10 comentarii la “Ciocoii ajunsi oameni de stat

 1. Barroso, mândru pentru „reinstaurarea statului de drept” în România

  „Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre”, a mai afirmat Barroso. Discursul susţinut de Barroso la reuniunea grupului PPE de la Florenţa a avut ca temă „Criza proiectului european şi rolul familiei PPE”.

  Ii doresc sincer sa aiba parte atat el, familia lui cat si toti ceilalti politicieni care au pus „umarul” la nenorocirea neamului nostru exact de bucuria care ne-a facut-o noua cu aceasta reinstaurarea a „statului de drept” care, practic echivaleaza cu banditismul ordinar si cu genocidul!!!

 2. Alte declaratii nebunesti ale ciocoilor nostri:

  1. Iulia Motoc, judecător al CCR, susţine că Parlamentul trebuie dizolvat în cazul în care referendumul de demitere a preşedintelui este invalidat, iar şeful statului suspendat se întoarce la Cotroceni. Iulia Motoc a declarat că ar trebui „să existe o sancţiune” pentru cei care determină suspendarea preşedintelui.

  2. Procurorul General al Romaniei, baschetbalista de o „prostie tulburatoare” anunta candid: „O sa analizez daca voi mai dori sa candidez pentru un nou mandat”, desi are deja doua mandate, iar legea interzice un al treilea!!!

  3. In timpul suspendarii lui Basescu, CSM a modificat un regulament pentru ca ministrul Justitiei sa nu poata propune un nou Procuror General al Romaniei si un nou sef la DNA mai devreme de 90 zile! Printr-o hotarare pe care nu stie nimeni cum s-a luat, CSM si-a adjudecat dreptul a aviza cand vrea pe viitorii sefi ai parchetelor, transformati in candidati!!!

 3. Previziuni sumbre:

  România, pe urmele Greciei! Dupa 10 ani in UE – Grecia: somaj peste 30%, numarul sinucidelor in crestere, benzina 2 euro, ascensiunea partidelor extremiste, imigranţii ţapii ispăşitori.

  La noi somajul real este de aproximativ 60% – doar 5 mil.de romani activi mai au astazi loc de munca!

 4. Blestemul poporului roman e ca strambii sunt mult mai numerosi decat dreptii si fiind atat de covarsitor majoritari starmbii, atunci i-a mancat pe drepti. Romanul, spunea Constantin Radulescu Motru printre insemnarile lui, e o specie a lui Homo Sapiens prin excelenta individualista. Fiind prin excelenta individualist, si nu e nicio fericire ca e asa, oricat elogiu ar aduce filosofia liberala acestui tip uman (in special prin Hobbes si Locke), tarat de un egoism hiperbolizat, atunci binele public (dar nu binele public definit in mod abstract, prin notiuni de libertate, egalitate, democratie, etc) la un astfel de popor devine ca si inexistent. Noi nu traim ca popor, ci ca populatie.

  Ca sa existi ca popor, e nevoie ca, prin mijloacele intelectuale si rationale, sa te poti ridica deasupra plafonului ingust si meschin al propriului “eu”. Ca sa existi ca popor, ai nevoie sa evadezi din inchisoarea imaginara in care esti tintuit de pasiunile marunte si strict individuale. Fara sa te inalti, asemni vulturului, pana la zenitul inaltimilor aspiratiilor si intelegerilor ca intai existi ca popor si dupa aia existi ca individ, atunci nu te poti numii popor.

  Populatia e populatie, poporul e popor.

 5. Ce este in fond o “colonizare” ? Colonizarea e acel regim politic impus intr-o tara, cu guverne marioneta, si prin care drenezi in tara ta rezervele de materii prime, materiale si energetice, la preturi derizorii, si le dai, in schimb, produse manufacturate sau industrializate. Acest procedeu se numeste exploatarea unor popoare de catre alte popoare pe principiului neechivalentei schimbului. In Europa de azi insa, colonizarea este mult mai insidioasa, mult mai perfida, travestita in straiele drepturilor omului, ale unor principii teoretice si filosofice care se adreseaza individului. Individul de azi, omul abstract al lui Hobbes, e un fel de “cal troian” intrat in “cetatea” popoarelor.

 6. In “Discursul Marelui Inchizitor” din romanul “Fratii Karamazov”, al lui Feodor Mihailovici Dostoievski, omul este descris ca o fiinta slaba, cu dorinte si visuri infantile, a carui singura dorinta este sa isi implineasca necesitatile.

 7. Stau mirat in fata unui popor care bate toata ziua bisericile si hramurile, face cruci cu duiumul, se taraie la moaste, serbeaza sfinti, pare patruns de cuvantul lui Dumnezeu, si totusi e primul la fraude si gainarii, nu cunoaste acele abtineri pe care i le dicteaza morala. E un popor cu destui cucernici dar niciunul operant in mase, niciunul modelator, ci doar iesit din comun, mirabil. La cine se raporteaza deci toti fanaticii nostri publici? (Paul Everac)

 8. Grupul social n-are coeziune si rigoare cum aveau altadata breslele. Elita nu mai e elita, decat in discurs si pretentii. Guvernul e pasager si oportunist. Biserica e infestata si superficiala. Imperativul categoric nu mai functioneaza, daca a functionat vreodata la noi. (Paul Everac)

 9. Tinuta morala ne-a reintregit patria

  Cat timp curatenia morala si virtutile barbatesti i-au pazit pe conducatorii anticei Rome sa cada in pacat, imperiul si-a intins granitele, iar viata economica, bunastarea si cultura atrageau popoarele barbare ca un magnet.

  Cand capeteniile si-au desfranat poftele de marire, avere si destrabalare, Roma si-a pierdut puterea, iar popoarele s-au rasculat pentru libertate, barbarii insusindu-si si ei mare parte a teritoriului si a bogatiilor.

  La fel au disparut mii de popoare si civilizatii, unele tinute cu sabia, tancul si kalasnikovul. Lectia aceasta o putem urmari pe pielea proprie in Romania: cata vreme austeritatea morala, adevarul si spiritul de dreptate pentru semeni le-au calauzit activitatea, fruntasii romani au realizat tot ce si-au propus, inclusiv reintregirea patriei.

  Cum si-au facut loc desconsiderarea virtutilor stramosesti, degringolada morala, tradarea si jecmanirea aproapelui, cum s-a pierdut toata agoniseala de pana atunci. (Petru Tomegea)

 10. “Pierit-au rusinea in Tara Romaneasca?”

  Fara voci critice si cenzori morali, actualii diriguitori ne-au aratat de ce sunt in stare, calcand in picioarele idealurile tinerilor din revolutie: rand pe rand, importanti lideri sunt acuzati de mita, furt, inselaciune, iar incompetenta si abuzurile ne tin de trei ani in criza si recesiune.

  Fiindca duc dorul laudatorilor, s-a reinnodat obiceiul vetustelor omagii: se preamaresc unii pe altii prin emisiuni TV, jurnale si carti cu autori care nu stiu bine romaneste. (Petru Tomegea)

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s