7 comentarii la “Bota – presedintele UNBR legal isi castiga dreptatea la CEDO

 1. Procese pentru judecatorii lui Bota

  Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) a sustinut ieri o conferinta de presa pe tema condamnarii tarii noastre la CEDO de la Strasbourg, in cauza „Bota vs. Romania” – caz prezentat in numarul trecut al ziarului nostru. Grigore Prodan, comisarul general al CSC, a anuntat ca s-au pregatit toate demersurile necesare actionarii in judecata a ex-procurorului general Joita Tanase, autorul unui abuziv un recurs in anulare, cat si a judecatorilor instantei supreme care in 2003 l-au condamnat nejustificat la doi ani de inchisoare pe Bota – fapte ce au atras condamnarea Romaniei la CEDO. Prezent la conferinta, avocatul Pompiliu Bota, a precizat ca a stat sase ani cu anatema unei condamnari nemeritate „datorita mafiei din avocatura infiltrata in toate puterile statului, care a ordonat condamnarea mea”, ca razbunare pentru ca a infiintat barouri paralele de avocati. Despre daunele de 16.000 euro pe care Statul roman a fost obligat de CEDO sa i le plateasca, Bota va initia in premiera un proces pentru ca magistratii vinovati sa suporte suma din buzunarul lor. (R.S.)

 2. Felicitări domnului Pompiliu Bota. Eu am avut, tot timpul convingerea că va reuşi. Mai avem de luptat mult până ce, o mare parte dintre judecătorii, procurorii şi poliţiştii din România, vor înţelege că sunt plătiţi din banii contribuabililor şi au menirea să fie imparţiali în acţiuniile pentru care primesc salariul. În continuare, marea majoritate a judecătorilor, „vând” soluţile ce le dat prin hotărârile lor, pe bani grei şi consideră instanţa de judecată un „S.R.L.” al lor. Au ajuns să negocieze soluţile din dosare, iar cine nu plăteşte se alege cu o soluţie nefavorabilă, contrar probelor administrate în cauză. De mai multe ori am sesizat C.S.M-eul, dar această instituţie a statului, plătită din banii contribuabililor s-a transformat în apărătoarea infracţiunilor şi a actelor de corupţie din magistratură. Numeroşi judecători, procurori şi poliţişti deţin, sub acoperire, mijloace de producţie în anumite firme, de la care încasează sume importante de bani neînregistraţi fiscal, ( „la negru” ). Numeroşi salariaţi ai subunităţilor Ministerului de Finanţe se ocupă de evidenţa contabilă a unor firme de la care încasează onorarile „la negru” şi pe care le protejază fiscal, tolerându-le evaziunea fiscală. Aceste aspecte sunt arhicunoscute de către guvernanţi, dar sunt tolerate, pe prinicipiul ” o mână spală pe alta şi amândouă faţa”.

 3. @ croce alexandru

  ceea ce ne spuneti nu este nimic nou. dupa cum ati constatat si dvs.lucrurile astea se cunosc la nivel institutional (fie CSM, MJ, Min.Fin, DNA etc.) problema e ca nu se face ABSOLUT NIMIC ci se aplica principiul amintit de dvs. la final.

 4. July 6/2009
  Draga Domnule sau Doamna,.
  Tatal meu, in primul razboi mondial fiind activ in armata Austro-Ungara cu gradul de „Zuckfiler „s-a dat voluntart la armata Romana.
  Drept multumire guvernul de atunci a alocat pentru Voluntari acea parte a Bucurestiului pe care au numit-o „PARCUL VOLUNTARILOR” judetul Ilfov, inainte apartinea de Bucuresti Sectorul 2.
  Ma lupt de 18 anii sa-mi recapat mostenirea. Am fost tarat dela Consilile locale la Trbunal, Curtea de Apel si asa mai departe. Primaria prezinta acte false (fabricate de primar). Mai multe informatioi puteti afla din ziarul dvs. din Joi 22 Septembrie 2005. Ceea ce este dureros ca justitia se incardaseste cu acesti ticalosi si da hotarari care n’au nici o legatura cu Legea tarii.

 5. @ Emil

  nu sunteti singurul care va plangeti de nedreptatile justitiei din Romania. este trist cand se intampla asta, indiferent cine este victima. de curand imi spunea cineva ca avusese un frate – invalid de razboi – caruia statul ii oferise doar 100 de lei pensie (pe vremea lui Ceausescu) si aproape ca murise de foame. avea ambele picioare amputate. acesta a fost respectul acordat vitejilor din razboi si acesta este „respectul” acordat astazi de „justitia” romana.

  de ce nu va adresati la CEDO? se stie ca actele de proprietate pe terenuri si case importante se falsifica! ce e si mai grav, infractorii care se prezinta cu asemenea acte intotdeauna au castig de cauza in justitie! care justitie? justitia care da dreptate hotului, falsificatorului, infractorului de orice tip? asta se poate numi oricum, numai justitie nu!

Opinia ta

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s