14 comentarii la “Asa NU! Judecatorul Matei Dorel George si judecatoarea Tranca Ana Maria

 1. @ octav

  subscrii tu, dar omu’ e disperat. dupa ce ca nu si-a vazut dreptul realizat in totalitatea sa, mai este si dator la stat! pentru ce? pentru ca i s-a facut nedreptate? matei este un criminal! un criminal care nu are ce cauta in magistratura!

 2. Rusine, Matei Dorel George! Esti o pata imensa pe obrazul justitiei romanesti!

  Exista si o alta forma de coruptie, despre care nu se vorbeste prea mult, care nu se poate capta pe film:cea facut pt prietenie, relatii, obligatii, putere si unde nimic material trece dintr-o mina in alta.

 3. @ Tio

  imi pare rau ca nu pot nominaliza infractorul. cert este ca nu e cetatean roman si problemele sunt f.grave. ce a facut Matei nu a fost un gest de prietenie, ci ori a luat spaga, ori a executat un ordin! stiu bine ce spun si mai stiu si de ce!

 4. Tio! Coruptia despre care vorbesti se numeste coroptie subtila! Coruptia subtila e
  mult mai greu de probat, dar intotdeauna, repet intotdeauna, are caracter oneros in
  sensul ca de fiecare data diste valori isi schimba posesorii si proprietarii in mod
  „subtil”. De altfel la noi nici coruptia directa nu se prea poate dovedi, in Romanica noastra legile si justitia au menirea de a-i apara pe infractori!

 5. Snake! Justitiabilul tau sa se bucure ca a avut noroc, la cum merg treburile la noi
  putea fi nenorocit in bataie sau condamnat pentru calomnie sau cine stie ce altceva! Mafia securistilor care s-au imbuibat pe spatele natiei incep sa pretinda respect, eu am impresia ca se incearca prin diferite tertipuri legislative reintroducerea sub alte denumiri a vechii infractiuni de lezmajestate! O sa iti dau doua exemple de justitie aberanta de la noi (in unul din cazuri am fost afectat personal), dar cu alta ocazie, nu vreau sa te indispun la inceput de saptamina.

 6. @ Ghita

  da, si „seviciile” prietenilor se platesc intr-un fel sau altul drept urmare si asta este tot o coruptie, cum bine spui tu, CORUPTIE SUBTILA, greu de probat, dar exista in toate institutiile, intinsa ca o retea otravita. vai de cei care ating reteaua!

  am mai spus si o repet: exista 2 categorii de securisti – unii care-si indeplinesc profesia constiincios, strict pe obiectul de activitate (f.putini in ziua de azi) si altii care sunt niste curve de oameni, capabili de cele mai oribile orori, inclusiv de crime, pentru interese meschine, uneori chiar minore, dar care au placerea diabolica de a-si arata coltii si de a baga spaima in ceilalti!!! (astia sunt cu duiumul).

  un ziarist american declara ca proverbul romanesc „Capul plecat, sabia nu-l taie” ne caracterizeaza perfect ca natie; mai spunea si ca avem o persuasiune inexplicabila de a ne nega trecutul securistic si ororile acestei caste, drept pentru care, astazi ne-au cotropit cu desavarsire in politica si afaceri! nu mai acorda nici o sansa de reabilitare in urmatorii ani pentru ca, zicea el, nu exista romani curajosi si capabili de a trai vertical, de a ridica capul din pamant pentru a-si cere drepturile incalcate, de a-si cere dreptul la o viata normala, la un trai decent, de aceea traim pasivi si indobitociti de peste 20 de ani in bezna securista si alti 50 inainte de ’89! americanul are mare dreptate! mare!

 7. Stimabilul judecator a avut tupeul sa semneze o petitie intitulata „Apelul judecatorilor pentru integritate si demnitatela fel ca si in cazul judecatorului Costiniu care scrisese o carte despre… deontologia profesionala a magistratului in timp ce rezolva „deontologic” reteaua „Voicu”.

  Dar, atata vreme cat CSM-ul admite asemenea comportamente care aduc atingere imaginii justitiei in intregul ei, de ce sa ne mai mire „schemele” in care joaca magistratii la masa cu infractorii? Pai daca CSM-ul isi permite sa aprecieze ca solutionarea acestui dosar a fost ABSOLUT CORECTA SI LEGALA DEOARECE NERESPECTAREA UNEI HOTARARI JUDECATORESTI NU PREZINTA PERICOL SOCIAL CONCRET, afirmatie grava si in totala contradictie atat cu prevederile CEDO cat si cu legislatia interna, atunci va intreb, dragi cititori: mai puteti crede in justia romana? Eu NU. Atunci insa cand intalnesc magistrati profesionisti, pregatiti atat pe legislatia interna cat si cea comunitara, care solutioneaza dosarele in spiritul si lumina prevederilor CEDO, ma inclin respectuos in fata lor pentru ca merita! Dar…acesti judecatori – din punctul meu de vedere – nu sunt mai mult de 20-50 in Romania!

 8. Iata un alt exemplu al profesionalismului, impartialitatii si aplicarii legii de catre CSM: cazul dosarelor revolutionarilor morti la Sibiu in 1989: Nici un magistrat nu a fost gasit vinovat pentru tergiversarea solutionarii cauzei timp de 21 ani, petentul n-are interes sa pretinda infaptuirea justitiei iar inspectorul CSM care a copiat pasajele din dosare si a incropit un raspuns lipsit de interpretare proprie, nu semneaza descifrabil actul oficial! Asa e la CSM de ani de zile. Nici un inspector nu-si asuma nimic pentru ca toti sunt mafioti si toti musamalizeaza neregulile intre ei! Asta pentru ca li se permite. Pentru ca nu avem un stat de drept. Pentru ca cei mai mari banditi si hoti au ajuns sa conduca Romania!!!

 9. Judecatorul Matei George Dorel isi pune amprenta puterii strambe si in celebrul caz „Rarinca”

  Judecatorii George Dorel Matei si Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti au admis, pe sest, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecata si au declarat admisibila in principiu contestatia in anulare prin care procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi incearca sa obtina desfiintarea deciziei definitive de achitare a Marianei Rarinca, pensionara arestata pe nedrept la plangerea de santaj a sefei ICCJ, Livia Stanciu, tinuta degeaba 191 de zile in puscarie si declarata nevinovata de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache, de la CAB.

  Ignorand cu desavarsire decizia de neconstitutionalitate a art. 431 alin. (1) Cpp din 14 iulie 2015 – prin care CCR a stabilit ca „solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta ‘fara citarea partilor’ este neconstitutionala”, George Matei – prieten al lui Cristi Vasilica Danilet, cel care a explicat cum Rarinca, desi achitata, nu e nevinovata) – si Corneliu Bogdan Ion Tudoran au analizat, joi 23 iulie 2015, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare fara citarea Marianei Rarinca, declarand cererea DNA admisibila. Asta dupa ce magistratii au incuviintat solicitarea parchetului anticoruptie de preschimbare a termenului de judecata, stabilit initial pentru 2 septembrie 2015.

  Astfel, odata admisa in principiu, contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare din 20 mai 2015 a judecatorilor Risantea si Gagescu urmeaza a fi examinata, pe fond, la 17 august 2015.

  Trebuie precizat ca pe portalul Curtii de Apel Bucuresti nu figureaza nici sedinta din 23 iulie 2015 – in care cererea DNA a fost declarata admisibila in principiu, nici termenul de fond al dosarului avand ca obiect contestatia in anulare, stabilit pentru 17 august 2015 (dosar nr. 3302/2/2015).

 10. dorel file de poveste comenteaza pe LUJU in 28 iulie 2015 13:59

  Cine il stie pe dorel, cunoaste… Sa vedeti cum se lauda omul cu victimele sale, cum le povesteste studentelor cati oameni a bagat la puscarie. Este un executant e drept, dar ce nu stie el este ca l-au prins baietii cu ochi albastri si ca va avea soarta lui eva sau horia georgescu. dupa ce te folosesc, te scuipa. abia asteptam

 11. Cazul „Rarinca”:

  Judecatoarea Risantea Gagescu l-a dat pe mana Inspectiei CSM pe judecatorul Dorel Matei, pentru aranjarea “Dosarul Rarinca”. Aflati cum Dorel si-a dat singur dosarul, incalcand obligatia de repartizare aleatorie, pentru a admite contestatia in anulare fortata de DNA. Avocatul Marius Arizan: “Admiterea cererii de preschimbare si admiterea in principiu s-au facut cu incalcarea principiului continuitatii completului de judecata si repartizarii aleatorii”

  Se preconizeaza o condamnare de 4-5 ani pentru Rarinca in scopul de a intimida viitoarele plangeri penale ale cetatenilor simpli care ar putea invinovati coruptii aflati in posturi inalte (inclusiv impotriva magistratilor!). Asa opereaza securitatea: toti pentru unul, unul pentru toti. Aproape toti magistratii au semnat angajamente cu aceasta institutie de opresiune, justitia devenind astfel campul tactic de desfasurare a operatiunilor comandate din varfuri!

 12. 17 august 2015: Completul de judecata în cazul „Rarinca” a admis cererea procurorilor, ceea ce inseamna ca sentinta de achitare va fi anulata. Urmeaza condamnarea.

  Cred ca vor aparea justitiarii. Ceea ce avem la nivel institutional nu mai are nicio legatura cu legea sau moralitatea!

 13. E JUSTITIA LOR, NU A OAMENILOR – Parteneriatul Kovesi-Stanciu a fost salvat. Spre linistea „muntelui de moralitate” Livia Stanciu si a DNA-ului Codrutei Kovesi, judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti au transformat o achitare definitiva in condamnare. Mariana Rarinca a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mentinut sentinta judecatorului Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti.

  Iată-ne şi în situaţia în care justiţia poate condamna un om nevinovat doar pentru că a îndrăznit să-şi ceară drepturile unui „emulat” al sistemului judiciar. Decizia instanţei a restabilit drepturile victimei? NU. A întărit corupţia şi a demonstrat incapacitatea de însănătoşire. Nimic nu rămâne nerăsplătit. Urmează recompensele: fie de la justiţie (pentru judecătorii completului), fie de la destin. Oare românii înţeleg dimensiunea corupţiei în cazul „Rarinca”? Oare înţeleg că ceea ce s-a întâmplat azi cu Rarinca se poate întâmpla oricând cu alţii? Nu. N-au înţeles. Dacă ar fi înţeles, erau în stradă. Corupţia a atins cote alarmante nu numai datorită escrocilor aflaţi la guvernare ci şi datorită toleranţei noastre ca naţie. Suntem complicii tuturor abuzurilor şi nedreptăţilor.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s