5 comentarii la “PNL propune desfiintarea Curtii Constitutionale

 1. Comentarii adunate din presa

  Zegrean vrea presedinte pe viata 19:45:39, 27 Aug 2010

  Liviu Antonescu : Noul presedinte Zegrean vrea judecator si presedinte pe viata la Curtea Constitutionala. In acest sens este toata ziua la parlamentarii PDL si la consilierii lui Basescu, cu care lucreaza la un proiect de modificare a Constitutie prin care actualii judecatori ai Curtii (numiti de Basescu) sa ramana pe viata, ca si presedintele Romaniei.

  Scalambul asta de Zegrean a dat-o afara pe sefa de cabinet de pe vremea presedintelui Vida, care stia cum sa lucreze la un asemenea nivel si avea si studii juridice coreapunzatoare, si a inlocuit-o cu …sotia soferului sau, care abia acum se screme sa termine facultatea si care habar nu are cum sa vorbeasca cu demnitarii care dau telefon. In plus, exista o multime de magistrat-asistente aduse de fostii judecatori ai Curtii, slab pregatite dar cu averi de invidiat: cate 4-5 case sau vile, 2-3 masini, bijuterii, terenuri etc.

  Uitati-va pe site-ul Curtii si veti vedea averi ce nu pot fi justificate de niste fete tinere de nici 30 de ani. Zegrean le protejeaza, pentru ca el e protejat la randul sau de Basescu. Actualii judecatori sunt f. slab pregatiti, Zegegrean insusi nu a fost decat jurisconsult la Baza Judeteana de Aprovizionare tehnoico-Materiala, nu activitate didactica, nu studii, carti, nu judecator, nimic. Sa se desfiinteze ca vom face economii de peste 10 milioane de euro anual. In perioada interbelica Inalta Curte de Casatie tinea loc si de Curte Constitutionala, iar in SUA nu exista asa ceva.

  Zegrean e mai mult la Bistrita 19:53:08, 27 Aug 2010

  Iosif Tatar : Si cand era doar judecator, dar mai ales dupa ce a fost numit de Bassescu presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean e mai mult la Bistrita decat la munca la Bucuresti. In fiecare joi dupa masa vine cu avionul la Cluj si pleaca inapoi la Bucuresti abia luni dupa amiaza. Asadar, vineri si luni activitatea la Curte este lasata de izbeliste. Mai bine lipsa. Sa se desfiinteze Curtea Constitutionala, iar atributiile sale sa fie preluate de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cum era si in perioada interbelica. Ce judecator poate fi Predescu, care are 83 de ani ? Dar Tudorel Toader de la Iasi, care si el pleaca joia si vine luni seara ?

 2. @ octav

  foarte rau. NU desfiintam institutii din cauza oamenilor ci schimbam oamenii pentru a schimba imaginea institutiilor!

 3. Eu nu am probleme cu CC. Dimpotriva.
  Iti sugerez (sper sa nu sune rau) sa citesti o istorie a Curtii Supreme din SUA (dupa care toate curtile astea se modeleaza). Si acolo instituia si judecatorii sint contestati (si alesi in functie de convingeri) dar proportiile sint altele.
  Cit despre schimbarile de oamenii…cum facem sigur ca nu sint de fapt presiuni politice?
  Reluam un proces, sau schimbam un judecator, pina obtinem decizia/rezultatul dorit?

 4. @ Tio

  mersi pt recomandare dar nu sunt un cercetator in ale CC-urilor din lumea asta. gandesc logic si obiectiv. raman la ideea mea ca in Romania, oamenii aflati in posturi de decizie se fac vinovati sau nu de deciziile luate. de regula, acesti oameni sunt cei mai santajabili, cei mai incompetenti din sistemul respectiv, cum bine spunea cineva de la CSM despre un procuror „Lasa, ma, ca asta-i prostanac, habar n-are de nimic, numa’ bun de sef!” Intelegi? Cam asta e problema.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s