8 comentarii la “Emigrand in libertate…

 1. Stii ce cred? Oamenii Mari spun vorbe mari. Sunt ei, oare posesorii Adevarului? Nici chiar ei nu sunt siguri ca au dreptate.
  Rousseau spunea ca ‘ de la natura suntem egali’. La ce se va fi referit , el stie. Cat despre legi, libertate si cei care o aplica, iata ce spunea Francis Bacon, in Eseuri:” Noi stim ca legea este buna, numai sa fie folosita in chip legiut”.

  O zi frumoasa!

  Apreciază

 2. @ Incertitudini

  Oamenii Mari spun vorbe mari incarcate cu doza lor de subiectivism. Eu am ales vorbele in care m-am regasit chiar daca concluzia personala este ca Libertatea ramane o iluzie!

  Oamenii – pur teoretic – se nasc egali. Din punctul meu de vedere este fals dat fiind faptul ca de la nastere soarta fiecaruia este oarecum pecetluita functie de originea socio-economica a parintilor. Asa ca…pruncii nu se nasc egali! Raspuns la maxima lui Bacon: „Dacă cea mai înaltă curte nu poate fi pusă în mişcare de cel mai umil individ, justiţia este o batjocură. ” (George Bernard Shaw)

  Apreciază

 3. Un profesor de filozofie spunea ca liberatatea este posibilitatea de a alege si omul e cu atat mai liber cu cat are mai multe variante.
  Cand ai o singura varianta nu se paote vorbii de libertate.

  Comunismul nu oferea alternative pentru cetateni.
  Unii vor si astazi sa restranga numarul partidleor politice parlamentare, desi patru partide din care unul etnic, nu sunt prea multe, dimpotriva.

  Apreciază

 4. @ Deceneu

  libertatea inteleasa atat de simplu de catre acel profesor nu ma obliga sa-i dau dreptate. pentru mine libertatea reprezinta un complex de atitudini, imprejurari, convingeri, idei, factori dar in mod special inseamna a nu depinde de nimeni si de nimic. ca exemplu iti recomand sa vizionezi filmul (in caz ca nu l-ai vazut) „Instinct” cu Anthony Hopkins si Cuba Gooding Jr. Acolo se intelege perfect ce inseamna libertatea!

  Comunismul nu ofera alternative iar capitalismul practica umilinta de tipul: „Daca nu-ti convine, mai sunt 100 de doritori la poarta firmei care vor sa-ti ocupe locul de munca!”

  Apreciază

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s