9 comentarii la “Masurile de austeritate ale Guvernului! Traiti bine?

 1. Snake,am fost telepati,am vrut sa postez Romania trezeste-te cu BUG -mafia,dar vad ca suntem telepati am postat aceeasi melodie dar ca si clipul tau,o seara minunata 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

  Apreciază

 2. Snake! Ma repet, dar consider ca am dreptate, se aplica „neabatut” principiile enuntate de d-l Blaga „Castigam alegerile si toti banii vin la noi” si de Mircea Ciumara „Sa plateasca populatia”.

  Nu se precizeaza nimic despre datoria de 600 milioane dolari neachitata de Dinu Paturiciu din 2003, de dobanzi si penalitati (aplicate ferm firmelor oamenilor de rand) nici nu se pomeneste si Paturiciu este doar un caz mititel fata de garantii de stat acordate aiurea.

  Nici o vorbulita despre reducerea numarului exagerat de functionari publici(exemplu la Directia de Finante Bihor in 1997 existau 3 directori, acum avem 11 si de 4 ori mai multi angajati).

  In Oradea numai dr Lazar a pensionat medical pe bani 2000 de oameni apti de munca, sa facem un calcul, „cotizatia” este in medie de 500 euro, adica 500×2000=1000000 euro, si nu e un caz singular in Oradea.

  De asemenea nici un cuvant despre contractele nesimtite cu statul ale firmelor jegurilor care ne conduc(ginerele d-lui Blaga, liderii sindicali si multi altii) toate pe zeci de milioane euro fiecare. Marsavia cu pensiile si salariile e numai inceputul, clasa politica „s-a puiat”, le trebe si la beizadele vile cu piscina interioara, limuzine etc. si astea costa parale pe care le va”plati populatia”.

  Sa nu uitam de biserici, pe masura ce beizadelele popimii termina teologia e musai sa aiba parohie dotata cu biserica noua.Prea mult s-a furat si jefuit. Urmeaza in scurt timp inflatia care este impozitul tuturor impozitelor.

  Dar cel putin eu nu disper, macar justitia functioneaza, de exemplu domnul Costiniu s-a retras la o binemeritata pensioara, va avea succesori la fel de onorabili. Azi am aflat despre o decizie inteleapta a justitiei din Satu Mare, un tip a condus cu viteza excesiva prin oras si a reusit sa omoare un om, avea o alcoolemie de 1,4 la mie si permisul suspendat drept pentru care a fost condamnat „exemplar” la 3 ani cu suspendare. In cazul mentionat judecatorii din Satu Mare l-au condamnat „exemplar” pe individ deoarece este fratele subprefectului judetului. Draga Snake, am inceput s-o iau razna, am cautat in legislatie dar nu am reusit sa inteleg o condamnare atat de aspra pentru fapte asa minore, oricum nu am intelepciunea completului de judecata din Satu Mare!

  Apreciază

 3. @ Ghita

  Ceea ce cunosti tu din zona Bihorului se intampla in toata tara. Chiar crezi ca lucrurile astea nu se stiu si la Guvern/Parlament/Presedintie? Ba da, tocmai aici e buba: se cunosc f.bine si le lasa sa functioneze linistite asa deoarece NOI, cetatenii slugarnici ai acestei tari le permitem asta!

  Daca acum ne izbim de nesimtirea parintilor beizadelelor care ne conduc, sa vezi tu ce-i asteapta pe copiii nostri! Va fi vai si amar de ei, deoarece fiii acestor corupti, banditi si hoti sunt suplimentar si tampiti. Astia nu stiu ce e aia scoala. Ei au trecut cu „pozitia” parintilor prin toate sistemele, au diplome de studii dintre cele mai extraordinare, la scoli, universitati interne si internationale de prestigiu, au finalizat studiile cu 10 si ca sa fie imaginea completa, figureaza si cu niste post-universitare de sta matza in coada, dar despre care dumnealor habar n-au! Important este ca sunt detinatorii unor CV-uri kilometrice care arata doar coruptia sistemului (inclusiv a celui de invatamant) dar NU reflecta in nici un caz PROFESIONALISMUL!

  Daca au ajuns judecatorii satmareni sa afirme ca o condamnare de 3 ani cu suspendare a fratelui suprefectului BH este … EXEMPLARA, in conditiile in care a si omorat un om, ma intreb de ce ne-am mai mira ca Voicu Catalin sta inca dupa gratii chiar daca el a fost doar instrumentul intermediar prin care s-a comis coruptia magistratilor, iar cei care au „dispus” functie de spaga se afla bine-mersi in libertate si… cu siguranta nu se va intampla nimic mai departe. La nemti, dupa unirea cu RDG-ul, prima masura a fost curatarea justitiei! Au fost eliberati din functie toti comunisto-securistii si au angajat magistrati nepatati! La noi s-a tarat mortul asa cum l-a lasat Ceausescu, de aceea avem atata mafie in casta lor. Nimanui nu-i pasa atata vreme cat constientizeaza ca justitia va „recompensa” rapid pe oricare politician corupt ajuns in instanta. Daca politicienii ar fi lovit in ei de la inceput, astazi aveam o alta clasa politica si cu siguranta o alta justitie. Dar nu, ei isi spala rufele in famiglie! Asa e romaneste si asa va ramane! Suntem o tara blestemata din doua puncte de vedere: avem o clasa politica execrabila si o justitie care a distrus un popor! Bomboana pe coliva e insasi poporul care demonstreaza ca este incapabil sa reactioneze la coruptie!

  Iata ce datorii au statele europene fata de banci. Nu’s cum se face ca Italia, fiind pe primul loc, n-are problema Greciei. De asemenea, nu stiu de ce Romania, aflata pe locul 24, cu o datorie de 23,7% din PIB se afla intr-o „criza” genocidiana, din moment ce restul o duc OK. Poti sa-mi explici? Sau cine poate?

  Datoria publica a fiecarui stat european, exprimata atit ca procent din PIB, cit si ca suma nominala (HotNews din Sursa Eurostat)

  1. Italia 115,8 % (1.795 miliarde de euro)
  2. Grecia 115,1 % (300 miliarde de euro)
  3. Belgia 96,7 % (326,6 miliarde euro)
  4. Ungaria 78,3 % (75 de miliarde de euro)
  5. Franta 77,6 % (1.489,025 de miliarde euro)
  6. Portugalia 76,8 % (125 910 miliarde de euro)
  7. Germania 73,2 % (1.700 mld. Euro)
  8. Malta 69,1 % (3,948 miliarde de euro)
  9. Marea Britanie 68,1 % (950,3 miliarde lire)
  10. Austria 66,5 % (184,1 miliarde de euro)
  11. Irlanda 64 % (104,6 miliarde eur)
  12. Olanda 60,9 % (347 miliarde euro)
  13. Cipru 56,2 % (9,5 miliarde euro)
  14. Spania 53,2 % (559,65 miliarde eur)
  15. Polonia 51 % (684,3 mld PLN)
  16. Finlanda 44 % (75 miliarde eur)
  17. Suedia 42,3 % (1.293,753 miliarde SEK)
  18. Danemarca 41,6 % (689,036 miliarde Dkk)
  19. Letonia 36,1 % (4,7 miliarde LVL)
  20. Slovenia 35,9 % (12,5 miliarde euro)
  21. Slovacia 35,7 % (22,5 mld eur)
  22. Cehia 35,4 % (1.282,29 miliarde coroane cehe)
  23. Lituania 29,3 % (27,1 miliarde LTL)
  24. Romania 23,7 % (116,526 miliarde lei)
  25. Bulgaria 14,8 % (9,79 miliarde de leva)
  26. Luxemburg 14,5 % (5,4 miliarde euro)
  27. Estonia 7,2 % (15,5 miliarde EEK)

  Apreciază

 4. Snake! Scuze pentru intarzierea cu care raspund, sper sa fie totusi primit. Am sa incerc sa explic de ce la noi e mult mai acuta criza. In primul rand PIB reprezinta suma a 3 componente PIB=C+V+P, fiecare componenta reprezinta:
  C= capitalul constant sau munca trecuta, aici intra terenuri, bogatiile subsolului, fabrici, utilaje etc. mai pe scurt bogatia tarii, care alimenteaza bugetul de stat prin impozite si taxe si constituie baza de productie. Aici s-a furat infiorator de catre unii de teapa lui Paturiciu, Blaga, Becali,Bombonelu etc. cu insusirea profiturilor uriase rezultate de catre jegurile aflate vremelnic la conducerea tarii;
  V= munca vie prestata de o natie intr-o perioada de 1 an. Si aici se fura grosolan prin contracte cu statul cu pagube uriase pentru stat si profituri uriase pentru banditi, cei care fac adevarata munca socialmente necesara au luat de mult drumul pribegiei.
  P= profitul rezultat care nu mai apartine demult Romaniei si romanilor, este dosit in paradisuri fiscale, viloaie, masini de fite etc.
  Suma a 2 componente V+P reprezinta valoarea adaugata.
  Bugetul de stat se formeaza din impozitele si taxele percepute pe cele 3 componente.
  Daca din bugetul de stat se cheltuieste mai mult decat se incaseaza acesta devine deficitar, in UE se accepta un deficit de cel mult 3%. Problema Romaniei este pe langa PIB care sta pe baze nerealiste(cu date falsificate si umflate) si deficitul de peste 8% ceea e foarte grav pentru o tara care nu mai produce aproape nimic urmat de exporturi. Aceeasi problema o are si Grecia cu un deficit de 13.5%.Tari ca Italia, Germania, Belgia cu economii dezvoltate au si deficit mic sau chiar excedent bugetar nu resimt criza. Alte tari ca Ungaria, Croatia, Slovenia din imprumuturi si-au pus la punct infrastructura.
  Nici o banca nu imprumuta o tara care nu prezinta garantii morale, de aceea se conditioneaza imprumuturile de realizarea unor indicatori economici. In plus cu alte tari nu mai tine fenta, au in Romania ambasade cu personal angajat si trimis aici sa reprezinte interesele natiilor proprii si nu sa se imbuibe.

  Apreciază

 5. @ Ghita

  Extraordinar cum a functionat telepatia intre noi. Chiar aseara ma gandeam la tine. Cu teama. Ma gandeam ca ti s-a intamplat ceva. N-ai mai dat semne de atata vreme. Bine ca te-ai intors si m-ai linistit.

  Adevaruri graiesti in comentariu iar formula PIB-ului e bestiala :)) Dar ce zici despre cursul leu-euro – care in Romania are valoarea cuprinsa intre limitele normale comparativ cu economia care este sub zero? Va fi prapad cand euro va fi cotat la adevarata sa valoare fata de leu! Estimez mult peste 6 lei! Viitorul e sumbru. Economia, industria, bugetul s-au dus pe tobogan iar guvernantii, in loc sa vina cu programe de sustinere si relansare a economiei, continua sa fure!

  Apreciază

 6. Snake! Tare as vrea sa te contrazic in privinta cursului leu-euro dar nu pot fiinca ai dreptate! Cu toate astea eu sunt mai pesimist, tare ma tem ca jegurile care ne conduc vor da din nou drumul la inflatie (impozitul tuturor impozitelor si hotia tuturor hotiilor) asa cum s-a intamplat in perioada 1994-2001, inflatie prin care populatia a platit furturile grosolane din banci, cat despre cei care au furat au ajuns oameni de afaceri, politicieni de succes mari magistrati moralisti etc. Mai mentionez ca o inflatie mai mare de 10% reprezinta intr-o perspectiva medie o catastrofa (dpdv economic) echivalenta cu un razboi purtat de doua armate straine pe teritoriul nostru.

  Apreciază

 7. @ Ghita

  cred ca Romania, de cand figureaza ca stat pe harta lumii, n-a avut un guvern mai incompetent decat asta si nici o clasa politica pusa numai pe furat! cat de tembel sa fii sa nu-ti dai seama, chiar hot fiind, ca la un moment dat nu mai ai ce fura pentru ca nu mai ai buget? firmele isi vor inchide portile in continuare, deja peste 300.000 au terminat afacerile, asa ca… ce se va intampla cu romanul? nu va avea loc de munca, nu va avea bani sa-si plateasca ratele bancare, intretinerea etc. deci…? nici nu vreau sa-mi imaginez ce se va intampla la iarna!

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s