. Din afirmatiile lui, colegul lui nu procedase corect. Rezulta ca avocati nu se curata unii pe altii. Sau unul dintre ei minte. Iar consumatorii oricum nu se pricep.

  Suntem atat de duplicitari cat dorim sa alegem sa fim.
  Societatea este suma duplicitatii individuale, personale.
  Rezultatele sunt concrete.
  Intotdeauna e altul de vina, noi niciodata.
  Fiecare spune numai ce ii convine lui.
  Regula de baza: fiecare vede numai ce nu ii convine lui.
  Fiecare vede lucrurile numai cum ii convine lui.
  Fiecare cedeaza psihic, fizic sau mental, in functie de starea de spirit.
  Fiecare sa isi faca treaba in domeniul lui.
  Este cunoscut faptul ca specialistii nu au pareri comune. Si ca nu se inteleg intre ei.
  Sa vedem cine castiga din asta? Eu nu. Dvs?

  Cate discutii inutile. Am ajuns sa scriem poeme pe internet dedicate unor lucruri de stricta specialitate, pe care nici macar specialistii nu stiu sa le gestioneze, iar cei neinitiati isi dau cu parerea mai mult decat ar trebui in mod normal. Sunt destui avocati care nu au ce cauta in avocatura. Si De unde propuneti sa va apucati de treaba?

  Exista o limita a universului unde nimeni nu poate sa faca munca societatii civile. E o margine a universului.

 12. E ilegal? Daca nu e ilegal…inseamna ca e treaba de profesionisti. Momentan e o investitie… 1) veniturile unde se duc ? 2) Daca Casa de Avocati are servicii bune medicale, analize… pentru avocati nu prea inteleg care ar fi problema de moralitate sau legalitate….Sa speram ca vor fi destui nemultumiti si ca vor face ceva concret.
  Evident nu vor face nimic, nemultumiti fiind. Si ce ar trebui sa faca teoretic ?

 13. @ Dasha

  Curtea de Conturi a mai descoperit o ditamai gaura la UNBR (vreo 4 mld.dolari) si n-a raspuns nimeni. Unde se dusesera banutii? Si-au cumparat unii vile, masini de lux, au fost in concedii cu familia si prietenii prin tari exotice etc. Asa ca… ce daca s-ar fura si din CAA? DNA-ul nu este interesat de nici un raport al CC. Cat despre revolta… mai usor. N-au curaj s-o faca din doua motive: unii sunt prea mici si le este frica, altii sunt prea mari si nu le pasa, ei oricum castiga milioane de euro/an ca deh! au contracte numai cu statul si cine lucreaza cu statul e foarte bogat!!!!

 14. @BALBECK Poti sa fii sigur ca un avocat slab pregatit si indiferent… nu va face decat sa faca jocul sistemului…pe care il cunoaste prea bine. Un avocat slab pregatit este un motiv in plus sa pierzi …

 15. Atunci sa acceptam ce se intampla si sa exersam in continuare dreptul la libera exprimare gratuita.

 16. @ Dasha

  O minoritate nu poate schimba nimic iar majoritatea doarme, a devenit apatica, a renuntat mental la lupta, a devenit doar masa de manevra.
  Vai de minoritate, care si ea isi restrange numarul de membri pe zi ce trece.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s