11 comentarii la “Florin Costiniu, judecator la Înalta Curte catre Costel Casuneanu: Va jur pe nepotii mei ca am facut tot ce se putea

 1. Snake,super tema blogului tau,este aparte,auzi judecatorul Costiniu sa jure pe viata nepotilor sai….mare ii gradina lui Dumnezeu ,o zi minunata :0
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 2. @ octav

  ciudat, dar pana la urma ii dau dreptate judecatorului Costiniu pt ca si-a argumentat gestul prin neaplicarea corecta a legii, chiar daca in spatele afirmatiei se aflau si niste bani. concluzionand: in Romania poti pierde in majoritatea cazurilor cu dreptatea in mana dar si atunci cand platesti gras ca sa ti se aplice legea corect!

  ma bucur ca-ti place noua mea tema.

 3. Procurorii considera cazul Catalin Voicu drept „expresia uneia dintre cele mai grave forme de coruptie la nivel inalt”. Voicu este senator PSD si vicepresedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului, comisie care realizeaza controlul parlamentar asupra institutiilor publice apartinand sistemului apararii, ordinii publice si sigurantei nationale. A fost consilierul lui Ion Iliescu in perioada 2001 – 2004.

  Intrebat cine ar avea interesul sa-i instrumenteze un dosar politic, Catalin Voicu a refuzat un raspuns explicit, preferand sa raspunda tot cu o intrebare: „La ce se intampla in tara asta, cu avutia nationala, asta era cel mai reprezentativ caz de coruptie? Unde sunt miliardele Romaniei?”

 4. In prefata ghidului de aplicare a codului deontologic al magistratului Florin Costiniu explica si cum judecatorii care calca stramb trebuie blamati:

  * Statutul social si moral al magistratului implica si presupune un mare numar de restrictii, limitari, constrangeri si riscuri asumate, o conduita generala constanta la standarde etice si profesionale de cea mai inalta valoare, cu aplicabilitate permanenta, atat in exercitarea propriu-zisa a functiilor cat si in comportamentul relational social-privat.

  * Pentru profesie, dar si pentru societate, sunt esentiale imaginea si credibilitatea, ca si mentinerea unui inalt nivel de exemplaritate. In acest scop, colectivitatea profesionala insasi trebuie sa-si edifice si consolideze standardele morale, iar sanctiunea incalcarii lor sa se exprime printr-o atitudine transanta de blam si dezaprobare din partea celor in mijlocul carora s-a produs abaterea.

  * Sub aspectul sanctiunilor posibile, diferentele sunt la fel de pregnante: incalcarea normelor deontologice are ca efect blamul profesional, moral, dezaprobarea colegilor cu privire la conduita, in timp ce abaterea disciplinara poate conduce, in functie de gravitate, la cu totul alte consecinte, sub forma raspunderii juridice, pana la cea mai severa, care este indepartarea din profesie. Fragmente din prefata semnata de judecatorul Florin Costiniu, pentru Codul deontologic al magistratului, ghid de aplicare.

 5. Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat in cazul senatorului PSD Catalin Voicu si a cerut Inspectiei Judiciare sa faca verificari. Anuntul a fost facut de presedintele CSM, Florica Bejinaru, care a declarat ca, „luand cunostinta despre acest caz din presa, ca exista date legate de conduita relativ necorespunzatoare a unor magistrati, CSM a sesizat Inspectia Judiciara, care in acest moment efectueaza verificari”

  Domnilor de la CSM, abia acum va faceti ca studiati problema? Vi se pare ca justitia merge brici iar magistratii respecta codul deontologic si legile lor speciale? Daca sunt 100 de magistrati corecti in Romania e bine, dar nici astia nu cred ca-i gasim.Nu e cumva o cifra prea mica raportata la totalul ei de 6500? La noi functioneaza doar Ju$tiţi€!

  Asa cum Elena Turcu si altii ca ea se afla inca in posturi dupa ce au terfelit imaginea magistratului, nu vad de ce Costiniu, prins intr-o retea la fel ca atatia alti colegi de-ai sai, ar trebui tras primul pe roata! Reformarea sistemului judiciar incepe prin reforma resurselor umane de care voua nici nu va pasa! Ce va intereseaza? Averile cladite pe spagi, relatii cu mafiotii, servicii si contraservicii, salarii si pensii nesimtite, asigurarea posturilor caldute familiilor voastre si cam atat. Zero justitie!

 6. Nu mă pot concentra la ce ai scris, îmi place la nebunie noua temă a blogului tău!!!!! SUPERBĂ!
  Ah, sunt ca într-o poveste 🙂

 7. @ Andi

  ti se pare ca e greu de citit sau doar te-a furat tema? mie mi se pare ca se intelege. tema are un mesaj. ma bucur ca-ti place!

 8. Mesajul presedintelui CSM – Florica Bejinaru, la investitura in functie

  Ma adresez corpului profesional al magistratilor pentru a va transmite ca prioritatile mandatului pe care-l exercit sunt, in principal, atingerea tuturor obiectivelor din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare instituit de Comisia Europeana referitor la justitie si eliminarea monitorizarii Romaniei pe justitie. Prioritatea mea este legalitatea, buna functionare a sistemului judiciar si a consiliului.

  Exercitiul nereusit si nefericit intitulat „Punct de vedere privind interpretarea si aplicarea unor dispozitii ale Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare” nu a fost elaborat din dispozitia Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii iar acest fapt trebuie cunoscut de toata lumea.

  Va asigur ca pe toata perioada mandatului meu legea este singurul criteriu care va prima in actiunile mele, ca aveti in mine un partener de discutii si actiuni pozitive, favorabile sistemului si mentinerii independentei magistratului roman.

  Consiliul Superior al Magistraturii este si trebuie sa ramana un etalon al independentei sistemului judiciar si garantul acesteia.
  Este regretabil ca astfel de situatii se pot consuma si pot afecta prin demersul lor buna functionare si imaginea consiliului. Inacceptabila este si incompetenta – sursa a unor astfel de situatii.

  Va multumesc pentru ca sunteti de aceesi parere cu mine exprimand public, la randul vostru, opinia pe care o aveti. Exercitiul democratiei si misiunea asumata de noi toti la momentul preluarii functiei de magistrat ne impune o astfel de atitudine.

  Judecator Florica Bejinaru
  Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii

 9. Nu mă fură, mă dau de bunăvoie 😆
  Când te saturi de temă…o preiau eu 🙂

  Dar nu mă pot preface interesată ‘dă cestiuni judecătorești’, nu te supăra. Știi că vin să comentez de câte ori am vreo legătură cu ce scrii.
  Aș veni zilnic, dar tu preferi bloggingul serios (excelent!).

  Să ai zi atât de bună pe cât de frumoasă e.

 10. @ Andi

  ai perfecta dreptate. si eu merg la tine cand am ce comenta. a nu se intelege ca nu agreez arta. din contra. dar nu prea am ce spune la unele subiecte. eu nu te oblig sa comentezi la ceva ce nu e in genul tau iar cei care o fac din politete sau complezenta nu ma incanta. important este ca cei care comenteaza chiar sa cunoasca subiectul, sa vina cu idei, cu propuneri sau sa relateze anumite aspecte ce tin de domeniu. si la tine vin oameni care lucreaza in aceeasi bransa. la fel ca aici, voi schimbati impresii.

  iti doresc sa ti se intoarca indoit urarile 🙂 asta pt ca nu cunosc nici egoismul! azi e o zi minunata. fie ca toate visele sa se implineasca.

 11. 1.multumesc pentru mana intinsa
  2.te rog si nu doresc sa apara flecareala mea pe blog
  3.chestia cu Viorel Costiniu e totala!!!!!!!!
  4.nu trebuie sa raspunzi,nu mi-o lua in nume de rau

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s