9 comentarii la “Scrisoarea de protest a unui elev care a dat bacul in 2011. Are sau nu dreptate?

 1. Perlele profesorilor candidati la titularizare in 2011

  „Virgula este o întrerupere de sarcină”

  „Motivele poeziei ar fi iubirea”

  „Subiectu constă în efermitatea poetului în contrast cu natura”

  „Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descărcare sufletească”

  „În « Sara pe deal » merg oile la păscut”

  „Preşcolari îşi formează unele deprinderi şi însuşiri noi fără să îşi dea cu seama”

  „Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului”

  „Idilă de dragoste”

  „În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează”

  ”Moromete avea relații intime cu Victoria Lipan”

  ”Florica, deși a fost prihanită, a rămas cu buza umflată”

  ”Animalele au obligatoriu patru picioare. Natura le oferă iarbă și frunze”

  ”Congresul de la Paris din 1856 a avut loc la Viena în 1851”

  ”Este prima poezie de factură romantică a lui Eminescu în care iubita îl invită la iubire”

 2. Jalnic! De oricare parte a baricadei ai privi lucrurile. E doar continuarea unei perioade negre care nu se poate sfarsi cu un simplu” gata, hai in strada!”. Cand spui „gata”, tre’ sa fii pregatit sa continui altfel…

 3. @ drstoica

  jalnic nu este intrucat elevul relateaza niste adevaruri incontestabile. ideea heirupista nu e viabila. de acord ca trebuie sa gandim cu totii ca atunci cand vrem sa schimbam ceva, trebuie sa stim ce punem in loc. deocamdata putinii romani care constientizeaza nenorocirea in care ne zbatem, n-au solutii (sau au, dar nu sunt mediatizate si nu le cunoastem) drept pentru care merg pe optiunea aberanta de a alege iarasi clasa politica ce a distrus Romania imediat dupa ’89!

 4. @ oana

  nu interpreta mot-a-mot spusele elevului… e mai indicat sa privim fondul problemei si sa gandim solutii

 5. Draga colega! (ma adresez tie cu acest apelativ pentru ca am facut si eu – cel putin – liceul si am dat si Bac-ul). Din scrisoarea ta reiese ca principalul vinovat pentru ca n-ai luat Bac-ul este…televizorul!!! Ia, sa analizam putin! „Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace!”, spui tu cu indignare; pai, intrucat promovarea se face in principal la televizor, acesta e principalul vinovat! Ba chiar dai si exemple: Becali, Talmacean si Bianca Dragusanu…Tz, tz, tz, Antena2, bat-o vina…
  Apoi ii deplangi pe colegii tai, care, se vede treaba, s-au uitat si ei, destul de mult la televizor, ba chiar „zi de zi”,( „aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii”), ignorand timpul de studiu din orarul zilnic al unui licean care se respecta si care stie clar de ce il intretin parintii ca sa termine liceul…vai, vai vai si of, of, of…
  Colega, stiai ca la Bac-ul din acest an, 70 (saptezeci) de elevi au obtinut media maxima, adica 10? Ei ce „modele” de la televizor au idolatrizat? Ei cat au „inrosit” Messenger-ul sau Facebook-ul? In cate cafenele si cluburi si-au facut temele si si-au pregatit lucrarile de control? Cate prize de etnobotanice au tras pe nas? Ce pile grele au avut cei 70? Sau cat de fin au fentat camerele video, cand au copiat?
  Daca reusesti sa-ti raspunzi la aceste intrebari, probabil vei fi pe drumul cel bun, deoarece schimbarile cele mai durabile incep cu tine insuti! Dar daca vei continua sa gasesti vinovati in alta parte, te vei exclude singur din ecuatia care rezolva propria ta viata! Cei 70 de absolventi cu nota maxima nu au cautat vinovati in Sistem, ci au luptat ca sa invinga Sistemul! Se pare ca au reusit!
  Si chiar daca ai impresia ca ai gasit vinovati pentru esecul de la Bac, sunt ei oare reali? Ia sa vedem!
  Politicienii: cei mai multi dintre ei sunt mai nepregatiti si mai hoti decat prevede legea, dar niciunul nu ti-a sugerat cat si cum sau cand sa chiulesti…
  Profesorii: desi sunt, in majoritate, absolventi ai unor „universitati-srl”, care puneau accent mai mult pe profit decat pe nivelul de competenta al absolventilor, niciunul nu te-a indemnat sa nu-ti faci temele, sa nu mergi la biblioteca, sa nu te documentezi temeinic pentru a-ti indeplini sarcinile scolare…
  Parintii: oare cati dintre ei au fost ascultati de catre copii, atunci cand isi indemnau odraslele (daca o faceau) „Las-o pe Bianca si du-te sa-ti faci temele!”?!…I-ai putea condamna doar ca nu te-au indemnat mai…energic, ca sa nu spun…cu biciul, ca acum 150 de ani!
  Mass-media: ce sa mai vorbim… daca acum iti musti mainile pentru ca nu ai luat Bac-ul, ar fi bine sa incepi cu cea care manuia cel mai bine telecomanda sau parolele de pe site-urile de socializare, sau care ducea la gura doza de bere din cluburile de fite, etc.
  Cei 70 de absolventi de nota 10 exista! Chiar in acest fatidic an 2011! Si mai sunt destui care au absolvit cu 9, cu 8…care au absolvit! Daca vor ramane in tara, probabil ca se vor lupta din nou, de data asta cu cei ce sustin acest sistem corupt! Daca vor pleca din Romania, sa nu te miri daca, intr-o zi, unul din ei va fi angajatorul tau!
  Pana atunci, tu cu cine sau cu ce te vei lupta?…

 6. dincolo de toate polemicile- îndreptățite!- ce e de făcut???
  Întreb asta nu pentru că e la modă, ci pentru că eu una,chiar aș vrea să pot/ să știu/ face ceva pentru a redresa situația. Fiecare dă vina pe celălalt, nimeni nu-și asumă poartea de vină. Suntem mai procupați să arătăm cu degetul decât să ne re-construim.
  Mă întreb dacă nu e cumva o urmă de fățărnicie aici, O persoană care ar fi scris acest text,nu pare deloc manipulabilă de către promotorii falselor idei la TV. dacă nu mai suportă, de ce nu fac ceva? de ce nu s-au revoltat părinții și elevii acum doi ani când li s-au comunicat în OCTOMBRIE probe noi de Bacalaureat pentru IUNIE? De ce s-au erijat în victime când au dat banul și n-au luat nici bacul?
  Unele lucruri spuse aici sunt adevărate, nu asta contest. dar ăprea vrem să rezolve alții problemele noastre. de ce nu s-au dus la vot când li s-a cerut? de ce nu și-au exercitat în egală măsură obligațiile și drepturile? Avem ceea ce merităm pentru că ne complacem în această situație. Soluțiile se caută individual, iar cel care și-a rezolvat problema nu dă doi bani pe altul care are aceeași problemă, dar nerezolvată. S-a văzut cu sacii în căruță. cel mai ușor este să aruncăm cu vorbe.
  A se observa că am folosit persoana I plural, deci nu e o acuză la adresa cuiva.
  PS. Din câte am citit aici, e un blog care ar putea înlocui cu succes multe- foarte multe- din canalele TV care se pretind a promova idei bune de luat în seamă. Nu mi-o fi ieșit, da se voia un compliment 😀
  Gând bun 🙂

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s