8 comentarii la “83% dintre români nu cred în lupta anticorupţie a Guvernului. Un român din trei recunoaşte că a dat mită

 1. Nu stiu cine a facut acest studiu pentru a comunica admiratia mea pentru ca mai exista cineva pe care sa interese starea aceasta in Romania.
  Studiul releva o stare de fapt evidenta pentru orice persoana din Romania care a depasit stadiul galetusei si lopatelei de nisip si mai are un gram de materie cenusie in cap sau un gram de maduva in coloana.
  Copii mei de 9 si 10 ani constientizeaza cat se poate de bine coruptia din Romania de la nivelul cel mai de jos al gardianului care pazeste scoala, la nivelul militianului care ne opreste pe drept sau pe nedrept pe sosea, la nivelul profesoarei careia trebuie sa-i „duci ceva”, la nivelul asistentei medicale din spitalul in care te-ai operat de apendicita care nu reactioneaza uman decat cu stimulente materiale.
  Solutia care se contureaza si in mintea lor frageda este una singura pe care ei insa la varsta lor au o scuza de a nu o evalua: traim intr-un stat eminamente mafiot, unde seful statului nu poate fi ca sef al unei armate de mafioti decat un mafiot sef, unde nimic si nimeni nu se misca fara a da „dreptul”, unde legea naturii si cea juridica a devenit metoda mafiota de care pe care, santajul, spaga, cruzimea, lipsa de respect si de orice valori. Este singurul mediu in care se mai poate supravietui in acest tinut al faradelegii instaurate institutional: mediul infect mafiot cu regulile si metodele sale.
  Scopul in viata a redevenit cel de dinainte de 89: daca nu erai membru de partid, al partidului care era la putere, nu aveai nici un drept, nu contai ca fiinta umana, erai in cel mai scurt timp redus la un sac de box, la o leguma de stors, erai violat si facut „posta” in plina strada, in plina zi, fara nici o retinere, ca si cum se derula un eveniment firesc, natural.
  O singur diferenta dar majora intre ce a fost si ce este:
  atunci aceste lucruri erau o stare declarata normala, recunoscuta, o regula cu doar doua optiuni exprimate practic oficial, „esti cu noi sau te facem”;
  astazi ipocrizia – de ar fi numai ipocrizie ar fi bine – face ca aceste stari de fapt sa fie negate oficial; curvele si securistii care ne conduc, ne judeca, de ancheteaza, ne jefuiesc la drumul mare cu acte si permis de jaf legal se erijeaza in luptatori ai unor cauze nobile, in persoane cu pretentii de intelectuali – educati – civilizati cand in fapt ei sunt toti, fara exceptie (caci nu poti sa ramai si mai ales sa razbati curat intr-o hazna de porci)
  niste mafioti ordinari, cinici, niste putori, niste securisti, adesea autori morali sau chiar fizici ai unor crime si nedreptati oribile, veritabili dusmani ai oricaror valori ale civilizatiilor europene si ai poporului roman.
  Unii fura revolutii, altii flote, altii resursele naturale, economia, altii fura orice drept al unei fiinte umane la demnitate si libertate, altii vand sentinte si unii se vand pe ei insisi si toti se pretind a fi curati, a avea dreptul moral sau de orice fel de a dispune de noi dupa propria pofta, conceptie despre viata, dupa propriile lor interese.
  Clasa politica in integralitatea ei in Romania este o cloaca infecta de mafioti care au razbit, care au invins alti mafioti, cu care ajung periodic la intelegeri si se completeaza sau schimba de ochii lumii la carma hoardelor ce ne jefuiesc si umilesc in fiecare zi si clipa din viata noastra.
  Regii astia sunt goi goluti, si-si expun in fiecare zi pe deplin uraciunea, monstruozitatea si neapartenenta la rasa umana iar noi suntem poporul de masochisti pe care si-l doresc. Le spunem in fiecare zi ca ei arata bine, ca sunt imbracati, ca nu sunt goi si ne facem ca nu le vedem trasaturile de monstrii.
  Cea mai mare vina pe care o avem si de fapt cel mai grav lucru nu este acela ca 83 la suta dintre noi nu mai credem in justitie, in statul de drept sau in ipocrizia numita lupta anti coruptie, cel mai grav este ca din ce in ce mai mult, pe 100% dintre noi nici macar nu ne mai intereseaza aceste statistici, aceste aspecte si ca ramanem impasibili, indiferenti si ne facem prin asta partasi directi la desfintarea noastra ca fiinte umane de catre cei ce au preluat puterea la toate nivele in acest tinut al faradelegii si dispretului fata de oameni.
  Cine neaga ca acesta este un tinut mafiot si nu un stat de drept este pe rand si fara sa excluda ceva , mincinos, sarlatan, infractor, mafiot, dusman al notiunii de stat de drept, de democratie si de respect pentru oameni, este ipocrit si cel mai probabil partas direct interesat – chiar si aidoma copiilor mei de 9-10 ani – in a se adapta si a supravietui in acest sistem si in nici un caz interesat in a-l combate, respinge, expune si trata.
  Am ajuns un stat mafiot condus de mafioti si populat de o natiune mafiota; am ajuns flagelul cel mai periculos pentru civilizatiile si democratiile europene in care incercam aidoma infectiilor, virusilor, microbilor sa ne infiltram.
  Cand cei mai multi dintre noi si dintre cei ce si-au castigat prin crime si infractiuni dreptul de a ne conduce vom ajunge sa ne fie rusine de noi insine, ca existam, de apartenenta noastra (benevola sau prin simpla nastere) la aceasta natiune, cand vom ajunge sa ne rugam oricarui Dumnezeu, chiar si celui in care nu credem sa ne ierte ca am infestat planeta abia atunci putem incepe un real proces de vindecare. Pana atunci vom continua sa fim ceea ce suntem, o ceata de talhari ordinari, sa meritam ceea ce avem si intr-un ultim efort de constiinta sa speram ca vom disparea cat mai curand si definitiv ca natiune, de pe planeta si din memoria fiintelor umane.

 2. Studiul a fost facut de Transparency International – Romania (scrie in articol)

  Nu suntem un stat mafiot ci un stat condus de talhari si promiscuu. Continui sa afirm ca mafiotii au onoare. Ai nostri conducatori nu au. Nici onoare, nici morala, nici viziune, nici strategie economica aplicabila la nivel national ci doar interese personale! Singura strategie de interes national este GENOCIDUL! Atat.

 3. Pingback: Codul lui… Gioconda ! « George Valah Blog

 4. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 46) « Blogul lui Teo Negură

 5. Pingback: PONTA vs DRACU | Madi şi Onu Blog

 6. Pingback: Ultima ninsoare « Blogul lui Teo Negură

 7. Pingback: Poveste de vis (18) « Blogul lui Teo Negură

 8. Pingback: (EU) Manifest pentru iubire | Cristian Dima

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s