2 comentarii la “Ce fel de politie avem in Romania? Cand vom vedea reinstaurarea fermitatii si autoritatii institutiilor publice specifice unui real stat de drept?

 1. CEDO a sanctionat Romania deoarece Inalta Curte a dispus o condamnare de 25 ani de inchisoare cu executare pentru Mihai Moldoveanu, considerat a fi vinovat de omor. Decizia s-a dat fara aparare si fara administrare de probe!!!! Dupa 17 ani petrecuti in spatele gratiilor, in care si-a strigat nevinovatia prin mii de memorii, Moldoveanu spera intr-o revizuire.

  CEDO a retinut ca eroarea judiciara a fost comisa chiar la nivelul Curtii Supreme de Justitie (actuala ICCJ) unde acuzatul a fost condamnat dupa ce in prealabil, in apel, fusese achitat pentru infractiunea de omor, la o maniera care sfideaza orice norme de drept: lipsa administrarii oricaror probe directe, neaudierea inculpatului, precum si impiedicarea contactului cu avocatul apararii. Mihai Moldoveanu isi striga de ani de zile nevinovatia, fara intrerupere. El a adresat mii de memorii si petitii, are si un site propriu in care si-a prezentat pe larg cazul, insa nimeni nu s-a aplecat pana in prezent sa-i reanalizeze cazul.

  Sursa: Lumea Justitiei

 2. Lista magistratilor care l-au condamnat ilegal, abuziv si marsavesc pe Mihai Moldoveanu:

  RECHIZITORIUL: procurorul Florin Demian de la Parchetul Tribunalului Bihor
  , este cel care a emis rechizitoriul 513/P/1995

  FONDUL: judecatorul Tribunalului Bihor, Adrian Popa, care l-a condamnat la fond la 25 de ani de inchisoare, prin sentinta penala 134 din 8 iunie 1998;

  APELUL: Curtea de Apel Oradea l-a achitat in apel pe Mihai Moldoveanu pentru fapta de omor, prin sentinta 92/1999, judecatorii acestei instante fiind in fapt singurii care au analizat cazul cu responsabilitate: judecatorii Gheorghe Groza, judecator Nistor Pantea si care, prin urmare, nu au nicio vina.

  RECURSUL: judecatorii Curtii Supreme de Justitiei (actuala ICCJ) Ioan Griga, Nineta Anghelina si Nicolae Ionescu. Procuror de sedinta a fost Pompilia Starcu. Cei trei judecatori l-au condamnat definitiv la o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare, prin sentinta 4332 din 7 noiembrie 2000. Ironia sortii a facut ca aceasta condamnare sa fie aplicata in chiar ziua de nastere a lui Moldoveanu.

  Fosta judecatoare Nineta Anghelina (fosta membru al CSM, in prezent avocat) a mai contribuit la o serie de erori judiciare, una dintre cele rasunatoare fiind cea a carei victima a fost Viorica Visan, o femeie din Prahova care a fost condamnata pe nedrept pentru o crima pe care nu o savarsise si, abia dupa 10 ani de puscarie a fost eliberata
  (cazul ei a fost foarte mediatizat). Statul roman i-a cerut scuze intr-un final acestei femei oferindu-i in schimbul privarii sale de libertate si distrugerea familiei sale nici 300 de euro/luna cu titlu de despagubire morala.

  Nineta Anghelina a facut parte din completul de judecatori, al ICCJ, format si din: Ioan Griga – presedinte de complet si Nicolae Ionescu. Cei trei magistrati l-au condamnat, la finele anului 2000, pe Mihai Modoveanu la 25 de ani de inchisoare, iar pana in prezent a executat 17 ani. Teroarea judiciara prin care a trecut precum si cei 17 ani pierduti pe care nimeni si nimic nu-i ca ma reda inapoi l-au facut pe Mihai Moldoveanu sa recurga la gesturi de genul sinuciderii, si-a pierdut familia si prietenii, locuinta, serviciul, viata normala si orice speranta in viitor.

  Mihai Modoveanu: „Nu stiu cum e constiinta doamnei Anghelina Nineta, dar chiar ma intreb cum pot oare oamenii ca ea sa doarma noaptea?”

  Despre acesti judecatori, Mihai Moldoveanu care, potrivit avocatei sale Alina Cojocaru, este in anul trei la Facultatea de Drept a scris pe blogul sau personal, in agust 2008, un articol in care vorbeste de reprezentantii Justitiei romane (Ioan Griga, Nineta Anghelina, Nicolae Ionescu) care i-au distrus viata, numindu-le „fosile ucigase”.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s