16 comentarii la “Mica si Marea reforma in justitie a la Catalin Predoiu!

 1. Snake,intersanta opinia despre „Mica reforma ” si „Marea Reforma”din justiea lui Predoiu,o zi minunata 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 2. snake

  este un ministru prezent în trei guverne, PNL, PDL-PSD şi PDL, UDMR şi independenţi. Crezi că ar fi rezistat dacă nu făcea ce-i zice tătucul de la Cotroceni?

 3. ar trebui incercat in sensul invers al reformei de acum 65 de ani, nu credeti ? Mai ales ca in noul context al Romaniei, statul si individul ar avea obligatia sa se respecte reciproc pentru a nu-si aduce pagube unul altuia, parca… Deci, s-ar putea sa asistam, in viitorul apropiat, la o identificare exacta a aceluia dintre “partemeri” (stat & individ,vreau sa spun) care nu il respecta pe celalalt, in dispretul a tot ceea ce s-a angajat sa faca.

 4. @ marius

  respectul reciproc dintre stat si cetatean a devenit o utopie in Romania! statul a ajuns jefuitorul cetateanului! cred ca acelasi tratament il mai intalnim la rusi si coreenii de nord. am crezut ca nu mai au ce fura si totusi… inca exista rezerve!

 5. @ rahoveanu

  peste tot rezista doar papusile trase de sfori! deja papusile umplu la refuz institutiile statului din Bucuresti pana la ultimul catun din Romania! astazi valoarea nu este un avantaj, concursurile sunt doar formale, cercetarea este abandonata, oamenii cu viziuni sunt eliminati de peste tot pt ca nu cadreaza cu partidul, mafia, reteaua…

 6. @ Incertitudini

  iti amintesti de Ciorbea cand ne vorbea despre luminita de la capatul tunelului? nimeni n-a vazut-o nici astazi! concluzie: sa se termine vrem, dar sa stim si noi cand? daca finalul va fi peste 50 de ani, te satisface? nu s-au sacrificat prea multe generatii pentru … NIMIC?

 7. Scenariul pe care il vad eu cel mai plauzibil e ca statul a fost confiscat si folosit, pt intrese proprii, obscure, criminale, utopice etc de regi, generali, partide, dicatatori, politicieni si altii.
  Exista totusi unii (T.Basescu?) care incearca sa restabileasca/reabiliteze statul. Dar… nu neaparat in folosul cetateanului ci mai degraba ca un scop in sine.
  Cetateanul e la mijloc.

 8. @ Tio

  Nu-mi vine sa cred ce afirmi! Basescu incearca sa reabiliteze statul? My God! E mai rau decat Iliescu. Basescu a distrus complet statul de drept! Probabil nu sesizezi multe chestii in jur. Basescu e capi di tuti capi. e suficient sa analizezi masurile luate in mandatele sale, averile facute de cei aflati in gratiile lui, de comenzile politice care vin cu greutate peste justitie, ANI etc., de distrugerea CFR-ului, a firmelor private, a cetateanului roman… el este cel mai vinovat de tot ceea ce se intampla in Romania. el a declansat un genocid! noroc ca nu suntem multi – doar vreo 18 milioane. in vreo 10 ani ne termina!

 9. Vorbesc doar de stat nu de „stat de drept”
  Vad ca Mafia a ajuns aici la tine asa ca e vremea si pt un supererou nu?
  Cine/Cum ar fi un supererou roman?

 10. @ Tio

  chiar ieri mi-am pus si eu intrebarea asta. sa stii ca am ajuns la un raspuns dureros: in cazul in care s-ar gasi un astfel de erou, in primul rand n-ar putea face nimic singur – are nevoie de echipa (nu mare cat eficienta), insa… va avea nevoie de ani multi pentru a starpi mafia din intreaga tara. ea este peste tot, infipta adanc in tot ceea ce misca, produce si scoate beneficiu! curatenia ar trebui sa inceapa din justitie urmata de institutiile de control: agentii, inspectii, garda financiara etc.

 11. Snake! Daca ma mai ajuta memoria in fata Facultatii de Drept din Bucuresti se gasesc statuile celor care au pus bazele principiilor de drept roman in frunte cu Iustinian. Cei reprezentati prin statuile mentionate, la aceasta ora isi smulg parul din cap vazand ce s-a ales din principiile lor in Romanica noastra. M-as mira sa se aleaga ceva din „Reformaele” d-lui Predoiu, si asta din mai multe motive printre care as enumera:
  -nu exista nici o dorinta reala de reforma deoarece ar afecta interesele mafiotilor indiferent de „culoare politica”
  -conceptia de baza a PDL este aceea a studentilor bisnitari de dinainte de ’89 care cumparau prin canale obscure kenturi, cafele,spray-uri etc.si le revindeau numai „sa iasa banu”, oameni de care nu s-au lipit deloc cele invatate in studentie, studentie cu ani „aprofundati”, adica repetati!
  -chiar daca ar vrea sa faca ceva nu pot pentru ca (citindu-l pe d-l Mazare – clasic in viata) „n-au singe in instalatie”.

 12. Memoriu

  Subsemnatul Rostogolea Cristea Cosmin Dumitru, din Tg-Jiu, str. T. Vladimirescu nr. 64, prin prezenta vă invederez: ** susţinerile din acea întâmpinare înregistrată sub nr. 213 B.J./2010 apărute din frustrarea, iresponsabilitatea şi incompetenţa Doamnei Procuror General sunt ilegale şi nefondate. Prin întâmpinarea nr. 213 B.J./2010 Doamna Procuror General se opune vehemet unei Expertize Topografice care să compare dimensiunile hotarului din acte cu dimensiunea din teren…..**
  Doamna Procuror General nu are nici un drept constituţional sau legal de a se opune acţiunilor mele de **executarea obligaţiei de a face**. E vina domniei sale că vecinii mei şi-au construit un gard pe sub streşinile casei mele, că eu nu pot să recuperez prejudiciul cauzat de hoţi, că eu nu pot să recuperez prejudiciul cauzat de violatorul de domiciliu, de scandalagii, de tulburatorii de posesie…
  Doamna Procuror General ar trebui să răspundă în faţa Legii…avându-se în vedere că a creat o mafie a procurorilor– care bagă la puşcărie oameni nevinovaţi pe fantasmagorii apărute din abuz de putere: susţinerea unei situaţii de fapt contrare înregistrărilor video-audio, folosirea abuzivă a Legii, interpretarea abuzivă a Legii. Doamna Procuror General al României face presiuni asupra judecătorilor în a extermina ziariştii ce contrazic cu probe susţinerile procurorilor.
  În cazul meu doamna Procuror General al României s-a implicat pe o perioadă de 5-7 ani în fi umilit şi traumatizat de abuzurile autorităţii…. TOVARĂŞA PROCUROR GENERAL VREA CA EU SĂ MOR PRIN TORTURĂ PSIHICĂ….
  Invoc unele speţe ale cazului meu:
  – Deşi la data de 04.03.2009 Protestam prin a reclama abuzuri şi persecutări–am fost hărţuit, sechestrat şi torturat timp de 3-4 ore, privat de libertate şi trimis în instanţa pe fantasmagoriile oamenilor Procurorului General. Doamna Procuror General a dat ordin să fie şterse înregistrările sistemului de supraveghere video de la Judecătoria Tg-Jiu, să nu se ţină cont de Legea 60 din 1991, de calitatea mea de protestatar şi de abuzurile jandarmilor… http://www.youtube.com/watch?v=sUT9kcQ8Hio

  – Deşi în perioada anilor 2006-2010 am tot reclamat tulburarea de posesie şi
  distrugerea–-doamna Procuror General a dat ordin să fie tolerate infracţiunile de tulburare posesie şi distrugere, să fie schimbate hotarele din actele de proprietate, să se construiască un gard pe sub streşinile casei mele. În prezent doamna Procuror General al României se opune vehemet unei Experitze Topografice care să compare dimensiunile hotarului din acte cu dimensiunea din teren….. http://www.youtube.com/watch?v=45KWu_mXhDY
  – Mai sunt şi alte speţe…. . Chiar dacă voi muri prin tortură psihică nu voi avea
  linişte şi pace până nu mi se va face dreptate–.
  Să ştie Tovarăşa Procuror General un art. 17 –- Solicit să demisioneze…..
  **ARTICOLUL 17 – Interzicerea abuzului de drept
  Nici o dispoziţie din prezenta convenţie nu poate fi interpretată ca implicând, pentru un stat, un grup sau un individ, un drept oarecare de a desfăşura o activitate sau de a îndeplini un act ce urmăreşte distrugerea drepturilor sau a libertăţilor recunoscute de prezenta convenţie sau de a aduce limitări mai ample acestor drepturi şi libertăţi decât acelea prevăzute de această convenţie.**

 13. CORNELIA GALAVAN 13 ANI DE JUSTITIE IN CARJE PENTRU UN ACCIDENT RUTIER STUPID TRANSFORMAT DE MAGISTRATI INTR-UN ACT DE JUSTITIE SI MAI STUPID.
  13 ANI DE COSMAR DATORAT UNEI JUSTITII INUMANE SI DEGRADANTE.
  RECORD ABSOLUT IN ROMANIA SI UNIUNEA EUROPEANA.
  MAGISTRATII MI-AU DISTRUS VIATA MAI RAU DECAT ACCIDENTUL RUTIER IN URMA CARUIA AM RAMAS INFIRMA.
  AM FOST O NAIVA AVAND INCREDERE IN JUSTITIE SI MAGISTRATI. MAI BINE MUREAM IN ACCIDENT. PENIBILA JUSTITIE.
  MI-E FRICA DE MAGISTRATI SI AM ATAC DE PANICA CAND INTRU IN FATA MAGISTRATILOR.
  Pentru credibilitate cititi articolul ” LOVITA DE MASINA
  , ,, JEFUITA” DE AUTORITATI ” aparut luni 4 mai 2009 si articolul ” VICTIMA UNUI ACCIDENT RUTIER ISI CAUTA DE 12 ANI DREPTATEA ” aparut pe 3 noiembrie 2009, ambele in ‘Evenimentul zilei’.
  Dupa 13 ani de la de la tragedia accidentului sunt prezenta in fata instantei de judecata a Tribunalului Bucuresti !? Recordul absolut nu-mi apartine decat pe jumatate, cealalta jumatate apartine magistratilor deci si Consiliului Superior al Magistraturii care a transormat un accident de circulate rutiera stupid intr-un act de justitie ce dureaza de 13 ani si mai stupid. Acesti magistrati care au comis abuzuri grave, ‘ erori ‘ si hotarari contradictorii ce l-au favorizat pe autorul tragediei prin incompetenta si superficialitate in solutionarea initiala a dosarului au creat o * de alte dosare derivate ce nu au fost solutionate corect nici pana in prezent dupa 13 ani. Avand probe indubitabile am facut plangere la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva magistratlor atat procurori cat si judecatori care au dat solutii
  contradictorii pe acelasi subiect, dar CSM-ul mi-a transmis un raspuns formal mai mult decat incredibil din care reiesea ca magistratii nu pot fi trasi la rasundere de nimeni in Romania. Am protestat infirma in carje in fata CSM-ului fata de rasunsul primit sI am fost primita de Presedintele CSM, Iulian Galca care a dispus o noua verificare a plangerii mele, neprimind un raspuns nici pana in prezent. Purtatorul de Cuvant Morariu Cecilia cunoaste protestul meu. Dispretul fata de ‘ simplu cetatean ‘ l-am intalnit la toate nivelele actului de justitie de la arhivar pana la Ministrul de Justitie si Procurorul General. Ca si alte multe victime ale tragediilor rutiere sau urmasii celor decedati am fost si eu victima fenomenului de coruptie prezent si in actul de justitie ce solutioneaza faptele penale ce au la baza ‘ genocidul rutier ‘. Astfel am adus in fata instantei de judecata cu toata opozitia magistratilor pentru prima data in Romania un expert tehnic-auto ‘judiciar’ pe nume Haidu Teodor, care pentru bani a facut o expertiza falsa ascunsa de magistrati, din care reiesea ca ‘ m-am aruncat in spatele masinii cu o viteza de 14 km/ora ‘ !? Este incredibil ca dupa 13 ani de cosmar petrecuti in ‘ malaxorul justitiei ‘ sa fiu prezenta in fata instantelor de judecata in care sa-mi cersesc ‘ dreptul la viata ‘ in procese civile fara sfarsit deoarece ‘ magistratii europeni ‘ au dispus inuman dar si nelegal ca cel ce mi-a disrus viata si a declansat fenomenul coruptiei, sa nu-mi achite ca daune materiale pensia de intretinere lunara deoarece acesta beneficiaza de ‘ protectie social ‘. INCREDIBIL. El infractorul are ‘ protectie sociala ‘ eu victima infirma si din ce in ce mai bolnava, fiindu-mi in pericol chiar viata, nu.
  Acestia sunt magistratii din Romania cea mai corupta tara din Uniunea Europeana dupa 20 de ani de tranzitie de reforme de forma si nu de fond si acestea in favoarea magistratilor si nu a milioanelor de justitiabili care mai au si calitatea dispretuita de contribuabili la mentinerea si junctionarea sistemului judiciar. Greva nelegala a magistratilor din 2009 care a scos in evidenta
  pretentiile salariale ale celor 6000 de magistrati a scos in evidenta si dispretul acestora fata de cetateni fata de justitiabili, actiunea magistratilor fiind singulara in intreaga Uniune Europeana.
  Consider ca magistratii ca si in tarile normale trebuie sa rasunda pentru faptele lor avand convingerea ca sanctionarea magistratilor duce la reducerea milioanelor de dosare penale si civile ce sunt solutionate anual. Cosmarul meu de 13 ani in actul de (in)justitie, justitie ce incalca pana si logica elementara, ma face sa ma intreb daca magistratul este in slujba ‘ cetateanului simplu ‘ sau cetateanul,contribuabilul este in slujba magistratului ? Ma mai intreb cum ar fi fost solutionat cazul meu daca nu eram un simplu cetatean adica un ‘ nimeni’ sau daca dosarul meu sar fi solutionat intr-o tara normala cu o justitie normala ? Dupa 13 ani in care mi-a fost calcata in picioare demnitatea umana mi-e frica sa mai vin in fata instantei de judecata in care am lesinat, iar magistratul m-a tratat cu indiferenta si dispret.
  Dupa 13 ani de la accident am avut un nou proces pe latura civila la Judecatoria Sectorului 4 si la Tribunalul Bucuresti (dosar nr. 6537/4/2008) in care solicitam ‘ dreptul la viata’ adica plata pensiei de intretinere.
  Abuzurile magistratilor m-au determinat sa proestez in fata Guvernului Romaniei la inceput de secol si mileniu pe 01.01.2001impotriva modului cum sunt solutionate in justitie tragediile rutiere in care pe langa fenomenul de coruptie la care se adauga si o legislatie permisiva ‘ asasinii soselelor ‘ sunt favorizati fiind condamnati la…libertate !
  In anul 2008 din 340 de asasini au fost condamnati cu executarea pedepsei in penitenciar doar 20 de ‘ asasini ai soselelor’ !?
  Acest ‘ malaxor al justitiei’ a fost creat de magistrati datorita nesolutionarii corecte inca de la instanta de fond.
  Nici un magistrat nu a fost tras la raspundere, dimpotriva acestia pe parcursul anilor au promovat.
  MA INTREB CUM S-AR FI SOLUTIONAT TRAGEDIA MEA INTR-O TARA NORMALA DIN UNIUNEA EUROPEANA ?
  DEASEMENI MA INTREB CUM S-AR FI SOLUTIONAT TRAGEDIA MEA DACA ERAM MAGISTRAT SI NU ” SIMPLU CETATEAN ” ?
  JUSTITIA IN ROMANIA NU ESTE INCA IN SLUJBA CETATENILOR.
  AM FRICA DE MAGISTRATI SI INSTANTELE DE JUDECATA.
  MAGISTRATII DUMNEZEI IN ROBE ?
  IN FATA CUI RASPUND MAGISTRATII IN ROMANIA CEA MAI CORUPTA TARA DIN UE ?
  JUSTITIA SI MAGISTRATII AU INSFARSIT O ”REFORMA MICA” DUPA DIMENSIUNEA SI CAPACITATEA LOR DEMONSREATA IN CEI 20 DE ANI DE ”MARI REFORME IN JUSTITIE” , REFORME FOARTE ”STRESANTE” PENTRU MAGISTRATI.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s