13 comentarii la “Cristi Paturca, tu esti iarna si cenusa la KM O…

 1. Fragment din „Imnul Golanilor”

  A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania
  O mare gasca de golani ce-a alungat sclavia
  Noi nu ne-am confundat nicicand
  Cu oamenii ”de bine”,
  Numiti si neocomunisti,
  Cu fara de rusine
  Mai bine haimana decat tradator
  Mai bine huligan decat dictator
  Mai bine golan decat activist
  Mai bine mort, decat comunist!

 2. Cine şi-ar fi închipuit acum douăzeci de ani şi mai bine, când cântam cu toţii în Piaţa Universităţii, că viitorul pe care -l visam, prezentul de azi, va fi astfel.
  Unii ne-au dezamăgit cumplit, Marian Munteanu şi Emil Constantinescu, alţii au rămas constanţi cu ei înşişi şi au sfârşit sau s-au sfârşit.

  Nu pot decât să plâng pentru nişte vise sfărâmate, pentru nişte iluzii pierdute şi nişte vieţi care se trec încet uitate de noi toţi până într-o zi, în care aflăm ,implacabila ştire că nu mai e printre noi. Nu pot decât să plâng.

 3. Multi au uitat ca la Revolutie nu s-a murit pentru restitutio in integrum,evacuarea i-a pus capat si lui Cristian.Odihneasca-se in pace!

 4. @ respectuosul

  nu asta era problema ce ar fi trebuit remarcata din cuprinsul articolului. restitutio in integrum – ca principiu de drept absolut firesc intr-o lume normala – aplicat in Romania imbraca haina mizeriei morale institutionalizate motiv pentru care retrocedarile ar trebui analizata individual si atunci am descoperi marsavia si reteaua infractionala imobiliara (notari, magistrati, avocati, functionari publici etc.). ca a fost evacuat sau nu pe drept e o chestiune care tine de existenta unui act oficial, dar sa ajunga statul sa-l arunce in strada si sa nu-i asigure o locuinta sociala (acelasi lucru valabil si pt ceilalti aflati in situatii similare) este o magarie ridicata la nivel de politica de stat. de asemenea, sa nu i se acorde certificatul de revolutionar decat dupa 20 de ani de la evenimente, este o alta palma data peste obrazul celui ce a fost Paturca. nici nu-l condamn ca a inceput sa bea. un om care nu mai are ce pierde, care nu mai are solutii, care este umilit pe nedrept si care si-a pierdut pana si idealurile pt care a luptat in felul lui nu-si doreste altceva decat decaderea totala spre moarte. despre asta era vorba si as fi vrut sa se inteleaga in articol.

 5. @ dictaturajustitiei

  da, mare adevar rostesti, draga. da, si pe mine m-au dezamagit Marian Munteanu si Emil Constantinescu. ai remarcat bine, cine nu s-a dat cu ei si au ramas constanti cu propriile idealuri pentru care au iesit in strada atunci si dupa ’90 in Piata Universitatii au sfarsit ca Paturca sau urmeaza sa sfarseasca la fel. umiliti, abandonati, izolati, boschetari, marginalizati ….

 6. Ştirea despre moartea lui Cristian Paţurcă a fost publicată în „The New York Times”, „The Washington Post”, „The Boston Globe” şi „The Scotsman” şi alte zeci de ziare. Paţurcă este văzut de agenţia de presă Associated Press ca un important luptator pro-democraţie care a inspirat românii în lupta lor împotriva foştilor activişti comunişti care au rămas la putere pana in ziua de azi. „Imnul Golanilor” este comparat cu „La Marseillaise” la francezi – apelul pentru unirea tuturor in revoluţia franceza. „Imnul Golanilor” a avut un rol important si absolut necesar în revoltele populare pentru a solidariza protestatarii.

 7. Snake!
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Cristi Paturca! Ne mor pe capete adevaratii artisti si odata cu ei ne moare cate o parte din suflet!
  Cristi Paturca a murit de o boala care in Romania era practic eradicata in anii 80, boala perfect tratabila! Sa canti in anul tulbure 1990 ceea ce a cantat el e un act de mare curaj si demnitate si presupune sa-ti dai pentru asta cea mai mare parte din fiinta ta!
  Ce e trist, in Oradea s-au emis cateva zeci de cerificate de revolutionar cu toate avantajele de rigoare(jenant!), lui Cristi Paturca i s-au inchis toate usile de catre parvenitii de dupa 1989, in schimb avem „artisti” care incaseaza banii „fara numar, fara numar…”
  Nu stiu din ce negura a istoriei vine toleranta romanilor fata de gunoaiele care s-au instaurat la conducerea tarii noastre dupa 1989, de asemenea frica fata de nemernicii si neispravitii strecurati in institutiile statului.
  Dau un exemplu concret, la inceputul lunii martie 1990 am mers la Timisoara pentru a-mi arde carnetul de membru PCR in fata Catedralei(Mentionez ca am fost invitat sa devin membru de partid ca student datorita notelor mari in 1979).
  Cand am scos carnetul cu pricina sotia si unul din fratii mei s-au indepartat brusc de mine la 100m facandu-se ca ploua, am ramas doar cu fiul meu in varsta de 3 ani la acea vreme, fiind totusi ajutat si apreciat de trecatori.
  La acea vreme nu am inteles si nu am acceptat gestul sotiei si a fratelui, astazi il inteleg dar tot nu-l accept!

 8. @ Ghita

  da… povestea ta e cutremuratoare. nu vreau sa mai comentez nimic. e prea mult si prea dureros.

  iti sugerez sa te intorci la postul „Neam Prost” ca am facut acolo o completare pe comentarii. E foarte interesant ce am gasit prin presa. partea proasta e ca totul ramane la nivel teoretic. romanii nu mai lupta pentru idei ci pentru imagine, posturi inalte, averi etc. de discutat discuta oameni in loc sa discute idei. cred ca cei care mai discuta idei sunt atat de putini incat sunt considerati de concetatenii lor drept nebuni sau frustrati. paradoxul este ca ambele tabere traiesc intr-o tara in care anormalul a devenit normal!

 9. Snake!
  Am sa comentez maine in continuare pe postul cu „Neamul Prost”, personajul descris in comentariul suplimentar este „drag sufletului meu” e ceva mai mult de comentat, dupa ce voi rezolva niste probleme urgente voi reveni cu un comentariu mai amplu, data fiind ora tirzie si fiind obosit mi-e sa nu scap caii! In plus de asta sunt dator cu un comentariu de cateva luni referitor la sinistrul personaj. Macar sa nu uitam niste lucruri!

 10. Aflu cu tristete ca familia a refuzat sa-i indeplineasca ultima dorinta si anume cea referitoare la incinerare! Cata indobitocire a produs crestinismul asta fanatic. Cata nenorocire! Cu toate ca si in Biblie scrie pe undeva ca e absolut normal sa indeplinesti ultima dorinta a muribundului. Pana si condamnatilor la moarte li se respecta doleanta! Rusine familiei care a incalcat (din prostie) cererea absolut modesta a lui Cristi. Rusine!

 11. Cu o Biserică intolerantă şi pusă pe căpătuială nu ar trebui să te superi pe familie.
  Nu se ştie cine i-a sfătuit de ,, bine,,.
  Fiul lui Paganini, şi-a cheltuit toată averea rămasă de la tatăl său, ca să obţină dreptul de la Biserica Catolică să-l îngroape .

  Cine ştie ce popă i-a spus că ajunge în iad . Cred că incinerarea costă mai puţin.
  Altfel, chiar ar fi strigătoare la Cer o astfel de atitudine.

 12. d-zeu sa te odihneasca in pace alaturi de ceilalti…….MOTU…TATIANA STEPA…VALI STERIAN ETC…ETC…ETC…SI PE TOTI SA VA VEGHEZE MAESTRUL P A U N E S C U

 13. @ dictaturajustitiei

  nu ma intereseaza cat de toleranta este sau nu biserica. Cristi nu a cerut bisericii sa-l incinereze ci familiei/prietenilor!!! era ultima sa dorinta. dorinta ce i-a fost incalcata cu nerusinare de propria familie! asta demonstreaza lipsa de respect pentru muribund, pentru amintirea sa, pentru ceea ce a fost Cristi Paturca in familia aia, in grupul lui de prieteni. acelasi lucru s-a intamplat si in cazul cantaretei de opera Roxana Briban! rusine ambelor familii care si-au permis sa dispretuiasca ultimele dorinte ale propriilor fii/fiice. daca pt un membru al familiei ceilalti nu arata respect si intelepciune, ce pretentie sa mai avem de la societate? sunt peste 80% construiti pe acelasi calapod deformat complet!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s