3 comentarii la “Declaratia fiscala privind averea: amnistie fiscala pentru prieteni si perversa pentru dusmani!

 1. Cei mai mari evazionisti sunt politicienii.Dar oare FMI ce are de castigat?Am auzit ca iau si evreii mita….am inteles ca niste datorii ale unor companii de stat vor fi sterse….ca asa cere FMI.
  Acolo s-a furat in draci.S-a facut evaziune fiscala doar la o companie de stat de peste 300 milioane euro.Cu toate astea salariatii au salarii uriase.

 2. @ balbeck

  Asa este. Politicienii sunt primii evazionisti, apoi tiganii si marii „industriasi”.
  Declaratia fiscala e o abureala pentru cei vinovati si o amenintare pentru cei care sunt dusmanii puterii.

 3. Ce va cuprinde declaratia de avere a persoanelor fizice?

  In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 578/11.09.2013, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.504/2013 privind stabilirea modelului declaratiei de patrimoniu si de venituri, precum si a elementelor de patrimoniu si de venituri ce trebuie declarate de persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale, conform prevederilor art. 109^1 alin. (5)^1 din Codul de Procedura Fiscala.

  Prin situatie fiscala personala, se intelege totalitatea drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a altor elemente de natura sa determine starea de fapt fiscala reala a contribuabilului pe perioada verificata.

  Verificarea consta in compararea intre, pe de o parte, veniturile declarate de contribuabili sau de platitorii de venit si, pe de alta parte, situatia fiscala personala a contribuabilului.

  Potrivit prevederilor acestui act normativ, elementele de patrimoniu care se declara de catre persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale sunt urmatoarele:

  – bunuri imobile: terenuri, cladiri, alte bunuri imobile;
  – bunuri mobile: mijloace de transport (terestre/navale/aeriene) inmatriculate/inregistrate, potrivit legii; bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, antichitati, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal, a caror valoare de achizitie insumata depaseste 15.000 lei; animale, inclusiv animale de rasa sau care participa la competitii/curse, a caror valoare insumata depaseste 15.000 lei;
  – active financiare: conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire; plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate;
  – alte bunuri, titluri si/sau detineri a caror valoare individuala depaseste 10.000 lei;
  – polite de asigurare, cu exceptia asigurarilor de raspundere civila auto;
  – cheltuieli: cheltuieli personale; cheltuieli cu persoanele aflate in intretinere;
  – datorii .

  Elementele de patrimoniu se declara pe fiecare categorie, indiferent de locul situarii sau realizarii, in tara ori in strainatate.

  Elementele de venituri care se declara de catre persoana fizica supusa verificarii situatiei fiscale personale sunt urmatoarele:

  – venituri realizate pentru care se aplica regimul de retinere la sursa a impozitului;
  – venituri realizate care nu sunt impozabile;
  – venituri scutite de impozit, potrivit legii.

  Elementele de venituri se declara pe fiecare categorie si sursa de venit, indiferent daca sunt obtinute in tara sau in strainatate.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s