9 comentarii la “„Miros de rugină de lanţ” – Adrian Păunescu

 1. Sper sa n-am iarasi dreptate, dar cred ca instanta va respinge recursul formulat de avocatii lui Diaconescu. Pacat de profesionalismul si munca dlui av.Mateut! Si va ramane in arest o vreme bunicica. Este intr-adevar pericol … politic concret, nu pericol public! Mare diferenta!

 2. @ incertitudini

  da, ca poet are o valoare incontestabila, ca om politic a avut curajul sa recunoasca ca este adeptul structurii politice de stanga si a ramas neclintit in crezul acesta in rest nu ma pronunt pentru ca n-am suficiente date.

  pacat este ca cei care am trait perioada „Cenaclului Flacara” n-au inteles esenta miscarii in sine. acolo era libertate, nu surogat. probabil iti trebuie o anumita logica sa intelegi in profunzime fenomenul de atunci!

  dar… asa cum e specific romanului, valoarea reala a unui om va fi recunoscuta post-mortem!

 3. Recursul lui Diaconescu si Parv (Agerpres)

  Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, s-a referit în principal la neregulile săvârşite de procurorii DNA în instrumentarea anchetei şi de judecătoarea Elena Zamfir de la Judecătoria Sectorului 1, cea care a decis, miercuri, arestarea celor doi inculpaţi pentru 29 de zile. Astfel, Mateuţ a arătat că judecătoarea a fost incompatibilă cu acest caz, deoarece s-a antepronunţat atunci când a admis cererea procurorilor de percheziţionare a casei lui Dan Diaconescu şi a sediului OTV. El a mai susţinut că procurorii l-au audiat pe patronul OTV doar în calitate de învinuit, nu şi de inculpat. Avocatul a pus la îndoială şi criteriile după care procurorii au tradus „limbajul codificat” ce apare în convorbirile telefonice aflate la dosar, întrebându-se de unde ştie DNA că ”două plasme” înseamnă ”200.000 de euro” sau că ”127 negre” înseamnă ”127.000 de euro”.

  Mult mai ”colorată” a fost pledoaria procurorului Gheorghe Bocşan, cel care a şi desfăşurat ancheta în acest dosar. Anchetatorul a ţinut să clarifice împrejurările care l-au determinat să-l pună sub acuzare de Dan Diaconescu, deşi acesta avea, în urmă cu un an, doar calitatea de martor în dosar. El a arătat că Doru Pârv l-a minţit în timpul anchetei, atunci când a adus un cazier ”curat”, deşi acesta fusese condamnat pentru furt. Bocşan a explicat că acesta a fost şi motivul pentru care a schimbat încadrarea juridică în cazul lui Pârv din trafic de influenţă în infracţiunea de şantaj. Procurorul susţine că în momentul în care a fost minţit de Doru Pârv şi-a dat seama că nu era nici pe departe clarificată participarea altor persoane în acest caz de şantaj şi a luat decizia să continue cercetările. Urmarea au fost peste 18.000 ore de convorbiri telefonice înregistrate, cuprinse pe 15 DVD-uri şi două înregistrări ambientale, probe care atestă, în opinia lui, vinovăţia lui Dan Diaconescu. Pe baza acestor noi probe, Gheorghe Bocşan a luat decizia de a-l pune sub acuzare pe patronul OTV. Procurorul a declarat că şi Dan Diaconescu a minţit când a fost audiat ca martor.

  În ultimul cuvânt, Dan Diaconescu le-a spus judecătorilor că acest dosar este o înscenare împotriva lui pusă la cale de procuror.

  La rândul său, Doru Pârv a afirmat că nu este ghicitor, ci clarvăzător şi că are patru atestate de la institute de parapsihologie din străinătate. El a susţinut că banii de care se vorbeşte în dosar erau o datorie a primarului către el, iar Dan Diaconescu nu are nicio legătură în acest caz.

  Pronosticul meu: recursul va fi respins. Si lupta continua pe aceeasi frecventa!

 4. DIACONESCU ESTE LIBER!

  Pentru prima oara in viata ma bucur ca am estimat gresit! BRAVO! Interesanta este motivatia acestei instante si reactia procurorului Bucsan! Recursul avocatilor lui Doru Parv a fost respins avand ca motivatie o condamnare mai veche – din 1999 – pentru furt, aspect ascuns de acesta in timpul cercetarilor! Mi se pare o motivatie destul de fragila, avand in vedere ca a trecut atata timp de la savarsirea faptei si cu siguranta a fost reabilitat de drept!

 5. sunt o pensionara de 62 de ani, fosta asistenta medicala, am plans si am ras la eliberarea lui diaconescu, sa dea dumnezeu sa ajunga presedinte sa ii puna la zid pe toti care ne-au distrus visele, sperantele in mai bine, tot ce a ce speram ca o sa fie frumos. sa-i dea dumnezeu putere sa lupte cu acesti tirani. dl-le diaconescu va iubesc , va admir si tineti-o tot asa, sun un fan al emisiunilor otv, am pierdut multe nopti la emisiunile dv. cu multa dragoste si admiratie. anca esanu

 6. Romanie cu plete carunte…
  De Florescu Gheorghita, Slatina, Olt

  Romanie, cu plete carunte,
  Azi, amarul ne-neaca pe toti
  Romanie, cu forme rotunde,
  Ai ajuns o tara de hoti!

  Parlamentul?! Arena de circ!
  Aici dorm alesii si-si fac legea lor,
  Traiesc ca nababii, se cearta de zor
  Si nu li-i rusine un pic!

  Ne tratati cu dispret si de sus,
  Iar prin case plantati microfoane,
  Voi dormiti in palate de lux
  Si copiii ne rabda de foame!

  Te-am vandut ca pe-o vaca de muls,
  Mor batranii rapusi de dureri;
  Umilinte si lacrimi s-au strans
  Caci azi, e mai rau decat ieri!

  Batranei rascolesc prin gunoaie,
  Dup-o coaja de paine macar,
  89?! O apa de ploaie,
  S-a luptat si murit in zadar!

  Vai de noi, traim vremuri amare,
  Azi, de vrei, nici sa mori nu mai poti;
  Nu-i nimic, de nu-s bani de-ngropare,
  Saracia ne-ngroapa pe toti!

  Iar cand tara coboara la vale,
  Ne e foame si-i frig si ni-i greu,
  Mai speram sa existe o cale,
  O sansa si un Dumnezeu!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s