9 comentarii la “Exceptia transformata in normalitate: Marian Lucian, un judecator obisnuit devenit exceptional intr-o Romanie infestata si roasa de tot felul de boli cronice si terminale!

  1. Poate ca t)agistratul este om,dar de cele mai multe ori uita sa fie om,sau meseria(„profesia” cum o numeste Cristi Danilet) asta nu il lasa sa fie om.Dupa mine este cea mai cruda,cea mai barbara,cea mai rea meserie……si da,poate ca magistratul este om,dar se face cainos,rau.
    Am vazut sase magistrati.I-am vazut cum se comporta in societate.I-am mirosit din prima ca sunt magistrati,dupa care vorbeau numai de dosare….in loc sa se relaxeze.
    Cred ca locul lor in mare parte e mai degraba la spitalul de nebuni,decat in sala de judecata.Cei sase nu pareau intregi la cap.

    Apreciază

  2. @ balbeck

    Discutabila chestiune, mai ales ca domnul jurnalist NU a auzit de … slutire 🙂

    Slutirea este o forma calificata a infractiunii de vatamare corporala grava, aceasta notiune, despre care se face vorbire in textul art. 182 din Codul penal , nu cunoaste totusi o definitie legala, motiv pentru care inclusiv in doctrina medico-legala intalnim numeroase discutii, generate de o cazuistica bogata si complexa.

    In literatura juridica slutirea este calificata drept o deformare importanta, evidenta, “vadita, morfologica si/sau estetica, a unei regiuni anatomice, indiferent de localizarea acesteia, care creeaza victimei, sub efectul unei agresiuni, un real prejudiciu fizic ori psihic”.

    Notiunea de prejudiciu de agrement este mai cuprinzatoare, in ea se regaseste si termenul de prejudiciu estetic, ambele beneficiind de posibilitatea de a fi indemnizate, conform recomandarii facute de Consiliul Europei si de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (Protocolul 11 al Conventiei Europene privind Drepturile Omului din 1994) dreptul la indemnizare este consacrat prin rezolutia nr. 75-7 a C.E., care recomanda indemnizarea prejudiciilor corporale reprezentate prin dureri fizice, insomnii, sentimentele de inferioritate, sau in caz de limitare a anumitor activitati recreative (teatru, activitati sportive, activitati tip hobby, etc).

    Prejudiciul corporal poate avea un caracter material (economic) in varianta ingrijirilor medicale ( damnum emergens ), a incapacitatii de munca ( lucrum cessans ) si un caracter imaterial sau moral, cu urmatoarele variante:
    – suferinte
    – dureri fizice ( pretium doloris – pretul durerii),
    – prejudiciu de agrement (in acceptiunea actuala imposibilitatea de a avea o viata de calitate),
    – prejudiciu estetic ( pretium pulchritudinis ),
    – prejudiciu sexual ( pretium sexuale) .

    Fiind un termen mai cuprinzator, prejudiciul de agrement se refera la restrangerea atat a posibilitatilor de a satisface totalitatea activitatilor de care a beneficiat persoana anterior incidentului, cat si la calitatea acestora.

    Daunele au ca efect diminuarea atributelor care au avut semnificatia de „placeri ale vietii”, ele fiind intens restranse prin modificarea de orice fel intervenita in aspectul estetic.

    Autor: Avocat Marius Catalin Predut”

    PS: Daca mi-l ridici pe piedestal pe Danilet … oare ce-ar mai fi de comentat? 🙂 Danilet a ajuns o caricatura de care rade o tara intreaga si-l denigreaza inclusiv propriul corp profesional! Mizeriile la care se preteaza pentru a se tine de functia CSM-ista l-a descalificat complet nu numai ca magistrat dar si ca om.

    Apreciază

  3. Un boxer a muscat un alt boxer de ureche….Mi se pare ca Mike Tyson.I-a rupt urechea dintr-o muscatura,dar nu a fost condamnat la 4 ani si 6 luni…..ca sa nu mai zic de legitima aparare,care nu s-a pus. Jud. Marian Lucian stie ce e aia legitima aparare?

    Apreciază

  4. Tyson a primit un an cu suspendare dupa ce i-a rupt urechea adversarului sau….in tara unde se presupune ca justitia este foarte dura.I-o fi placut gustul urechii?A ramas cu o bucata din urechea adversarului sau in gura.
    Cat a dat judecatorul Marian Lucian? 4.6 ani cu executare…..astia ai nostri nu sunt judecatori….

    Apreciază

  5. @ balbeck

    Dar despre judecatorii care achita pe banda sau condamna cu suspendare inculpati ce se fac vinovati de furturi a milioane si sute de milioane de euro din bugetul statului si nu numai in contrapartida cu inculpatii amarati, infometati si disperati care primesc intr-o veselie condamnari cu executare intre 4-12 ani pentru un furt de paine din magazin, o galeata de petrol, un sac de cartofi etc, toate neridicandu-se la o valoare mai mare de 1000-2000 euro, ce zici?

    Dar despre magistratii care-i absolva de orice raspundere penala pe cei care se fac vinovati de accidente rutiere cu 1-4 victime, dintre care tot atatea moarte? Hai sa stam stramb si sa gandim drept, apoi vedem clar unde e boala nedreptatii!

    A compara sistemul judiciar american cu cel romanesc e inutil si complet neavenit. Noi suntem guvernati de dreptul francez pe cand americanii de dreptul englez. Mare diferenta de procedura, de incadrare, de solutii.

    Apreciază

  6. Nu exista justitie perfecta….de pilda nu sunt de acord cu americanii ca omoara oameni.Asta nu e justitie.Justitia ce tinde spre perfectiune este in Norvegia.
    Dar uneori,culmea,judecatorii nostri sunt mai neoameni decat judecatorii americani.

    Apreciază

Opinia ta