10 comentarii la “Rusinoasa Motivatie a arestarii lui Dan Diaconescu si Doru Parv

 1. Banuiesc ca domnul BOC si BASESCU cunosc prea bine faptul ca vistieria statului roman este goala si ca vor acuma sa ne ia din pensii si din salarii sa astupe gaura din buget. Acuma, colac peste pupaza, il aresteaza pe jurnalistul Diaconescu, pentru ca mai tarziu sa-i plateasca acestuia daune morale pentru retinere abuziva. La cat se vor putea estima aceste daune morale?!… se vor plati din pensiile si salariile noastre care vor fi diminuate cu 16 procente?…
  sau procurorii care au dispus arestarea preventiva pe 29 de zile vor plati cumva din propriul buzu nar oalele sparte? Ah, pardon, ei sunt magistrati si beneficiaza de inamovibilitate!… Mäi, sa fie, cum exclama uneori distinsul si regretatul profesor Antonie Iorgovan, Dumnezeu sa-l ierte!

 2. Iata articol preluat din presa internationala care il denigreaza pe Diaconescu conform informatiilor primite de la alti jurnalisti romani care cica s-ar delimita complet de cazul in speta (CBC News) : „ilustrul” jurnalist Cristian Tudor Popescu declara:
  „În fiecare noapte el (n.r.Dan Diaconescu) a incălcat continuu cele mai elementare reguli de jurnalism si norme sociale. Acest post de televiziune a prezentat oameni morţi … dar nimeni nu a luat o poziţie”. Din cate se stie, stimabile CTP, postul OTV este sau nu campion la amenzi dispuse de CNA? De ce nu puteti fi obiectiv si corect fata de cei care totusi cunosc adevarul – sunt chestiuni publice, destul de mediatizate!!

  Dar dumneata, ca jurnalist, fost presedinte al CRP, consideri ca este normal sa instigi privitorii si cititorii la dispret fata de anumite persoane publice? Este firesc sa emani constant ura viscerala devenita deja proverbiala? este deontologic sa afisezi saracie plimbandu-te cu o Dacie veche iar in realitate sa fii bine pozitionat financiar, actionar prin diverse locuri etc.? Vorba aia: „una vorbesti si alta fumezi” nu?

  Pentru limbajul glazurat si pentru atitudinea vesnic inflamata, ai fost vreodata amendat de CNA, cercetat de DNA sau arestat de vreo instanta? Despre ce obiectivism vorbiti cand in aceeasi media exista televiziuni care prezinta inmormantari, cadavre, violuri, crime (vezi stirile de la ora 17,00 ale Pro-Tv-ului) in acelasi format OTV-ist? Aceste televiziuni, din perspectiva si logica dumitale, nu incalca aceleasi norme si reguli? Sau judecam jurnalistii functie de trustul din care fac parte si nu functie de codul deontologic, universal valabil, domnule CTP? Oare dvs.n-ar trebui sa fiti un exemplu pozitiv de jurnalist tip „Asa DA”? ? N-ar trebui sa fiti demn, vertical si neobedient niciunei structuri? Va puteti privi dimineata in oglinda? Dar seara sunteti multumit de ceea ce ati facut peste zi? Ce legatura au emisiunile lui DDD cu si despre oameni morti/disparuti/violati/batuti etc. cu … arestarea si santajul? Dar „haznaua” OTV cu arestarea sa?

  Curiozitate – Oare cand v-ati simtit mai mandru ca ziarist roman: atunci cand ati adus osanale lui Iliescu si minerilor in 13-15 iunie 1990 sau cand v-ati dezis de „infractorul” Dan Diaconescu?

  Precizez ca articolul mentionat este preluat de toate publicatiile internationale! Grav, mizerabil si complet subiectiv! Iata cum se face presa si in alte tari cu vechime in democratie!

  UPDATE: Dialog la Realitatea TV intre CTP si Iulian Fota – consilier pe probleme de securitate al presedintelui Basescu (Curentul)

  „CTP: Ce vârstă aveţi?
  Fota: 45 de ani.
  CTP: Deci aţi fi putut colabora cu Securitatea.
  Fota: Şi dumneavoastră.
  CTP: Da. Şi eu. Dar dumneavoastră vă comportaţi ca o persoană antrenată de Securitate.
  Fota: Dumneavoastră vă comportaţi ca o persoană care se poate să fi avut legături şi dincolo de Securitate. Ce valoare au afirmaţiile astea?
  CTP: Ştiţi care e valoarea? Se uită lumea la noi şi lumea apreciază. Oamenii apreciază acum care dintre noi se comportă ca un securist şi care nu.
  Fota: Dar ca un kaghebist, care se comportă?
  CTP: Nu ştiu, dumneavoastră ştiţi.
  Fota: Dar de ce vă uitaţi în jos?
  CTP: (tăcere)… Aa, ca un kaghebist?!… Aa, asta-i altă metodă… Da’ dumneavoastră? Da’ dumneavoastră de ce zâmbiţi tot timpul? Ca să daţi impresia că sunteţi relaxat şi noi crispaţi?!“

  Din acest moment, CTP nu a mai părut interesat de ideea de dictatură şi cenzură a presei pe care Realitatea voia să o inducă telespectatorilor, ci mai degrabă de a încerca să îl denigreze şi să îl atace la persoană pe Fota, ducând discuţia în zona derizoriului. Culmea, acest spălător de cadavre media este chemat mereu la ordine de către şeful său, Vîntu, în calitate de parte neutră în discuţiile din platourile Realităţii, dar de fiecare dată reuşeşte să se descalifice. Dar CTP nu este legat sufleteşte numai de SOV, ci şi de Bogdan Chirieac sau de Adrian Ursu. Anul trecut, pe blogul personal, jurnalistul Dan Badea scria despre cârdăşia monetară dintre cei enumeraţi mai sus. Astfel, Badea dezvăluia că şeful de la „Gândul“ al lui Bogdan Chirieac, Cristian Tudor Popescu, este asociat în două dintre afacerile lui Bogdan Chirieac, alături de alţi ziarişti productivi, sub aspectul afacerilor, din fosta redacţie de la „Adevărul“. Cei doi „deontologi“ şi-au investit banii câştigaţi de la „Adevărul“ în firmele „Theodora Consulting“ SRL şi „Crucişătorul“ SA (editorul ziarului „Gândul“). Astfel, în prima dintre firme, Bogdan Chirieac este asociat cu Adrian Ursu (19,5%), Cristian Tudor Popescu (19,5%), Lelia Munteanu (19,5%) şi Marius Niţu (2%). În „Crucişătorul“, Chirieac îi are ca tovarăşi pe Adrian Ursu (6%), Lelia Munteanu (6%), Cristian Tudor Popescu (14%), precum şi pe Adrian Sârbu, prin Publimedia Internaţional (68%).

  Mania proletară a CTP-ului

  Cu mania proletară care îl caracterizează, „proprietarul adevărului absolut“ şi al coloanei vertebrale fără scolioză a presei româneşti, CTP, a lansat în urmă cu câteva zile un atac veninos şi la adresa patronul OTV, Dan Diaconescu. În limbajul său metalic de şurubar-şef devenit jurnalist peste noapte în celebrele programe de reconversie profesională de la începuturile anilor ‘90, CTP a numit această televiziune „hazna mediatică“ pentru ştirile pe care chiar trustul Mediapro, din care face şi el parte, le-a patentat şi le difuzează în toate jurnalele de ştiri, fie că sunt la orele 13, 17 sau 19. „Acest ins nu este jurnalist, nu a fost niciodată, a călcat în picioare, în fiecare noapte, cele mai elementare reguli ale jurnalismului şi ale convieţuirii dintre oameni. Când au fost prezentaţi pe ecranul acestei televiziuni morţi, cadavre dezbrăcate la morgă, handicapaţi fizic şi mental, când s-au folosit cele mai josnice mijloace legate de fiinţa umană pentru rating, nu s-a sesizat nimeni. Nici măcar distinsa noastră breaslă. Avem colegi care s-au dus la OTV, alături de domnul Diaconescu, să discute ore în şir, validându-i această hazna mediatică“, a vituperat moralistul-şef de la „Gândul“. La fel ca şi OTV, trustul Mediapro – care deţine postul de televiziune PRO TV – promovează emisiuni identice, precum „Happy hour“, prezentată de Cătălin Măruţă. La astfel de scursuri televizate sunt invitate foarte des personaje precum „clarvăzătoarea“ Carmen Harra, care – chipurile – ghiceşte câte avorturi au făcut diverse personaje mondene ridicate la rang de vedetă de astfel de televiziuni. Başca, ghicitoarea Mama-Omidă de SUA mai dă şi rateuri urmate de „comunicate de presă“. Credem că era suficientă şi o erată, aşa cum este însuşi CTP-ul pentru mass-media din România!

 3. @ studenta de la drept

  nu fi idealista! nu vor plati magistratii nimic, poporul insa da. dar cui ii pasa de asta? noua sau lor? iata insa ca dupa arestarea lui Diaconescu la comanda politica, a venit si bomba de la CSAT. curios, jurnalistii tac! la fel ca in vremea comunismului. ici-colo, destul de timid, mai declara cate unul ca se vor gandi de 100 de ori inainte de a asterne un cuvintel pe hartie! halal jurnalisti! halal libertate! halal caini ai democratiei! arestarea lui Diaconescu a fost primul gest de hinghereala a cainelui turbat, care – nu de putine ori – scotea pe piata subiecte grele de coruptie ce aveau ca subiecti direct implicati politicieni, ministri, edili etc. dar – asa cum ne-am obisnuit de 20 de ani – faptele lor au ramas numai la nivelul de „bombe” jurnalistice, neajungand cazuri solutionate definitiv de justitia romana prin condamnarea celor care se faceau vinovati pentru faptele lor. haideti sa privim realitatea asa cum e si nu cosmetizata, subiectiva sau partinitoare. va spun insa ca e hada rau. asta ca sa nu va speriati prea tare.

 4. Hârtia asta este o bătaie de joc, în ultimă instanţă. Şi reflectă cel mai bine bătaia de joc la nivel naţional pe care trebuie să o îndurăm permanent…

 5. @ cristian

  ai perfecta dreptate: este batjocura nationala. si cand spun asta, ma refer la atitudinea tuturor institutiilor statului fata de cetateni! functionarii publici si magistratii (care nu sunt functionari publici) isi incaseaza salariile (majoritatea nesimtite) din banii nostri insa nu ne ofera in schimb nici eficienta, nici profesionalism, nici legalitatea deciziilor!

  recent CSM-ul a raspuns la sesizarea unui justitiabil in care acesta reclama abuzurile unor procurori si judecatori. raspunsul a sosit poarta o semnatura indescifrabila – asta pt a nu se identifica inspectorul ce se face raspunzator de asemenea aberatii! – de aceea consider ca vina o poarta Florica Bejinariu care este presedinta institutiei, iar in cuprinsul acestuia se apreciaza ca: nerespectarea unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila NU REPREZINTA UN PERICOL SOCIAL CONCRET, neimpunandu-se raspunderea vreunei persoane pentru aceasta – opinie COMPLET CONTRARA ATAT PREVEDERILOR INTERNE CAT SI A CELOR DIN CEDO!!!

 6. Fiecare cetatean,de la presedintele tarii pana la ultimul amarat TREBUIE sa se bucure de aceleasi drepturi si indatoriri fata de societate.Oricine incalca legea TREBUIE sa plateasca.Totusi masura arestarii preventive este o masura extrema si cred ca TREBUIE aplicata celor care intr-adevar constituie un pericol social iminent.Nu inteleg CIRCUL pe care unii procurori din diverse parchete il fac ( de la cine putere?…) instituind masura arestarii preventive.Sunt foarte multe cazuri in care ADEVARATII INFRACTORI PERICULOSI se plimba in voie nederanjati si comit noi si noi suferinte oamenilor nevinovati.La un om ca Dan Diaconescu,( vezi si Gigi Becali) cred ca nu se impunea sa se ia o asemenea masura RUSINOSA.Nu uitati ca atunci cand un om a fost arestat preventiv cateva zile,iar la recurs alti judecatori au admis cererea de eliberare,acel om al ROMANIEI,A FOST PRIVAT DE LIBERTATE.Plateste cineva ca acel cetatean a stat in arest pe nedrept in acele zile?JUSTITIE CORECTA? DA,DA,DA.ATUNCI SA INTRE LA AREST PROCURORUL CARE A PROPUS SI JUDECATORUL CARE A ADMIS INITIAL PROPUNEREA.Caci am mai spus,fara suparare,CINE A GRESIT TREBUIE SA PLATEASCA.Mai ales ca cei care decid soarta oamenilor sunt platiti din munca noastra.Am TOATA STIMA SI CONSIDERATIA PENTRU PROCURORII SI JUDECATORII IMPARTIALI,C0RECTI SI BINE PREGATITI PROFESIONAL CARE ISI FAC DATORIA LA CEL MAI INALT NIVEL.CINSTE LOR.DAR CE FACEM CU RESTUL??!!

 7. @ niculescu marian

  din pacate judecatorii si procurorii despre care vorbesti la finalul comentariului nu cred ca sunt mai mult de … 20! te satisface? pe mine nu. ar fi fost mult mai bine daca numarul s-ar fi referit la cei ce fac rusine justitiei, indiferent din ce tara ar fi, din pacate, putini au mai ramas si vor fi mai putini.

 8. Un studiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de anul trecut (2009) arată că judecătorii sunt cei mai corupţi dintre toţi oamenii legii şi pretind cea mai mare mită. Explicaţia: judecătorii iau deciziile finale într-un dosar.

 9. Snake! Nu te mira de agramatismul si incultura judecatorilor.Recent am cumparat si recitit romanul lui Jaroslav Hasek „Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial” tradus de un oarecare Jean Grosu, cu neplacere am citit expresii de genul „CFR-ul Ceh”,
  confuzie intre notiunea de „maestru” si cea de „maistru” ca sa nu mai vorbim de copierea incorecta fata de editiile anterioare a expresiilor in germana etc. Pai daca de la un traducator aflu ca exista CFR-ul Ceh, asa trebe’ sa existe si CFR-ul Roman, CFR-ul Englez etc.La motivarea sentintei chiar au cacarisit-o domnii magistrati.
  In opinia mea alde Gigi Becalii si Dan Diaconescu au fost trimisi „la inaintare” de securisti pentru a „face bani”. Au scapat lucrurile de sub control precum ucenicul vrajitor si acu’ pot sa-i pupe in c…r.

 10. @ Ghita

  trecand peste agramatismul judecatoarei, toata motivatia este varza. s-a balbait ingrozitor si n-a gasit portite legale prin care sa-si argumenteze arestarea preventiva pentru care primise clar ordin s-o dispuna! de altfel, completul care l-a eliberat ulterior, a executat un alt ordin politic, dar aici este alta discutie. importante sunt insa numele judecatorilor de la Curtea de Apel, nume care apar in multe dosare importante!!! instanta, a facut un pas inapoi doar pentru a spala imaginea colegilor de breasla, pas facut tot la ordin si nu din proprie initiativa!!!!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s