10 comentarii la “Politicianul zilei: Ex-Prim Ministrul Australiei. Excelenta lectie de politica moderna!

 1. @ carmen

  DA! Asta DA politician! DA verticalitate! DA demnitate! DA apararea intereselor statului pentru care a depus juramant la investirea in functie!

 2. @snake,

  Nu am comentat detaliat pentru că discursul său m-a pus un pic pe gânduri. Să știi că noi am lăsat în școli icoanele pe pereți.

  Atitudinea sa fermă mi-a plăcut mult de tot. Pentru prima oară m-am gândit că multe trebuie să îndurăm pentru că facem parte din Europa.

  Tot ce ai scris este adevărat.

 3. Ma aflu intr-o totala confuzie: Nu stiu cine este autorul acestui minunat discurs!!!??? Am cautat in presa internationala si l-am descoperit ca fiind gandit si rostit (cel mai devreme) in 2002 (deci nu e actual) si cel mai adesea este atribuit ex-Prim-Ministrului Australiei (martie 1997 – decembrie 2007) John Howard: IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT (aici apare datat in octombrie 2007!!!)

 4. @ carmen

  Eu am sarit peste partea cu religia ca sa nu generez razboaie pe aici :)) Nu sunt de acord sa atarne pe peretii scolilor icoane. CONSTITUTIONAL VORBIND – SUNTEM UN STAT LAIC!!!! De ce sa-i indobitocim pe copii? In plus, fiecare este liber sa opteze ce religie il reprezinta sau sa devina ateu! Pe mine insa m-a izbit curajul lui John Howard (inteleg totusi ca acesta este autorul discursului, care incepe cu neacceptarea legii arabesti pe terioriul Australiei (SHARIA)!!! Apoi, extraordinara mi se pare atitudinea fata de toti imigrantii: sa invete limba statului in care au ales sa se stabileasca, sa respecte legile acelui stat si sa nu-si impuna propriile idei culturale/religioase! Ei trebuie sa se integreze in noua tara de domiciliu si nu tara trebuie sa se adapteze lor!!! La noi exista cetateni romani care NU cunosc ROMANA – vezi ungurii! Ce sa mai vorbim despre altele? Ah, sa nu-mi scape si „tribunalul tiganesc” a caror „judecatori” imbraca robe identice cu cele ale judecatorilor statului! Pai asta e stat de drept?

  … si inchei cu o constatare dureroasa a poetului Avramescu: „sunt cetatean al unei foste tari numita Romania”

 5. Raportat la realitatile din Romania este greu de inteles ce se doreste a fi mesajul acestui articol.
  In Romania statul de drept a fost desfintat intr-un proces ce a durat peste 70 de ani si a culminat cu proclamatia aproape oficiala, inclusiv prin reprezentanti ai tarilor membre UE la Bruxelles, statului mafiot in ultimii ani.
  Acum daca ne raportam la atitudini si valori ca cele pe care le exprima primul ministru al Australiei ar trebui sa intelegem ca la noi, este sacru statul mafiot, coruptia institutionalizata, dispretul fata de drepturile omului si in mod special fata de cele ale omului roman (caci in acest tinut al faradelegii convietuiesc deopotriva oameni romani cat si oameni straini dar si nevertebrate ca cele ce ne decid destinele prin mrejele justitiei statului mafiot) si ca prin urmare „take it or leave it” , ca nemunca, falsa credinta, ipocrizia si falsitatea sunt valorile carora trebuie sa ne supunem cu totii cei ce doresc sa respire in acest tinut. Altfel nu inteleg care ar fi sensul celor spuse de primul ministru al Australiei care nu face altceva decat sa apere ceea ce este de valoare si da roade in Australia, ceea ce da viata, forma si sens sperantelor, eforturilor si credintei Australienilor.
  Noua credinta ne aduce Catedrala Rusinii Neamului construita cu pensia si salariul de aici si in vecii vecilor a peste 400 000 de pensionari, medici sau profesori adica cu peste 400 de milioane de Euro. O catedrala a nesimtirii si a credintei ca o natiune intreaga poate fi subjugata intereselor si atrocitatilor unor mutanti evadati din epoca de aur precum Badea Petre de la Aedificia Carpati care dupa ce a primit cu limba de moarte de la preafericitul (acum ca nu mai este) Teoctist aceasta lucrare de ingropare in rusine a credintei neamului, dupa ce i-a urcat valoarea de la 30-50 de milioane de Euro la peste 400 de milioane de Euro tocmai s-a si apucat de lucru la lespedea sub care va ingropa si statul de drept roman.
  In altarul catedralei, peste care in camere de bordel de lux si sub care in cazinouri sumbre se vor desfata toate pacatele lumii, va fi de insusi Badea Petre oficiata slujba de proclamare a statului mafiot roman.
  A intelege ceva din acest articol despre Australieni care au evoluat in 200 de ani de la o natiune compusa din talhari exilati acolo pentru pacatele lor intr-o natiune ce a descoperit credinta si valoarea fiintei umane, a drepturilor acesteia de a se bucura de valorile pe care le cultiva, inseamna, raportat la realitatea din Romania ca trebuie sa acceptam ca aici, in statul proclamat oficial mafiot roman, ca institutiile statului au menirea de a apara interesele unor mafioti, ca justitia infaptuita de cuplul avocat Briciu si jud. Minodora Condoiu cu aportul inestimabil al judecatoarei Roxana Popa, de judecatori precum Elena Ursulescu, Elisabeta Rosu, Raducanu Andreea, Iulica Popescu, Elena Carcei, Nica Monica, Lucia Ecaterina Ghita, Buda, Petre Popescu si multi altii ce si-au castigat o notorietate de vedete in bisnita cu sentinte, ca acestea sunt valorile noastre pe care fie le aparam si carora ne supunem fie plecam aidoma unor indemnuri le cel mai inalt nivel.
  De emigranti si de alte probleme ca cele ale australienilor chiar nu ne vad invadati si nici nu vad ce valori din cele la care indeamna primul ministru al Australiei a fi aparate, sa mai existe pe la noi.
  Primul ministru al Romaniei iese in schimb la televizor alaturi de Hopa Mitica al tuturor regimurilor politice, generalul Badea Petre din dosul Cotrocenilor pentru a legaliza si incanta jaful si dezmatul banului public in lucrarea de pomina Biblioteca Nationala urcata pe de o parte de Aedificia si mercenarii sai din institutiile statului de la 35 de milioane de Euro la peste 120 de milioane de Euro iar pe de alta parte coborata de la un kitsch realizat cu materiale SF din Germania si Franta la o baraca facuta din sticla ordinara de rebut din Turcia si tabla contrafacuta in China. Ce nevoie era oare ca primul ministru al Romaniei sa se asocieze unui jaf la drumul mare atat de evident prin maniera in care a fost obinuta de Aedificia aceasta lucrare, prin maniera in care i-a fost crescut pretul ferm contractat de atatea ori, prin maniera in care nimeni nu s-a sesizat niciodata cu privire la un concurs de infractiuni si de ilegalitati atat de grave, daca nu afirmarea si reafirmarea valorilor statului mafiot roman si necesitatea apararii acestora si a celor ce le-au zamislit: coruptia, faradelegea, dispretul fata de statul de drept si fata de cetatenii oameni romani ce populeaza din nefericire pentru ei acest tinut denumit statul mafiot roman.
  Deci poate ne explicati inca o data sensul si mesajul articolului Dvs caci pe cel al primului ministru adresat australienilor l-am inteles: e de pe alta lume !

 6. @ Marin P.

  Cred ca e facil de inteles care e mesajul articolului: ASA DA POLITICIAN! ASA DA DISCURS NATIONALIST! ASA DA RESPECT PENTRU POPORUL DIN CARE FACI PARTE SI CARE TI-A DAT GIRUL PENTRU A-L REPREZENTA IN FATA TUTUROR! In rest… da, aveti dreptate.

  Ma intreb si eu cine si mai ales DE CE a „revigorat” acest discurs vechi din 2002 (conform articolelor de pe net), care nici macar nu apartine ministrului afacerilor externe asa cum apare in presa romaneasca ci ex-priministrului al carui mandat s-a incheiat in … 2007! Categoric se forteaza o manipulare, un fel de stimulent vizual in speranta ca mamaliga din noi se va revolta! Din pacate, gestul initiatorului din spatele manipularii, se va lasa fara EFECTE!

 7. @ Tio

  Ce faci soarele meu? Pe unde ai disparut? M-am linistit acum daca te-ai intors. Articolul ala greseste. Eu am gasit pe net in mai multe locuri ca speech-ul apartine ex-prim ministrului Australiei si e vechi de prin 2002!

 8. Am fost oleaca busy, am fost „liber” mai bine de 2 luni si am si o problema de motivatie 😉
  Tu sper ca esti f f bine.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s