8 comentarii la “O instanta din Romania a dispus reintegrarea in munca a unui mort!!!!

 1. intradevar o astfel de hotarare este lovita de nulitate absoluta. Totusi instanta a dispus reintegrarea in munca a reclamantului, intrucat motivele pentru care acesta a fost destituit nu erau legale. Pentru motive de sanatate doar persoana in cauza – reclamantul – putea sa isi hotarasca singur soarta daca mai doreste sau nu sa isi continue activitatea in functia pe care o ocupa. Post mortem i s-a facut omului dreptate. S-a incercat astfel sa se acorde o reparatie juridica, politica si morala postuma unui om nevinovat Un precedent este deja : Dupa 46 de ani de la condamnarea sa, in urma unui recurs in anulare declarat de procurorul general, Istrate Micescu a fost achitat de Curtea Suprema de Justitie, sectia penala, prin Decizia nr. 2317 din 22 septembrie 1995.

  Istrate Micescu a fost un mare jurist si avocat desavarsit Ursitoarele au vrut ca acela care a fost – si a ramas pana azi – cel mai stralucit avocat pe care l-a avut neamul romanesc, sa castige ultimul sau proces numai in postumitate.

 2. @ studenta de la drept

  complet gresit rationamentul – adica este similar cu al instantei incompetente! exemplul dat de tine are o cu totul alta conotatie si cauza privea un alt obiect!!!!

  Istrate Micescu era cunoscut ca un mare antisemit şi în cadrul funcţiei lui de ministru de justiţie a înaintat şi a impus în mod brutal legislaţia antisemită. În anul 1945, după venirea comuniştilor la putere, prof. Istrate Micescu a fost exclus din barou. A fost apoi arestat, acuzat de „acţiuni de rezistenţă împotriva regimului de democraţie populară” şi condamnat la data de 1 iulie 1948 la sentinţa de 20 de ani temniţă grea. După cum relatează cei prezenţi în sală, în momentul în care şi-a auzit sentinţa, prof. Micescu a replicat judecătorilor astfel: „Mulţumesc generozităţii Înaltei Curţi că mi-a dorit o viaţă atât de lungă în care probabil voi face doi sau trei, iar restul îi veţi face voi!”.

  Istrate Micescu a încetat din viaţă la data de 22 mai 1951, în penitenciarul Aiud. În prezent, el este considerat „cel mai mare avocat român…inegalabil în erudiţie şi rigoare profesională.

  spete similare mai exista. toate referitoare la condamnari politice, reabilitarea imaginii condamnatului si recunoasterea unor drepturi actuale (de exemplu pensionare pentru limita de varsta cu asimilarea anilor de temnita drept vechime in munca conf.Legii 118/90) sau postmortem.

  referitor la subiect, motivele eliberarii din functie nu erau legale si temeinice, da’ omu’ saracu’ … a murit! probabil era perfect sanatos! interesanta logica! haide sa nu cautam justificari acolo unde ele nu exista. multi cercetati penal invoca razbunarile politice ale unui partid sau altul, dar toti constatam ca faptele despre care se face vorbire chiar exista. problema e ca justitia nu solutioneaza dosarele si uite-asa, cu o tara plina de corupti, nu prea avem condamnati!

 3. Snake! In cazul de fata e vorba de o categorie de prosti care nu sunt periculosi, si anume prostii care nu-si dau seama ca sunt prosti. Exista prosti care isi dau seama ca sunt prosti, astia sunt deosebit de periculosi. Ce am patit eu, in anul 2000 fiul meu a dat admitere ca Colegiul National Emanuil Gojdu Oradea absolvind gimnaziul la acelasi colegiu cu media 9.80, directorul de atunci i-a modificat lui si altor colegi media in jos. Cunoscandu-mi copilul nici nu mi-a trecut prin cap sa „cotizez”, 500 parai ca sa nu coboare media si 1.000 parai ca s-o urce. Impreuna cu un prieten aflat in aceeasi situatie am reusit sa probam marsavia, a urmat un lung sir de procese inceput la Judecatoria Oradea. La acea vreme copiii nostri fiind minori au fost reprezentati in instanta de parinti. Cucoana presedinte al completului l-a citat cu perseverenta pe tatal unui baiat, tata care era decedat, lucru mentionat de cei care au facut cercetarea(politie si procurorul de caz)
  De fiecare data s-au stabilit termene largi pentru amanarea procesului, amanari care au luat sfarsit odata cu prescrierea unor fapte si gratierea altora. Astia sunt prostii periculosi prin faptul ca-si dau seama de asta. Mentionez ca procesul s-a lalait in perioada 2001-2008 finalizat cu o constanta a justitiei-2 ani cu suspendare!

 4. @ Ghita

  uite ceva nou pt mine: SPAGA LA DIRECTORUL SCOLII PENTRU A NU-I SCADEA MEDIA REALA A ELEVULUI!!! hahaha! la voi in Oradea s-a ajuns departe, dom’ne! stiam de spaga pentru ridicarea mediei. prin alte parti e vreo 500 euro :))

  cam „putin” a durat procesul ala banal. absolut romaneasca finalizarea, vorba ta: „o constanta a justitiei” noastre. totusi, permite-mi sa te felicit ca reactionezi de cate ori ti se incalca drepturile! putini stiu s-o faca. majoritatea accepta umilinta si batjocura. magistratii – pe cei ca tine – ii considera procesomani!!! mi-as fi dorit sa traiesc intr-o tara de … „procesomani” ca astia. poate, poate abia atunci vom reusi sa vedem o noua justitie. din pacate traim intr-o mocirla in care niste oameni imbracati in robe ne pecetluiesc soarta cu manie, cu incompetenta, cu sange, cu batjocura…

 5. Snake! Nu te mira, chiar asa a fost, doar ca la vremea respectiva circulau paraii, nu euroii!
  Nemernicul ala a decimat cele doua clase a VIII-a din colegiu, elevii cu note de 6-7 au apucat clasele de mate-info-engleza, cei cu media peste 9.50 nu. Doar 2 parinti am avut curajul sa protestam pe fata la aceasta marsavie.
  Concret, am transferat baietii la alt liceu, ne-am prezentat la respectivul director cu probele a ceea ce a facut, spunandu-i ca daca tot se intra in colegiu numai cu spaga sa faca bine sa afiseze la loc vizibil tarifele si persoana de contact(cine incaseaza banii) ca macar alti parinti sa nu mai patimeasca ceea ce am patimit noi si l-am anuntat de ceea ce urmeaza sa-i facem. Mentionez ca respectivul tovaras a instituit o teroare de nedescris in colegiu. Am inceput memoriile peste tot, am reusit sa ajungem pana la tov. Maior, ministru al invatamantului la acea vreme, dar vorba aia „nimeni nimic”. Pe langa asta am primit noi, care am sesizat porcaria amenintari ca ne punem cu fiul unui colonel de securitate(directorul) si o sa vedem noi pe dracu’, ei asta a fost momentul in care am vazut negru in fata ochilor si am inceput o lupta fanatica,asa, care pe care. Toate memoriile noastre au sfarsit uitate prin sertare, asa ca ne-am adresat presei, in prima faza ziarul Bihoreanul, dupa aceea PRO TV si Antena 1, spre cinstea ziaristilor ei au fost singurii care ne-au ajutat in prima faza, in urma articolelor si a reportajelor a inceput urmarirea penala impotriva respectivului nemernic. Procesul care a urmat a durat 7 ani pe ruta Judecatoria Oradea-Tribunalul Bihor-Inalta Poarta(pardon Curte)-Tribunalul Cluj-Judecatoria Cluj Napoca finalizat cu hotararea care reprezinta o palma pe obrazul notiunii de civilizatie umana.
  Ce am reusit sa realizam,noi,cei doi „tatici” considerati nebuni la acea vreme prin lupta noastra cu un sistem tembel :
  -baietii nostri si nu numai ei, au fost incadrati dupa recalcularea mediilor pe locurile meritate la Colegiul Gojdu, au absolvit cu succes atat liceul cat si facultatea;
  -ca parinti ne-am recastigat si pastrat stima copiilor nostri si le-am demonstrat ca e bine sa fii demn si sa nu te lasi c…t pe cap de toti nemernicii;
  -nemernicul de director a fost schimbat din functie, el a avut nopti albe in cei 7 ani de procese, nu noi. In plus de asta si-a cheltuit banii furati in justitie, porcariile prin care oamenii faradelegii l-au facut scapat au costat enorm;
  -dupa scandalul nostru s-a trecut la repartizarea computerizata a candidatilor la liceu, macar alti parinti nu sunt obligati sa patimeasca ceea ce am patimit noi.
  Snake, m-ai intrebat o data daca li se intampla ceva nemernicilor, uite nu, ii ajuta Anticristu’. Tov. fost director Nita este profesor la acelasi colegiu e drept cu „ciocu mai mic”. Prietenul Radu Crican, cu care am pornit lupta cu marsavia a murit intr-un accident stupid pentru ca un tampit nu a franat la timp un TIR strivindu-l in masina. Daca intereseaza alte aspecte pot sa trimit prin mail articolele din presa si hatararea instantei.

 6. @ Ghita

  stii care e frumusetea mesajului tau? esenta e cuprinsa in urmatoarea fraza: „ca parinti, ne-am recastigat si pastrat stima copiilor nostri si le-am demonstrat ca e bine sa fii demn si sa nu te lasi c…t pe cap de toti nemernicii” atitudinea ta a reprezentat un urias exemplu de educatie practica pentru fiul tau. te felicit inca o data in calitate de tata.

  daca vrei sa-mi trimiti si alte detalii, ai adresa mea de e-mail, nu?

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s