4 comentarii la “Capul Patrat al lui Vida – presedintele Curtii Constitutionale

 1. Lory ,Vida era treaz,cand a afirmat asemenea lucruri,care incalca Constitutia si dreptul justitiabililor la o judecata corecta,acest fapt de a continua un proces cand sunt invocate exceptii de neconstitutionalitate la piesele aflate intr-un dosar de orice natura ar fi mi se pare o mare absurditate,cred ca traim in ABSURDITAN,nu-mi vine sa cred ,cel care va pierde bani va fi justitiabilul roman,sa vezi dosare de acum inainte la CEDO,cred ca si ei sau saturat de non justice from our contry,a beautiful night Tavi 🙂

 2. tavi draga, ti-am spus ca nu ma mai mir de mult. aud, vad, intalnesc atatea aberatii incat imi depasesc complet imaginatia. si asa la CEDO sunt f.multe dosare – ne pozitionam pe locul 2 dupa Rusia (cu toate ca avem locuitori mai putini) – si cu toate astea, nimic, absolut nimic nu se schimba. In ianuarie Cedo a facut cateva recomandari exceptionale catre justitia romana pe fondul multitudinilor de dosare ajunse la Curte (sute de cauze cu acelasi obiect si aceleasi incalcari ale drepturilor omului) insa nimeni nu face nimic. predoiu e multumit, base lauda reforma din justitie, raportul UE pe justitie a fost dramatic dar nu-i bai, toata lumea radiaza!

  pana la urma cred ca vom fi exclusi din UE. vor face aia un amendament special pt noi. nu se poate sa ti se dea atat peste nas si sa te faci ca ploua. o greseala e admisa, dar cand sunt cu miile, atunci e prostie sau lipsa de implicare, de vointa politica. o alta vina este si exonerarea totala a raspunderii magistratilor pt erorile judiciare chiar daca prevederea exista in constitutie – teoretic.

 3. Lory,pe timpul lui Ceausescu se lucra la un proiect de nou Cod Civil,cred ca pe asta o fi vrut Boc sa-l adopte dar l-o fi oprit Predoiu,sa comita gafa,cele trei coduri adoptate sunt catastrofa,o seara frumoasa ! Tavi 🙂

 4. azi am inteles ca s-au adoptat doar cele de procedura si penalul. civilul mai incolo. am sa le caut sa gust otrava lor. cica sunt niste coduri aliniate la legislatia europeana, care va remodela intreaga justitie si ca nu ne va mai fi rusine sa mergem cu asemenea legi in strainatate si vom scapa de monitorizare. Adica cum? Coduri pe sistem copy-paste? Coduri care i-au lasat masca pe ambasadorii SUA, Germaniei si ai altor tari!!!

  stii cum s-au facut „perlele” astea care se vor a schimba totul in justitie? s-au tradus coduri din diverse tari, o traducere oribila, la potriveala (a iesit ceva de genul: inchisoare severa si condamnare usoara) si uite-asa s-au nascut codurile noastre, la care inalte capacitati, juristi de clasa, muncesc de ani de zile si pe banii castigati si-au facut vile si viloaie. Nu e nimic original cu exceptia chichitelor si portitelor prin care trebuie aparat infractorul, asta in cazul in care nu sunt prevederi explicite! Codurile nu reprezinta nici o gandire originala a vreunui jurist! RUSINE!
  :((

  UPDATE: Am citit putin din Codul penal si m-am ingrozit. Sunt infractiuni care pur si simplu nu pot fi dovedite. Altele sunt de-a dreptul tembele: daca cineva iti fura masina si o foloseste intr-un scop nedrept, e infractiune, per a contrario – NU. deci, daca un hot iti fura jeep-ul si motiveaza ca a trebuit s-o duca pe nevasta-sa la doctor, nu raspunde penal!!!! A folosit vehicolul cu drept deoarece scopul sau scuza mijloacele, nu-i asa? Apoi, daca proprietarul unui bun ce a fost furat isi recupereaza bunul respectiv aflat in posesia sau detinerea …legala a altuia, este FURT! Ce frumos, nu? Extrapoland problema, constat ca daca un hot imi fura portmoneul si eu il iau inapoi, sunt hoata, deoarece bunul meu se afla deja in detentia hotului iar eu nu am dreptul sa-l recuperez.

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s