7 comentarii la “Romania a ajuns tara mafiei practicienilor in insolventa

 1. @ Jak

  da, Predoiu – ca ministru incompetent al Justitiei de atata amar de vreme – este „recomandat” doar de legatura de rudenie cu Elena Udrea (sunt veri). am citit pe undeva ca dna procuror general al Romaniei – Codruta Lascu (fosta Kovesi) a refuzat cu obstinatie sa dea curs unor plangeri penale privindu-i pe unii membri ai familiei lui Catalin PREDOIU (dl Calin ZAMFIRESCU – socru și dl Arin STANESCU – nas) pentru escrocheriile savarsite cu 15.000 mp terenuri intravilane la BREAZA si substituirea unor pietre pretioase – proprietati ale Bancii Internationale a Religiilor.

  Prin protejarea intereselor rudelor dlui Catalin PREDOIU, dna Lascu a permis ca in conturile acestora sa fie depuse multe milioane de Euro. Faradelegile dnei L.C.KOVESI sunt relevate concludent si convingator de „Jurnalul de Investigatii” prin articolul „AVEREA BANCII RELIGIILOR ESTE PRAPADITA SUB OCHII MINISTRULUI PREDOIU” publicat in numarul din decembrie 2010. Cei de la Banca Religiilor ar putea oferi elemente devastatoare despre abordarea exclusiv politica de catre dna procuror general privitoare la ilegalitatilor savarsite de familia dlui Catalin PREDOIU pentru a putea jefui patrimoniul Bancii Internationale a Religiilor.

 2. si eu ma aflu cu firma in insolventa si administratorul desemnat ma fura pe fata cu avocatul meu ,am schimbat avocatul si am castigat un recurs dar acum nu ma mai reprezinta din motive personale”administratorul desemnat are angajati fosti judecatori”care au relatii mai departe,nu stiu ce sa mai fac sa pot opri acest furt la drumul mare,va rog dati mi un sfat ce as mai putea sa fac.multumesc

 3. @ Galatan Marius

  Legea 85/2006 privind procedura insolventei, contine norme speciale referitoare la angajarea raspunderii membrilor organelor de supraveghere din cadrul societatii sau de conducere.

  Raspunderea civila a administratoruluia :
  – o raspundere ordinara (normala) fata de societate si asociati
  – o raspundere exceptionala fata de terti
  – o raspundere agravata, in caz de faliment al societatii

  Legea privind procedura insolventei în art. 138 alin.(1) a reiterat enumerarea limitativa a cazurilor de atragere a raspunderii administratorilor prevazute in vechea reglementare privind reorganizarea judiciara si procedura falimentului (Legea nr. 64/1995).
  Enumerarea fiind vadit limitativa, nu poate fi extinsa prin interpretare analogica. Astfel, cazurile prevazute de lege sunt urmatoarele:
  a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
  b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
  c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
  d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
  e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
  f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
  g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

  Jurisprudenta a respins cererile prin care s-a solicitat antrenarea raspunderii administratorilor avand ca temeiuri de fapt, de exemplu :
  – nedepunerea diligentelor pentru readucerea unor bunuri in patrimoniul debitorului ;
  – neinregistrarea in contabilitate a datoriilor fata de buget;
  – management defectuos;
  – continuarea abuziva a unei exploatari deficitare;
  – neurmarirea incasarii propriilor creante;
  – exercitarea functiei de administrator si la alta persoana juridica ;
  – nedepunerea rapoartelor la administratia finantelor publice ;
  – neplata creantelor bugetare.

  Totodata, instantele au respins cererile in situatiile in care s-a dovedit ca insolventa a avut alte cauze :
  – nesansa de a desfasura o activitate profitabila ;
  – intreruperea temporara a activitatii de productie din motive neimputabile, nerecuperarea propriilor creante, neplata datoriilor curente, neincasarea valorii marfurilor exportate ;
  – diminuarea cererii pietei si scaderea preturilor ;

  In regimul Legii nr. 85/2006, exercitarea actiunii in raspunderea administratorilor apartine administratorului judiciar sau, dupa caz, lichidatorului. Conform textului alin.(1) al art. 138, judecatorul-sindic poate fi investit de administratorul judiciar, de lichidator sau de comitetul creditorilor.

  In ce priveste comitetul creditorilor, abilitarea legala este conditionata de prealabila autorizare a judecatorului-sindic, iar cererea de acordare a autorizarii este conditionata, la randul acesteia, de cel putin una dintre urmatoarele imprejurari:
  1) administratorul judiciar sau lichidatorul a omis sa indice, in raportul sau cu privire la cauzele insolventei, persoanele vinovate de starea de insolventa a patrimoniului debitorului persoana juridica;
  2) administratorul judiciar sau lichidatorul, desi a indicat persoanele vinovate, a omis sa formuleze actiunea prevazuta la alin.(1) al art. 138, si, in aceasta din urma situatie, actiunea pentru stabilirea raspunderii acelor persoane ameninta sa se prescrie.

 4. Romania a devenit demult Statul Mafiot Roman deci ca vorbim de insolventa, de justitie, de politie, de politica, de guvern, de finante, de constructii, de sanatate si de orice, cuvantul Mafie sau Mafiot trebuie sa preceada orice idee am exprima.
  Pana in 89 apelativul „tovarase” era obligatoriu. Cred ca in curand apelativul „mafiot” i-l va inlocui caci deocamdata au mai ramas niscaiva „tovarasi” la putere care inca nu s-au transformat complet in „mafioti”.

 5. In acest moment la Cluj, se poate afirma cu probe ca, mafia lichidatorilor il are ca membru component de frunte si pe numitul CREMENE SIMION, care prin minciuna, fals , uz de fals, fals in declaratii publice si cu sprijinul clar al judecatorilor reuseste sa falimenteze societati comerciale profitabile si care nu au nici o legatura cu notiune de „incapacitate de plata” ( Ex. S.C. TRANSMARDU S.R.L. care desi profitabila este falimentata de catre mafiotul si mizerabilul comunist CREMENE SIMION))

  Acest infrtactor de drrept comun reuseste sa isi bata joc de societati profitabile doar pentru ca este un profesionist al prostiei si monopolismului mafiot promovat de ARIN STANESCU si gloata de mafioti Ministru avocat PREDOIU, avocat rosu ZAMFIRESCU, avocatul ingimfat informator rosu FLOREA, si avocatul la fel de rosu IORDACHESCU.

  Nu pot sa inteleg cum avocati, judecatori, procurori, notari, lichidatori fara studii superioare complete pot exercita asemenea profesii? Oare nu este vorba de FAPTUL CA ROMANIA A DEVENIT UN STAT AL DILETANTILOR SI PUPINCURISTILOR CRESCUTI DE CEAUSESCU.

  Av. Tiberiu KOVACS
  Facultatile de Drept din Romania trebuie sa isi ceara scuze pentru crimele savirsite timp de mai bine de 45 de ani

 6. cine vorbeste, cine acuza ? un fost militian ejaculat din politie autorul unei cascade de 7 falimente in urma carora au ramas sute de persoane si firme cu buza umflata.Un om normal se opreste dupa un faliment .Acesta si-a facut profesie din suveica de falimente pe care le-a generat .
  Si cine ii tine isonul ? „avocatul constitutional” Kovacs care fara probe improasca cu noroi pe oricine numai ca sa demonstreze lui Galatan ca este activ si nu i-a luat banii de pomana .
  Cine nu crede sa se documenteze sau sa faca afaceri cu cei doi.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s