2 comentarii la “Judecatoarea Viorica Costiniu: „Suntem obligati sa ne prostituam juridic”. In cazul Popoviciu a studiat 22 volume in doar…90 minute!!! „Suntem intr-o faza de consolidare a statului politienesc”, „Romania mimeaza statul de drept”

  1. @octav

    eu nu contest nr.mare de dosare/sedinta. asta este un mare adevar. problema este ca din cele 60/70 de dosare, nu se stie cate citeste judecatorul. probabil 1-2 sau nici atat! asta e adevarul si de aia avem solutiile care le avem.

    stiai ca avocatii tineri, disperati de faptul ca nu li se citesc dosarele iar solutiile sunt complet aiurea, au inceput sa lipeasca foile aflate in dosar ca sa verifice la urmatoarea sedinta daca cineva a binevoit sa citeasca ceva – adica le gaseste dezlipite! e penibil ce se intampla in instante. cu toate astea, nu se face nimic pentru a se vacanta sutele de posturi libere. e o casta complet inchisa in care nu se intra decat prin anumite legaturi. exceptiile sunt rara avis, poate 1-2 din toti admisii sau numitii, asta e trist. se tin posturile blocate ca sa-si astepte rudele sau spagile! nu se doreste schimbarea nici unui minister/institutie! este mai mult decat evident!

    justitia nu se schimba prin marirea bugetului institutiei sau prin marirea salariilor magistratilor. s-a demonstrat pana acum ca aceste stimulente financiare nu au avut nici un impact in CALITATEA ACTULUI JUSTITIEI! apoi mai avem si RESPONSABILIZAREA MAGISTRATULUI, care lipseste practic cu desavarsire chiar daca exista legi si chiar prevedere constitutionala in acest sens.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s