15 comentarii la “Mondial – Atat de frageda (versuri Mihai Eminescu)

 1. Snake,cata dreptate ai,sunt de acord cu tine si subscriu la acest comentariu,o zi minunata! Formatia MONDIAL este pentru mine o formatie de suflet!

 2. octavpelin :

  Snake,cata dreptate ai,sunt de acord cu tine si subscriu la acest comentariu,o zi minunata! Formatia MONDIAL este pentru mine o formatie de suflet!

  si eu sunt de acord cu genialul Tutea… Eminescu a deranjat enorm politicul. Chiar daca nu sunt adepta unor idei de-ale sale, altele sunt de-a dreptul pragmatice si obiective. Trist este ca intr-o perioada de peste 130 ani (vremea cand Eminescu scria in „TImpul”) Romania politica si sociala a ramas incremenita in aceleasi metehne si mizerii. Pe scurt: N-AM EVOLUAT! Tara ingenunchiata de hoti, banditi si mafioti. Popor obisnuit sa lase mereu capul plecat si sa inghita nedreptatile! Nici o revolutie n-am fost capabili sa o ducem pana la capat!

 3. Buna comparatia cu voievozii; daca un voievod cauta sa innoiasca ceva, boierii il reclamau la Poarta.Se pare ca romanii nu se pot autoguverna…

 4. am avut zilele trecut o disputa aprinsa cu cineva care sustinea ca Eminescu era un banal fara talent..iti vine sa crezi? … un geniu intr-o tara ce nu il merita deloc..o tara exact ca atunci cand el scria despre ea..

 5. iulian serban :

  am avut zilele trecut o disputa aprinsa cu cineva care sustinea ca Eminescu era un banal fara talent..iti vine sa crezi? … un geniu intr-o tara ce nu il merita deloc..o tara exact ca atunci cand el scria despre ea..

  recomanda-i amicului tau articolele politice semnate „Eminescu” – le gasesti aici „Scrieri politice

  nici eu nu sunt o mare fana a lui Eminescu poetul, nu e genul meu, dar articolele politice sunt exceptionale. daca le citesti, te vei cutremura – nimic nu s-a schimbat de atunci! popor de imbecili (in majoritate)

 6. daurel :

  Buna comparatia cu voievozii; daca un voievod cauta sa innoiasca ceva, boierii il reclamau la Poarta.Se pare ca romanii nu se pot autoguverna…

  de acord cu tine: romanii nu se pot autoguverna data fiind originea lor multinationala (barbari, turci, cumani etc) adanc aplecata spre furt si capatuiala. avem nevoie din nou de o mana germana – astia sunt cei mai corecti.

 7. vezi tu, esti mai „lirica” decit mine… Eu nu am putut a ma abtine si am „pus’ la mine Doina! 😉
  Iar apoi a declara ca cineva este/nu este „fan” Eminescu, mi se pare de total prost gust! Nu poti fi FAN Eminescu, pentru ca nu vorbim despre madame Marin ori herr Badea, ori Brad Pitt… Eminescu a fost poet, politician, „reactionar” – asa cum el insusi scria insa a fost si oarecum esoteric. Ca sa nu amintesc de fizica… Cunoastem cu totii La steaua si Luceafarul, ca astea mi-au sosit acum in minte. Eminescu nu este „doar” un poet. La fel cum nu este nici „poetul neamului”, o alta inventie visata, comunisto-paunistica pe care nu ar trebui sa o acceptam.
  PS: Si nu cred ca poti fi mare fan ori mic fan, ori mijlociu fan. Esti fan ori ba.

 8. Foarte frumose si adevarate cuvintele lui Petre Tutea : „Romanul absolut” ! Totusi, credeti ca antiromanii ar putea avea vreun cuvant de spus in ceea ce priveste Poporul Roman ? Si, inca ceva, lasand la o parte „originea lor multinationala”, chiar credeti ca se autoguverneaza ? Ca sa nu mai spun ca, data fiind aplecarea lor spre furt si capatuiala, atunci cum de se regasesc in numar atat de mare in Mihai Eminescu si cum de reprezinta acesta un simbol atat de inalt pentru ei ? A dovedit cumva marele Eminescu asemenea „aplecari” ?

 9. Ma aplec cu adanca piosenie in fata lui Eminescu, ”omul deplin al culturii romanesti” dupa cum afirma Constantin Noica.
  Parca nici nu indraznesc sa vorbesc despre frumusetea si maretia operei lui, caci ”a vorbi despre Eminescu este ca si cum ai striga intr-o pestera vasta. Nu poate ajunge vorba pana la el, fara sa-i supere tacerea”(T. Arghezi)
  Pe Eminescu nu-l pot intelege decat cei sensibili, fiecare il percepe in functie de sensibilitatea sa.
  Cert este ca prin Eminescu ”neamul romanesc si-a sigurat dreptul la nemurire”, dupa cum spune Mircea Eliade. Daca, undeva, intr-un colt de lume va ramane un singur poem eminescian, putem spune ca identitatea neamului nostru este salvata.
  Natura este la Eminescu sonoritate si lumina… universul acustic este format din soapte, sunete molcome, line, abia auzite, pierdute… din blanda batere de vant, din torsul greierilor , orologii cosmice ce masoara timpul echinoxial, din muzica sferelor ce ne insoteste de la nastere pana la moarte.
  Istoria, timpul, natura si iubirea, cosmosul cu toate elementele( luna, stelele, luceferii, zborul cosmic, prabusirile cosmice, haosul, extinctia), conditia omului de geniu sunt marile teme eminesciene.
  Aspazia Otel Petrescu care a fost inchisa in temnitele comuniste spune ca ”Rugaciunea” lui Eminescu a fost o mangaiere pentru Domnia Sa si pentru ceilalti detinuti politici.
  Eminescu ne-a invatat cum se poate ridica o fiinta umana spre absolut, pastrand ca arcuri de bolta autoexigenta si munca, demnitatea si caracterul.
  Asadar, sa-l iubim, sa-l cinstim pe Eminescu asa cum merita! Sa ne mandrim ca din neamul romanesc s-a inaltat un geniu.
  ”Pasiti incet, cu grija tacuta, fetii mei/ Sa nu-i calcati nici umbra, nici florile de tei”( T. Arghezi)

 10. @ Mirella

  Eminescu este contemporan cu noi, asta e important. La fel ca si Caragiale. Nimic nu se schimba, totul se impute.

  @ Marius

  Da…intr-un fel ai dreptate: actuala conducere a statului nu se autoguverneaza ci este inchinata tot la portile occidentului ca pe vremurile istorice! Cert este ca nimic nu functioneaza normal iar in top se afla mafiotii si oligofrenii. Eminescu fiind un simbol, ar fi culmea sa-l ignore. Totul este teatru. Ma indoiesc ca Eminescu ar fi avut asemenea „aplecari”.

  @ Mira

  Binevenite sunt randurile tale pline de emotie, iar finalul m-a cutremurat. N-am stiut ca Arghezi a scos asemenea versuri despre Eminescu. Creaza imagine, emotie, piosenie, simtire, culoare si liniste…

 11. Snake! Eminescu ramine mereu actual, din pacate Romanica sec. XXI a involuat cu secole fata de epoca Marelui Eminescu!Din alte puncte de vedere Eminescu nu apartine numai patrimoniului cultural al Romaniei,apartine de drept si de fapt patrimoniului cultural universal!Partea trista a lucrurilor e faptul ca se incearca de catre nemernicii care ne conduc vremelnic stergerea din memoria colectiva a romanilor numele de Eminescu! Exemple de la noi:1)Revista Familia din Oradea unde a debutat marele Eminescu a ajuns pe mina unui securist prost din Satu Mare, acolo se face orice altceva in afara de cultura! 2)Cea mai mare librarie din Oradea care a purtat numele poetului neamului nostru a fost „privatizata” de reteaua de magazine Sensi Blu cu participarea directa prin manopere frauduloase a cucoanei „Bombonica”, asta spune multe! Strainii(nu putini) care ne viziteaza urbea(si nu numai ei) nu mai trebuie sa-si aminteasca numele de Eminescu!

 12. @ Ghita

  Eminescu a fost si analist politic (cum sunt botezati azi cei ce comenteaza subiecte de gen) motiv pentru care deranja cumplit atat viu cat si mort! opiniile, bata-le vina! iata mobilul crimei!

 13. eminescu este cel mai mare poet romin , din creatia lui sau inspirat si compozitori romini si au lasat unele compozitii pe versurile marelui poet national cum este si aceasta ……in care si interpretul a dat dovada de mare maiestrie la interpretare……

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s