12 comentarii la “Parodia „Tentativa de mituire a Fatuloiului” a scos la suprafata cloaca si mizeria instaurata in Politie si Parchete!!!

 1. CV-ul lui Dan Valentin Fatuloiu

  Data naşterii: 27.06.1956 în municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul
  Mehedinţi;
  Starea civilă: căsătorit, are un copil.

  Studii: Facultatea de Drept 1981;
  Curs postuniversitar, specialitatea „criminalistică”;
  Încadrat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în anul 1978.

  PERIOADE DE ACTIVITATE:
  20 ianuarie 2005 – prezent – inspector general al Inspectoratului General
  de Poliţie;
  2004 – 2005 director al Direcţiei Operaţii din Direcţia
  Generală de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog;

  2001-2004 director general adjunct al Direcţiei Generale de
  Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog;
  2000-2001 director general al Direcţiei Generale de Poliţie a
  Municipiului Bucureşti;
  – 1997-2000 şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş;
  1994-1997 şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa;
  1993-1994 locţiitor al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean
  Argeş;
  1986-1993 ofiţer specialist I şi principal III la Serviciul judiciar din
  cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş;
  1978-1986 ofiţer operativ la Biroul judiciar din cadrul Poliţiei
  Municipiului Piteşti;
  1975-1978 elev la Şcoala de ofiţeri activi a Ministerului
  Administraţiei şi Internelor – Arma poliţie

 2. Comentariu Suteu

  Cine este Dan Valentin Fătuloiu? (zis si Harry Potter)

  Fostul chestor al Poliţiei Romane, Dan Valentin Fătului este originar din Topoloveni. După un stagiu efectuat prin Argeş, perioadă în care s-a „remarcat” în timpul episodului „Berevoieşti”, cand căra dosare cu Dacia pik-up.În în rest a fost un „iliustru necunoscut”.

  S-a făcut remarcat pe bune abia în Damboviţa ca şef al IJP. Nici trecutul moştenit pe linie paternă nu este unul tocmai de invidiat, tatăl său, Nicolae Fătuloiu find torţionarul „ţărănistului” Ion Diaconescu, prin închisorile comuniste. Ion Diaconescu este originar din Dobreeşti Argeş, comună situată la o aruncătură de băţ de Topoloveni.

  Dan Valentin Fătului a fost propulsat în structurie MAI de către naşul său, chestor Nicolae Berechet, la randul lui, fost şef al Poliţiei Romane, personajul care i-a călăuzit paşii spre varful IGPR, şi care, continuă să i-i călăuzească şi-n ziua de azi. Precizăm că Nicolae Berechet a fost cel mai longeviv şef în structurile Internelor, ceea ce i-a facilitat cunoaşterea pană la detaliu a tot ce mişcă în MAI. De fapt se poate spune fără teama de-a exagera, că Berchet este cel care profesionalizat corupţia în MAI şi IGPR.

  Tot despre Dan Valentin Fătuloiu „folclorul” vorbeşte de implicarea în furturile de carburanţi din conductele Petrom şi Compet, fiind considerat omul care, cand nu dădea „ponturi”, dădea „verde” la atacurile asupra conductelor, desigur, contra sacoşe pline cu „paray”. De altfel, şi la această oră, o parte dintre valutiştii din parcarea Hotelului Muntenia din Piteşti rulează valutele chestorilor Berechet şi Fătuloiu. Şi o fac de vreo 17-18 ani încoace, iar odrasla chestorului Fătuloiu, Fătuloiu jr, alias „Alex” dă bani cu camătă, încercand probail să rotunjească şi el cum poate conturile seniorului.

  Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost reînvestit în funcţia de secretar de Stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru că a întîrziat extrădarea, după campania electorală, a verişorului Mariei Băsescu, devalizatorul SNCFR, cunoscutul escroc Mihai Necolaiciuc. Deşi Vasile Blaga nu îl înghitea pe Dan Fătuloiu, el a fost, practic, obligat de Matrozul de la Cotroceni să-l repună în funcţia de secretar de Stat. În perioada în care acesta a fost ataşat al Ambasadei României de la Washington, la indicaţiile pretioase ale lui Băsescu, a făcut toate demersurile necesare împiedicării extrădării în România a lui Mihai Necolaiciuc, care, dacă va ajunge vreodată în ţară, este hotărît să vorbească despre complicitatea lui Traian Băsescu la falimentarea SN CFR-ului. Aşa cum se ştie, Mihai Necolaiciuc a fost numit secretar de Stat în Ministerul Transporturilor de către Traian Băsescu şi menţinut pe funcţie, la indicaţiile acestuia, de către Anca Boagiu şi, mai tîrziu, de către Miron Mitrea. În perioada în care a ocupat funcţia, Necolaiciuc a devalizat, prin achiziţii frauduloase, bugetul SN CFR, prejudiciindu-l cu peste 500 de milioane de euro. Dan Valentin Fătuloiu se ocupă, în continuare, neoficial, de această problemă, iar Necolaiciuc nu va veni în ţară decît după ce nu va mai conta pentru imaginea publică a dictachiorului Băsescu. Momentan, deşi cererea de extrădare făcută de justiţia română a fost aprobată, executarea ei este tărăgănată sub îndrumarea lui Fătuloiu. Sluga în uniformă a Piratului Băsescu lucrează chiar la o schemă prin care încearcă să facă extrădarea imposibil de realizat, cel puţin pînă la prescrierea faptelor penale de care este acuzat Mihai Necolaiciuc. Astfel, chiar dacă se întoarce în România, Necolaiciuc nu va mai avea nici un motiv să vorbească şi să îl implice în scandal pe cel ce i-a fost jupîn şi partener din umbră la furăciune.

 3. Chestorul Fătuloiu este protectorul lui Eftime (unul dintre oamenii de încredere ai lui Vîntu, cel care a plecat la Viena cu misiunea de a obţine „scutirea medicală“ de la un medic din cadrul clinicii private Rudolfinerhaus).

  Citeşte mai mult: http://badeadan.blogspot.com/2010/09/vintu-si-trimis-locotenentul-la-viena.html#ixzz15qB1t6jt
  Under Creative Commons License: Attribution
  Unul dintre protectorii lui Ion Eftime este chestorul de poliţie Dan-Valentin Fătuloiu. Deşi, contactat de noi, acesta a negat că-l cunoaşte pe omul de afaceri piteştean Ion Eftime, relaţia dintre cei doi este de notorietate în Argeş, mai ales că Fătuloiu a fost vreme de cåţiva ani, în perioada afacerii FNI, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Mai mult, atåt Eftime, cåt şi fiul său, actualul patron al Alpha TV Piteşti, sunt la „per tu“ cu Fătuloiu şi îl caută frecvent, pentru diverse favoruri, pe secretarul de stat din MAI. Acest aspect poate fi verificat oricånd de către lucrătorii de la DGIPI, sau DGA, consultånd listingul convorbirilor telefonice ale chestorului. În aceste condiţii, de ce se teme Fătuloiu să recunoască o relaţie cu unul dintre intermediarii lui SOV?

 4. Salut pe toata scriitorimea.
  ajung la concluzia ca o sa-l cautam pe pervesrul da pe „Tg.Ogna.pacat.
  Din pacate pentru noi .sunt TOTI la fel.

 5. In conformitate cu dispozitiile art. 255 alin. (1) raportat la art. 254 C. pen., infractiunea de dare de mita poate fi savarsita in modalitatea oferirii de bani sau de alte foloase necuvenite unui functionar, in scopul ca acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca ori sa intarzie indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri. Pentru existenta infractiunii de dare de mita in aceasta modalitate nu este necesar ca oferirea de bani sau de alte foloase necuvenite sa fi fost urmata de acceptare sau de executare, fiind suficient faptul oferirii de bani ori de alte foloase. De asemenea, nu este necesar ca scopul urmarit – indeplinirea, neindeplinirea, intarzierea indeplinirii de catre functionar a unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau savarsirea unui act contrar acestor indatoriri – sa fi fost realizat.

  2. Faptuitorul care ofera bani sau alte foloase unui functionar, in modurile si in scopurile aratate in art. 254 C. pen., are calitatea de autor al infractiunii de dare de mita prevazuta in art. 255 alin. (1) din acelasi cod, si nu de complice, chiar daca banii ori foloasele provin de la alte persoane, iar actul privitor la indatoririle de serviciu ale functionarului sau actul contrar indatoririlor de serviciu se refera la acestea, intrucat, potrivit art. 24 C. pen., autorul este persoana care savarseste in mod nemijlocit fapta prevazuta de legea penala, indiferent de modalitatea de comitere a acesteia.

  Cauze care inlatura caracterul penal al faptei sau raspunderea penala

  a) legitima aparare;
  b) starea de necesitate;
  c) constrangerea fizica si morala;
  d) cazul fortuit;
  e) iresponsabilitatea;
  f) betia;
  g) minoritatea faptuitorului;
  h) eroarea de fapt.

  In sens general, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita din cauza unei constrangeri fizice careia faptuitorul nu i-a putut rezista. De asemenea, nu constituie infractiune nici fapta, prevazuta de legea penala, savarsita din cauza unei constrangeri morale, exercitata prin amenintare cu un pericol grav pentru persoana faptuitorului ori a altuia si care nu putea fi inlaturat (pericolul) in alt mod.

  Legiuitorul a prevazut ca aceasta fapta nu constituie infractiune atunci cand mituitorul a fost constrans, prin orice mijloace, de catre cel care a luat mita.

  Constrangerea, in cazul infractiunii de dare de mita, se deosebeste astfel de cea generala, ea fiind intemeiata nu pe un pericol grav pentru persoana faptuitorului sau a altuia, ci pe caracterul important si oportun al interesului celui care este determinat, in acest mod, sa dea mita. Ea trebuie sa aiba un caracter real si sa nu fie deteminata, de exemplu, de intentia mituitorului de a obtine cu prioritate un avantaj in raport cu alte persoane. De asemenea, constrangerea trebuie sa mai fie si anterioara promisiunii ori ofertei efectiv infaptuite.

  In afara de cauzele care inlatura caracterul penal al faptei, legiuitorul a prevazut si o serie de imprejurari avand ca efect inlaturarea raspunderii penale, in cazul amnistiei si gratierii, prescriptiei raspunderii penale, lipsei plangerii prealabile si impacarii partilor, precum si reabilitarii. Aceste cauze au caracter general tocmai pentru privesc orice infractiune sau mai multe infractiuni.

  In cazul infractiunii de dare de mita, mituitorul nu se pedepseste in situatia in care denunta autoritatilor fapta, mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat in legatura cu savarsirea acestei infractiuni.

  Momenul in care se efectueaza denuntul, in raport cu acela in care a fost sesizat organul de urmarire, se stabileste de catre organul judiciar competent, facandu-se calculul exact pe zile si pe ore, pentru a se constata daca denuntul este sau nu anterior sesizarii organului de urmarire penala.

  Este important de mentionat aici ca denuntul este exonerator de pedeapsa penala chiar daca este facut unei persoane care are, la randul sau, obligatia legala de a anunta organul de urmarire penala.

  De asemenea, nu trebuie facuta confuzie intre denuntarea faptei mai inainte de sesizarea mentionata si recunoasterea faptei in fata organului de cercetare penala, deoarece o astfel de recunoastere nu echivaleaza cu denuntarea, ca modalitate de inlaturare a raspunderii penale a faptuitorului.

  INTREBARE PERTINENTA: De ce au fost arestati preventiv asa-zisii mituitori pentru 29 de zile daca cel putin unul dintre ei se autodenuntase anterior? Mai exista magistrati care respecta legile in tara asta sau fiecare a inceput sa judece „dupa propria constiinta”?

  DNA-ul a convins Tribunalul Bucuresti sa-i aresteze pentru 29 de zile pe cei 4 „autori” ai infractiunii de dare de mita (Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea)!!!! Nu conteaza ca cel putin pentru unul dintre „faptuitori” (Chelu) intervine o cauza de exonerare a raspunderii penale!!!

 6. Judecatorul Adina Adriana Radu a precizat ca arestarea celor patru se impunea, printre altele, si pentru ca acestia au vizat mituirea “unui inalt functionar public cu rang de secretar de stat”, iar in discutiile cu acesta au dat dovada de “indrazneala”.

  Pe linia aceluiasi principiu, as intreba magistratii (procurorul si judecatorul de caz) de ce nu l-au arestat preventiv si pe Fatuloiu pentru NERUSINAREA DE A LUA MITA IN PARCAREA MAI? 😉

  Ce cauta in ecuatie Alexandru (fiul lui Fatuloiu) in calitate de … denuntator? Oare nu cumva tanarul era chiar veriga de legatura dintre interlopi, oameni de afaceri si taica-su? Cand a facut denuntul? Cui? De ce se lauda in zona Argesului ca este seful politiei?

  Cei de la DNA au inregistrat convorbirile telefonice dintre Fatuloiu si Chelu sau intermediarii acestuia? Avand in vedere ca denuntul lui Fatuloiu privind posibila mituire a fost facut acum 2-3 luni, ar trebui sa existe probe audio suficiente (NU SCRISE – ACESTEA SE POT FABRICA!!!).

  Ultimele declaratii ale Fatuloiului scoate la suprafata lucruri si mai grave, pe care iarasi unii dintre noi le cunosteam: asasinatele la comanda. Pai daca secretarul de stat cunostea aceste informatii, cum se face ca NU EXISTA DOSARE IN CERCETARE CU ACEST OBIECT? DE CE NU AU FOST TRASI LA RASPUNDERE PENALA POLITISTII SI PROCURORII CARE AU PRIMIT SESIZARILE/PLANGERILE PENALE ALE POSIBILELOR VICTIME DAR LE-AU TINUT IN NELUCRARE SAU LE-AU ARUNCAT LA GUNOI DEOARECE DUMNEALOR ERAU MANA IN MANA CU KILLERII/SNIPERII?

  Toti raspund pentru constitutirea unor grupuri organizate in vederea savarsirii de infractiuni, tainure, favorizarea infractorului, impiedicarea infaptuirii justitiei etc.

 7. Snake esti TARE! In ultimele zile in MAI e ca un cazan sub presiune, sunt curios cand o sa explodeze si ce o sa se aleaga dupa aia din toata structura de la interne.

 8. @ antiqul

  posibil sa cada cateva capete dar asta nu va avea ca efect curatarea sistemului politienesc. de ce? pentru ca in structuri cam 80% sunt de acest tip, pastrand evident proportiile mitei, functie de pozitia ocupata in servicii 😉

 9. Si am trait s-o vad si pe asta: ministrul MAI – Igas – este semi-analfabet. Cand a citit comunicatul revocarii din functie a Fatuloiului si Tobei, ne-a demonstrat tuturor ca la citit in limba materna se afla la nivelul unui incepator (elev de clasa I care abia a invatat alfabetul sau a unui student strain dupa ce a finalizat primul an pregatitor!).

  Pentru curiosi – cititi CV-ul lui Igas aici! Impresionant, ca de altfel asemeni celorlalte nulitati aflate in conducerea tarii. Dar cel mai hazliu suna autocaracterizarea sa la rubrica: „Competente si abilitati sociale” unde se declara …. sociabil, deschis sivolubil hahahaha. Volubil? OMG. Cu cine?

  VOLÚBIL, -Ă, volubili, -e, adj. 1. Care are ușurință și rapiditate în vorbire, care dispune de un debit verbal bogat, curgător și rapid; fluent, curgător, locvace; (despre manifestări ale oamenilor) mobil; prompt; spontan.

  Or, domnul Igas abia de era capabil sa lege doua litere intre ele, ce sa mai vorbim despre usurinta in vorbire!!!

 10. Notarul Cristina Şoric, soţia şefului Poliţiei Neamţ – Aurelian Şoric, este acuzată că ar fi legalizat mai multe documente pentru a-l ajuta pe interlopul ucis zilele trecute să-şi justifice legal acţiunile de cămătărie. (Europafm)

  Deşi recunoaşte că interlopul Gheorghiţă Mărar, i-a solicitat serviciile, Cristina Şoric spune că a evitat să-i ofere servicii notariale.

  Activitatea comisarului-şef, Aurelian Şoric, este cercetată acum de corpul de control al Ministrului de Interne, Traian Igaş.

  Sunt luate în considerare şi declaraţiile publice făcute de acesta după cererea de demitere a sa în urma uciderii lui Măraru.

  Mai mult, şi inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate verifică averea soţilor Şoric.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s