6 comentarii la “Statistici privitoare la hotararile pronuntate de CEDO in cauze contra Romaniei

 1. Raspuns pentru un amic mai vechi

  Nu toti au fugit din tara si s-au intors dupa ’90 cu pretentii de revendicari imobiliare. Eu sunt una dintre cei care imi revendic proprietatea confiscata si n-am fugit nicaieri. Nici astazi nu s-a solutionat complet dosarul. Ca asa e la noi: aia de la Fondul Proprietatea sunt platiti cu zeci de mii de euro salariu/luna iar tampitii ca noi asteapta cu anii sa li se recunoasca drepturile, sa spere la restituirea proprietatii sau la despagubirile echivalente… Intre timp… unii mai mor… avantaj statul!

  In fond, nu conteaza daca unii au fugit si altii au ramas in tara, important este ca toti subiectii au avut candva proprietati (case, firme, fabrici, terenuri, paduri etc.) ce le-au fost confiscate abuziv de catre un sistem politic opresiv iar pentru aceste fapte oribile ce au adus atingere dreptului de proprietate, sistemul actual este obligat sa restituie ceea ce au furat altii. Din pacate, si aici sunt manevre! Tot poporul suporta ceea ce a furat statul in perioada respectiva. Dar… dupa cum decurg evenimentele, actualul sistem ne mai batjocoreste inca o data!

 2. Gruparea generalului Badea Petre din dosul Cotrocenilor si-a marit dispozitivul cu inca un judecator: Cuzuc Mihaela din TB a fost racolata de don Juan avocatul profesor Briciu in hoardele de banditi ai gruparii mafiote care e pe cale sa puna cruce statului de drept roman.
  Avocatul Briciu, un discipol al faimosului de acum Catalin Voicu negociaza inrolarea judecatorilor mai vechi si mai noi, unii iesiti de pe bancile scolilor unde acesta le-a predat cu „farmecul” si „iscusinta” sa lectia de doctorat: cum sa ingropi statul de drept roman.
  Efectivele generalului Badea Petre, mostenitorul structurilor personale ale Elenei Ceausescu si al trustului acesteia de constructii Aedificia Carpati, se ingorasa in fiecare zi si fiecare „om” inrolat – mai cu forta mai cu vaselina – ii aduce acestuia beneficii, fie ca sunt direct bani jefuiti „legal” cu hotariri defintive si irevocabile, de la persoane fizice, juridice sau de la stat, fie ca sunt lucrari cu bani publici cu care isi consolideaza pozitia de acum propbabil de neclintit de sef al statului mafiot roman.
  Gruparea sa care a decis inca la inceputul anilor 90, cum ne avertiza Sorin Rosca Stanescu, ingroparea statului de drept pe teritoriul Romaniei, razbunarea Elenei Ceausescu, mentora sa cu care a demolat intr-un delir biserici si manastiri – pentru ca astazi sa construiasca Catedrala Rusinii Neamului – a ajuns sa controleze toate structurile statului.
  Prin personaje precum Voicu Catalin si profesorul avocat Briciu, racolati la randul lor prin subalterni oficiali ai generalului (oficial pe linie de servicii secrete din care face parte) Badea Petre si-a subordonat direct sau prin alte organizatii pe care le controleaza, o lunga lista de persoane cu putere absoluta de decizie asupra destinelor cetatenilor acestei tari, asupra oricarei persoane sau institutie care i-a putea iesi in cale.
  O caracatita imensa si hidoasa cu din ce in ce mai multe brate in toate structurile statului incepand de la Presedentie la Guvern si mai ales in justitie si in politie pe care si le-a subordonat defintiv.
  Dosarele penale ale generalului sunt matrasite cu brutalitate atunci cand este nevoie sau tinute la tacere atunci cand nimeni nu tipa.
  Procurori precum Tulus, Gherta Constantin, Mioara Mosoiu, Alexandru Georgescu, Nastasie Ion, Gheorghe Stan, George Balan si parese chiar si Kovesci judecatori precum Elena Ursulescu, Adrian Bordea, Elisabeta Rosu, Roxana Popa, Iulia Carnu, Petre Popescu, Mirela Politeanu, Ruxandra Monica Duta, Raducanu Andreea, Elena Carcei, Marian Buda, Viorica Trestianu sunt doar cateva nume care desi deconspirate continua sa valorifice fara nici o retinere sau pudoare, cu toata brutalitatea specifica unei structuri mafiote, milioane de Euro pentru organizatia piticului din dosul Cotrocenilor.
  In contextul acesta chiar nu ne mai poate mira sau revolta atitudinea CEDO fata de Romania – oricum simbolica – si nici cea a unor state precum Franta, Germania, Olanda si Finlanda – mai putin simbolica, de fapt cu efecte devastatoare pentru intreaga natiune – care ne-au declarat de acum oficial un stat eminamente mafiot, o natiune de talhari atat de drumul mare cat si de aula.
  Actiunile gruparii mafiote a lui Badea Petre, care cloceste la sanul Cotrocenilor din 90 incoace au probabil scopuri mult mai teribile decat doar cele de a-l imbogati pe Badea. Ele vizeaza salvgardarea si revenirea deplina si necontestata la putere a ceea ce Elena Ceausescu ne-a lasat mostenire prin Badea drept blestem: o tara parjolita, o natiune desfintata, dezumanizata, umilita pana intracolo incat sa ajungem sa ne dorim chipul ei pe toate icoanele Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunile unor grupari precum Badea (caci prin patul Elenei au trecut cum am aflat de curand din presa mai multi „voinici” inca in viata) ne vor duce cu siguranta sa o veneram pe Elena Ceausescu ca pe o fecioara, o zana a bunatatii sufletesti de care sa ne fie dor etern.

 3. Cam asa merge justitia la noi:
  K.O. la ICCJ – Judecatoarea Pusoiu, acuzata de trafic de influenta, avocata Silinescu, acuzata de cumparare de influenta. La audiere, presedinta Sectiei Contencios, Gabriela Birsan, s-a prevalat de dreptul la tacere. Afaceristul Chiriac, in jurul caruia se-nvarte malaxorul DNA, este ”omul lui D.I.P.”! (Sursa: Lumea Justitiei)

  Dupa perchezitia-fulger realizata joi seara pana spre miezul noptii la locuintele judecatoarelor Inaltei Curti, Gabriela Birsan (foto) si Iuliana Pusoiu, vineri a urmat audierea acestora la Directia Nationala Anticoruptie. Consiliul Superior al Magistraturi a comunicat ca Sectia pentru Judecatori a incuviintat in ziua de 6 octombrie perchezitia domiciliului judecatoarei Gabriela Birsan si la domiciului judecatoarei Iuliana Pusoiu. „Solicitarea de incuviintare a perchezitiei a fost prezentata Sectiei pentru judecatori a CSM de catre PICCJ-DNA, pentru presupuse fapte de coruptie savarsite de cele doamne judecator”, se arata in comunicatul CSM.

  Judecatoarea Pusoiu a fost pusa sub acuzare oficial ”pentru trafic de influenta pentru ca in schimbul unui colier si a unei excursii in Malaezia de la un afacerist” – posibil Gabriel Chiriac, supranumit ”omul PSD, omul lui Dan Ioan Popescu” – care a avut dosare ajunse la Sectia contencios a Inaltei Curti. In acest dosar de la DNA au fost realizate interceptari telefonice, inregistrari si inregistrari ambientale care au stat la baza cererii de perchezitie si a demararii urmaririi penale.

  Tot vineri, 7 octombrie 2011 – a fost audiata si avocata Claudia Silinescu-Gherbovan. Surse judiciare spun ca avocata i-ar fi oferit judecatoarei Birsan cadouri constand in excursii in strainatate, iar fiul acesteia ar fi avut la dispozitie in Paris un apartament de la acelasi avocat pe timpul studiilor. La DNA e vorba despre dosarul cu nr. 6/2011 care ar date cu privire la relatia de prietenie dintre avocata Silinescu si judecatoarea Birsan, deplasarile lor impreuna la Paris, din luna iunie a anului trecut si intalniri ale acestora la restaurantul Marshall – acolo unde au fost interceptati Voicu si judecatorul Costiniu. Relatia de amicitie dintre Gabriela Birsan si Claudia Gherbovan Silinescu este veche si dateaza de pe vremea cand ambele erau judecatoare la Tribunalul Bucuresti.

  Se pare ca avocata este cea care il are client pe afaceristul Gabriel Chiriac. Firma afaceristului a avut un dosar cu ANF-ul si cu DGFP Botosani, caz in care una dintre firmele acestuia, ”Electrocontact” a castigat un recurs prin care s-a suspendat executarea unor decizii ale ANAF si DGFP Botosani pana la solutionarea definitiva a cauzei. Acest dosar al fimei lui Chiriac cu ANAF-ul condus de Blejnaj se afla si acum pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, ca instanta de fond, in faza obiectiunilor si clarificarilor legate de expertiza contabila realizata in aest dosar. Avocata Gherbovan nu a vrut sa faca nici o declaratie presei la iesirea de la DNA. Ea a fost pusa oficial sub acuzare pentru cumparare de influenta.

  Alt judecator, care a emis mandat de interceptare, in cercetare?

  Pe de alta parte, surse judiciare au precizat pentru Hotnews ca ”unul dintre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a dat mandate de interceptare in dosarul Birsan a dezvaluit informatia unui alt judecator care si-a anuntat colegii ca le sunt ascultate telefoanele. Potrivit Hotnews, judecatorul risca sa fie acuzat de favorizarea infractorului, dezvaluirea informatiilor referitoare la acordarea mandatelor de interceptare fiind interzisa de lege”. In prezent mai sunt doar trei judecatori la ICCJ abilitati sa emita asemenea mandate.

  ”Platesc pretul verticalitatii mele!”

  Magistratul Gabriela Birsan nu a stat prea mult in sediul DNA pentru ca – asa dupa cum ne-a declarat – s-a prevalat de dreptul la tacere. Intrucat a ales sa nu faca nici o declaratie autoritatii judiciare, presedinta Sectiei de Contencios

  nu a vrut sa ofere detalii legate de prezumtivele detalii legate de acuzare care au aparut pana acum in presa, nici macar cele legate de prietenia sa cu avocata Silinescu, mentionand doar urmatorul aspect: ”Platesc pretul verticalitatii mele!” Judecatoarea Gabriela Victoria Birsan ne-a mai declarat ca nu stie acuzatiile care i se aduc si ca este foarte indurerata ca este luata in colimatorul presei familia sa.

  Povestea dosarului de la Inalta Curte, ”Electrocontact vs ANAF”!

  In legatura cu dosarele lui Gabriel Chiriac, cel putin unul dintre acestea s-a aflat in vizorul procurorilor DNA, dosarul nr. 6600/2/2008. In 2009, Inalta Curte de Casate si Justitie a admis recursul intr-un dosar in care recurent era firma lui Chiriac, Electrocontact din Botosani, in proces cu ANAF SI DGPF Botosani. Prin decizia data, recursul a fost admis, decizia fiind aceasta: ” Admite recursul, modifica in totalitate sentinta in sensul admiterii cererii, suspenda executarea deciziei ANAF NR 27/2008 si nr.297/2007 a DGFP Botosani pana la solutionarea irevocabila a actiunii avand ca obiect anularea actelor administrative”. De mentionat ca din completul de la ICCJ care a dat aceasta decizie au facut parte Gabriela Bogasiu, Bratu Camelia si Frumuselu Carmen.

  Acest dosar s-a intors apoi la Curtea de Apel Bucuresti. Aici, dosarul se judeca pe fond, la Sectia Contencios administrativ si Fiscal. Ultima solutie de la termenul din data de 25.05.2011, aparuta pe ECRIS este urmatoarea: ”Se emite adresa catre expert contabil Tocila Elena, cu copia obiectiunilor formulate de parti la raportul de expertiza, avand obligatia de a raspunde acestora si a formula clarificari. incuviinteaza cererile partilor prezente privind amanarea cauzei. Amana cauza si acorda termen la data de 14 septembrie 2011, Completul 13 Fond, ora 9:oo, pentru cand partile au cunostinta de termenul acordat. Pronuntata in sedinta publica, azi 25 mai 2011”.

  Cine este Gabriel Chiriac

  Gabriel Chiriac, multimilionar in euro, supranumit ”omul PSD-ului, omul lui D.I.P.” este unul dintre fondatorii firmei Vanguard Asset Management, una dintre societatile prin care OPIC, un fond guvernamental de investitii din SUA, deruleaza investitii in Romania. Vanguard este o societate de administrare a fondurilor mutuale si a societatilor de investitii. Chiriac este implicat si in Fondul Oportunitati Nationale (FON), o societate fara personalitate juridica, constituita ca un fond deschis de investitii, autorizat de CNVM. La Inalta Curte apare in Ecris un dosar din 2005 al lui Gabriel Chiriac cu CNVM, care priveste o alare de ordonanta emisa de CNVM, decizia fiind de respingere a recursului ca netrimbrat.

  FON a facut investitii in actiuni ale Bancii Romane de Dezvoltare, Bancii Transilvania, Impact, Argus Constanta, SIF Oltenia, Bancii Carpatica, Compa Sibiu. Distributia titlurilor FON s-a facut prin Vanguard SA, o alta firma in care Chiriac este asociat. Aceasta denumire apare si la un alt fond, Fondul Vanguard Protector si au stabilit ca si acesta sa fie administrat tot de Vanguard Asset Management, firma care ruleaza milioane de dolari lunar, avind in administrare doua fonduri de investitii.

  Numele afaceristului Gabriel Chiriac a aparut legat de mai multe scandaluri financiare privitoare la preluarea unor fabrici din Galati care au ajuns in situatii financiare critice.El a fost presedintele Consiliului de Administratie al SC Romarta SA Mures si a fost implicat in cumpararea firmei Mercur Ploiesti. Din datele pe care le detinem, in curand va face un drum pana la DNA si Gabriel Chiriac.

 4. STRATEGIE NATIONALA ANTI-CORUPTIE (vorba vine!!!!)

  Iata in ce consta marea strategie:

  Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Alina Bica a declarat, in fata oficialilor straini ca„este pentru prima data cand autoritatile intocmesc o strategie nationala anticoruptie, pe actualul cadru legislativ sunt asumate obligatii pe partea de prevenire, de exemplu responsabilizarea functionarilor in exercitarea atributiilor de serviciu, construirea de structuri interne pe modelul DGA (n.n.-Directia Generala Anticoruptie), cel putin cu privire la testele de integritate.

  „Confiscarea extinsa a averii este un bun inceput, este o prevedere pe care am incercat sa o introducem inca din 2009, insa parlamentarii nostri au considerat atunci ca nu era nevoie de aceasta, e bine ca acum considera ca este nevoie de el, e proiect de lege in Parlament. Avem pregatit terenul pentru confiscarea averilor”, a mai spus secretarul de stat in MJ, mentionand in acest sens ca exista o Ordonanta a Guvernului prin care autoritatile fiscale pot verifica raportul dintre veniturile si cheltuielile persoanelor fizice si juridice, si, acolo unde se constata diferente mai mari de 10.000 de euro, organele fiscale pot sa declanseze o ancheta pe intreaga avere a cercetatului, sa sesizeze Agentia Nationala de Integritate sau Parchetul. ” (Alina Bica)

  😮 😮 nu-i cam mica suma? 😉 in tarile in care functioneaza statul de drept, se raspunde si pt 5 euro nejustificati, la noi se lupta impotriva coruptilor doar daca suma depaseste 10.000? curat romaneste, ca de altfel orice alta lege implementata de la europeni a imbracat o forma neaosa, numa’ buna pt hoti si corupti! halal strategie, bravos juristi!

 5. Avocata Claudia Silinescu Gherbovan, suspecatata ca a intermediat mita unor judecatori de la ICCJ, a fost pusa sub acuzare (Dosarul judecatoarei Gabriela Barsan de la ICCJ).

  D-na Silinescu Gherbovan a fost 12 ani judecator. Pe vremea ministrului justitiei Valeriu Stoica, activa ca judecator la Tribunalul Bucuresti unde a fost obligata sa demisioneze in urma unui scandal major privind disparitia unor dosare de adoptie. Asa a trecut in … avocatura! Raspundere penala ioc! Intotdeauna o mana spala pe alta.

  Presa consemneaza ca avocata Silinescu este nepoata fostului general SIE, Tudor Constantin Silinescu. Silinescu, decedat in 2007, care a detinut functia de consilier al fostului premier Adrian Nastase.

  Claudia Silinescu Gherbovan si sotul ei Radu Gherbovan – Silinescu sunt in prezent avocati. Domnul Gherbovan a fost anterior judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica la aceeasi instanta unde activeaza judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu. Tot el s-a „ocupat” de dosarul mineriadei din 1990.

  Un cititor scrie:

  „Ce ar fi foarte interesant pentru DNA de verificat sunt dosarele TCE 3 Brazi cu ADS in care se judecau contractele de arenda ale Insulei Mari a Brailei (facute cadou de Guvernul Nastase lui Culita Tarata)
  Imi povestea un jurist de la ADS ca se castigau dosarele la instantele inferioare dar cand se ajungea la ICCJ intra Claudia Gherbovan Silinescu si pac dadea Inalta Poarta o casare iar Culitza ramanea in continuare vechil in Insula fara sa plateasca arenda catre stat. Jocul asta de-a bambiliciul prin instante a continuat multa vreme in folosul lui Culita Tarata care iata, plin de respect a fost si la inmormantarea generalului Silinescu:
  http://www.romanialibera.ro/index.php?section=articol&screen=print&id=109553&page=0&order=0&redactie=0

  Aaaa si era sa uit: Claudia Gherbovan Silinescu obtinea decizii suspecte in niste contestatii in anulare de tot rasul la completul lui Adrian Bordea (fiul generalului de securitate Aron Bordea) Gabriela Stecoza si Ana Savin.” (Comentariu de pe HotNews – articolul „Cine este avocata Claudia Silinescu Gherbovan, acuzata ca a cumparat influenta judecatoarelor Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu de la Curtea Suprema”)

 6. CAPITOLUL VI Demnitatea şi onoarea profesiei de judecător sau procuror din Codul Deontologic al Judecatorilor si Procurorilor

  Art. 17. -Judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate.
  Art. 18. -(1) Relaţiile judecătorilor şi procurorilor în cadrul colectivelor din care fac parte trebuie să fie bazate pe respect şi bună-credinţă, indiferent de vechimea în profesie şi de funcţia acestora.
  (2) Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima părerea cu privire la probitatea profesională şi morală a colegilor lor.
  Art. 19. -Judecătorii şi procurorii îşi pot exprima public opinia privind exercitarea dreptului la replică în cazul în care prin articole de presă sau în emisiuni audiovizuale s-au făcut afirmaţii defăimătoare la adresa lor.
  Art. 20. -Judecătorii şi procurorii nu pot desfăşura acţiuni care, prin natura lor sau modul de finanţare ori executare, ar putea, în orice formă, să impieteze îndeplinirea cu imparţialitate, corectitudine şi în termenele legale a obligaţiilor profesionale.

  ……………………………………………………

  Conventia internationala de la Baltimore – cod deontologic al profesiei de judecator in tarile europene civilizate prevede ca un judecator nu este suficient sa fie cinstit, moral, un exemplu de conduita etc. ci trebuie sa fie deasupra oricarei banuieli; simpla banuiala asupra lui il face incompatibil cu statutul de judecator !!!

  Cam asta e MAREA DIFERENTA intre ceea ce inseamna justitie in alte parti si ce inseamna justitie romaneasca!!!!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s