Un comentariu la “Laura Codruta Kovesi s-a intalnit la o terasa din Centrul Vechi al Capitalei cu doi barbati cu care a discutat despre dosarele referendumului

 1. ELIBERARE ANUNTATAAmicul prim-procurorului Florin Apostu, afaceristul Ilie Carabulea – patronul Atlassib, condamnat la 1 an si 6 luni inchisoare, ar putea fi eliberat dupa doar 3 luni de detentie. Judecatoria Aiud a admis eliberarea conditionata.

  Carabulea a lucrat in inchisoare la biblioteca penitenciarului si, conform procedurii de executare a pedepsei, participand la astfel de activitati lucrative, i-au fost scazute zile din pedeapsa (pentru o zi, se scad doua zile).

  Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA Alba, in septembrie 2010, Florin Apostu, la acea data prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sibiu, a primit de la Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto in suma de 4.000 de lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, spunandu-i ca are influenta asupra Procurorului General al Romaniei Laura Kovesi.

  In perioada 2006 – octombrie 2010, Apostu a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre Atlassib Leasing IFN si Intermedia, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib, condus de Ilie Carabulea. Cele doua societati au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. In aceste dosare, Apostu a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati. In cursul anilor 2006, 2007, 2008 si 2009, pentru a crea o aparenta de legalitate a utilizarii autoturismelor, Apostu a consemnat in declaratiile de avere ca le utilizeaza in baza unor contracte de leasing, se arata in rechizitoriu.

  Inspectia Judiciara a CSM nu a verificat pana acum modul in care a promovat Laura Kovesi RIL-ul cerut de Carabulea prin filiera Ioan Lascu (tatal lui Kovesi)Apostu.

  Desi procurorii DNA Alba au subliniat in rechizitoriu existenta unei intalniri intre Procurorul General al Romaniei cu prim-procurorul Apostu, la el in birou, inainte cu o saptamana ca Apostu sa fie arestat, si cu toate ca instanta suprema a cerut, in timpul judecarii, de trei ori, prin trei adrese, transmiterea de catre DNA la dosarul cauzei a inregistrarii discutiei dintre cei doi (celelalte discutii cu alte persoane aflandu-se la dosar), DNA a transmis in batjocura niste CD-uri care nu se deschid si nu a putut fi ascultata aceasta convorbire. Ciudat, ca si cand ar fi existat un joc intre ICCJ si DNA, judecatorii supremi nu i-au amendat pe procurorii DNA pentru bataia de joc… Drept urmare, aceasta discutie ramane secreta. In aceste conditii, ne intrebam daca nu cumva aceasta inregistrare ar contine elemente ce pot fi tinute pentru a fi folosite drept santaj la Procurorul General Kovesi. In acest dosar exista stenograme de convorbiri telefonice intre fostul magistrat Apostu si tatal Codrutei Kovesi, fostul prim procuror la PT Medias Ioan Lascu, acesta din urma sfatuindu-l pe Apostu cum sa faca pentru a ajunge pe masa fiicei sale problema firmei lui Carabulea.

  Procurorul General al Romaniei Laura Kovesi a promovat RIL-ul solicitat de Carabulea in 17 decembrie 2010, dar acesta i-a fost respins de ICCJ ca inadmisibil.

  Stenograma discutiilor, interceptate de DNA, dintre Florin Apostu si procurorul Ioan Lascu – tatal Procurorului General al Romaniei aici

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s