5 comentarii la “Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale doar prevederile referitoare la … pensiile de serviciu ale magistratilor :))

 1. @ octav

  amandoi am prevazut decizia CCR. si nu numai noi. naivi au fost cei care au crezut intr-un alt rezultat cum naivi sunt cei care mai afirma ca exista justitie in tara asta!

 2. Ma surprinde ca in toata presa se vorbeste despre neconstitutionalitatea constatata pe intreg articolul 1!!! Daca Agerpres a emis un comunicat eronat, atunci vina nu-mi apartine. Apreciez agentia, considerand ca este o sursa impartiala si obiectiva. Daca insa stirea este corecta, atunci constat ca in presa se face o periculoasa manipulare!!! De ce spun asta? pt ca doar pe lit.”c” a art.1 s-a pronuntat si argumentat neconstitutionalitatea NU si pe celelalte prevederi referitoare la … Legea 19/2000 rep.! Chiar n-a observat nimeni divergentele remarcate de mine? Nu mai exista oameni cu creiere limpezi, rationale? CCR, prin aceasta decizie, a ridicat la rang de constitutionalitate… DISCRIMINAREA intre diverse categorii profesionale! A se citi argumentul judecatorului Predescu cu privire la diferenta dintre magistrati si ceilalti muritori ai romanicii. Magistratii se bucura de un statut constitutional pe cand ceilalti pensionari au un simplu statut legal.Când este statut constituţional, nu poţi nici adăuga, nici completa, nici modifica, nici desfiinţa prin lege pentru că e prevăzut în Constituţie„, a adăugat Predescu, indicând articolele 124 şi 125 din Legea fundamentală care se referă la statutul judecătorului.

  L-as intreba pe distinsul judecator LA CARE ARTICOL DIN CONSTITUTIE SE REFERA ATUNCI CAND INVOCA STATUTUL CONSTITUTIONAL AL MAGISTRATILOR, AVAND IN VEDERE CA SESIZARILE CATRE INSTITUTIA DIN CARE FACE PARTE AVEA DREPT OBIECT (in principal) REDUCEREA NECONSTITUTIONALA A PENSIILOR PUBLICE SI A CELOR SPECIALE? SE STIPULEAZA UNDEVA IN CONSTITUTIA NOASTRA DREPTUL MAGISTRATILOR LA PENSII SPECIALE?

  La articolul 124 din legea fundamentala se prevede ca „Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii” iar la articolul 125 se stipuleaza ca judecatorii sunt inamovibili, iar functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior. Unde se instituie statutul constitutional al magistratilor privind pensiile speciale? In ce mod s-a putut extinde interpretarea celor 2 articole? Dezgustator!

 3. La noi nu functioneaza doua lucruri: administratia si justitia. Decizia CCR este in concordanta cu principiul fundametal de gandire a clasei politice de la noi si anume „Eu si ai mei sa avem tot ce ne dorim, dupa care n-aveti decat sa ne pupati cu totii in c…r!”

 4. @ Ghita

  cu alte cuvinte, la noi NU FUNCTIONEAZA STATUL! evident ca principiul despre care faci vorbire este primordial si fundamental, de aceea mi s-a facut greata cand am auzit ca AMR-ul (Asociatia Magistratilor din Romania) au trimis ajutoare la sinistrati. dupa ce ne-au saracit complet, pana la inanitie, acum ne arunca un os aproape gol si cu asta, vezi doamne, si-au spalat obrazul fata de restul romanilor. injositor si oribil. romanii n-au nevoie de mila si de pomana. ei vor sa aiba locuri de munca si un trai decent!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s