14 comentarii la “MIORITA-VIOLET

 1. bai, astia au innebunit de tot!
  mi-e scirba!

  important e ca poporul ia povestea asta ca o mistocareala ( cum si e ) si se distreaza.

 2. @ rebelu

  de aia am si postat-o! de scarba! avem mari probleme sociale care tin de siguranta, viata si moarte iar media blocheaza presa si televiziunile cu o problema de-a dreptul tembela care, culmea, pare inepuizabila dupa 4-5 zile astfel incat o trateaza si bloggarii! sila si scarba! poza reprezinta imaginea romanului tembel care a pus botu’ la o asemenea aberatie!

 3. @ daurel

  ma detasez complet de asemenea interpretare! oi fi eu adepta multor teorii conspirationiste, dar asta e fasaita rau! mai ales ca am ceva cunostinte in domeniu!

 4. @ Tavi

  intotdeauna verific raspunsurile la comentariile mele. stiu ce-a raspuns individul, dar… asa cum procedeaza orice om cu o inteligenta superioara, nu coboara la nivelul unui individ care n-are logica, experienta, educatie si nici bun simt, motiv pentru care, ceea ce am avut de spus i-am spus, restul ramane ignorat pentru ca dandu-i apa la moara prostului nu faci altceva decat sa-i dai satisfactia ca te-a lovit! si pentru asta ranjeste! te-as sfatui f.politicos sa stergi si tu comentariul tau si sa-l lasi in pace pe individ. eu asa as proceda, ba chiar mai mult, i-as pune block! opiniile contrare se pot prezenta atata vreme cat nu depasesc o limita a bunului simt si nu cad in suburban! te imbratisez cu drag 😀

  UPDATE:
  Felicitari pentru ceea ce ai scris in comentariu evidentiind sacrificiile propriei tale familii. In rest, zic sa te opresti, oricum pustiul asta nu intelege nimic pt ca NU vrea sa inteleaga, n-are logica si nici inteligenta. Da, este o creatura penibila a noii generatii in care multi ne-am pus speranta… Vai noua! Astia ne vor trimite direct in camerele de gazare cand vor ajunge la conducerea tarii!

  Faptul ca si-a schimbat poza de pusti cu cas la gura intr-un avatar comun imi confirma spusele cu privire la faptul ca se teme pana si de umbra lui! 😀 Iata dovada de lasitate!

 5. Calin Nemes – In Memoriam

  Pletoşii care au fost condamnaţi să supravieţuiască gloanţelor glorioasei armate române din 21 decembrie sunt condamnaţi din nou la nepăsarea voastră dispreţuitoare. Disperaţi, s-au adunat în centrele marilor oraşe şi-au încercat de atâtea ori să vă vorbească. Sau să vă cânte. Sau să vă aplaude când îi înjuraţi. Sau să se aşeze în genunchi când îi atacaţi alături de mineri şi scutieri. Nu i-aţi iertat că au supravieţuit.

  Revoluţia pe care ei au câştigat-o, pierzându-şi fraţii, sângele, părţi din trup, Revoluţia pe care v-au adus-o vouă cadou, ca nişte copii cuminţi ce erau, Revoluţia în care v-au arătat, chiar prin televizor, cum se poate muri pentru ţara asta frumoasă şi săracă, Revoluţia le-aţi confiscat-o părinteşte şi aţi dat-o primilor veniţi din mlaştinile marxism-leninismului ceauşist. Iar pe ei, pe copiii îmbătrâniţi prematur lângă mormintele din Cimitirul Eroilor, i-aţi trimis la noile cozi, i-aţi certat şi dat afară din casă pentru că vă contraziceau argumentele îngurgitate în 45 de ani de laşitate părintească.

  Şi acum, când banii nu vă mai ajung nici măcar pentru a cumpăra singura şi marea voastră realizare, salamul cu soia, delicatesa cu care ne-aţi crescut pe noi, azi aţi început din nou să cârtiţi, să vă îndoiţi de voi înşivă. Să ieşiţi în stradă.

  Deocamdată puţini, pentru că încă vă e ruşine să recunoaşteţi că iar ne-aţi vândut. Dar curând veţi trece şi peste ruşinea asta şi veţi căpăta curajul de a spune „NU!”

  Vedeţi, în 21 decembrie nu aţi avut acest curaj când vă mureau copiii în stradă. În iunie 1990, când aceiaşi copii erau bestial bătuţi pentru vina de a avea o carte în mână, aţi fost la fel de pasivi. De-abia acum, când nu copiii, ci salamul cu soia vă cade în primejdie, aţi hotărât să luptaţi. Ca şi când copiii împuşcaţi sau maltrataţi v-au fost vitregi. Copilul vostru adevărat pare a fi salamul cu soia. […]
  Circulaţi. Totuşi, gândiţi-vă că într-o bună zi se va încheia şi viaţa voastră supusă stomacului. Iertaţi-mi că vă reamintesc, dar vă dau cuvântul meu de om că într-o zi, în care soarele va răsări la fel ca astăzi, veţi muri. Şi dumneavoastră, şi eu. Mai devreme sau mai târziu.

  Şi ceva îmi spune că imediat după acest ultim eveniment al vieţii noastre, care este moartea, îi vom reîntâlni pe ei, pe magnificii copii şi adolescenţi ai lui decembrie 1989. Şi, poate, ne vor întreba ce am făcut după moartea lor? Ştiu că eu am ce să le răspund. Dar dumneata, trecătorule?”

 6. Snake! Excelent! Excelent! Miorita(aia originala) m-a costat singura corigenta din viata mea(12 ani liceu, 4 ani facultate, 4 ani studii postuniversitare in urmatoarea ordine(Bucuresti,Oradea,Cluj,Bucuresti,Timisoara). N-am priceput „sensul” operei. Din punctul meu de vedere in Miorita originala sint expuse fapte foarte urite pe care nici o natie cu oarece „glagorie” nu le-ar accepta!Miorita si notiunea de „Plai Mioritic” sint mult mai periculoase decit expresia „Capul plecat sabia nu-l taie”. Oricum sarutmina, mi-am mai descretit fruntea!Prostia celor care au lansat ideea cu „flacara violet” nici nu mai merita comentarii!

 7. @ Ghita

  bucura-te ca nu esti singurul roman care nu e de acord cu Miorita! ba mai mult, ai avut si de suferit din cauza ei :))

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s